Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antesiaaaaaaaa

Polka i Turek, pomozcie w podjeciu decyzji.

Polecane posty

Gość Antesiaaaaaaaa

Jestem z Turkiem, juz 12 miesiecy. i... z jednej strony jest kochany, pomocny i dobry, ale bywaja takie chcwile, kiedy cos go zdenerwuje i mnie odepchnie i grozi, ze uderzy. zdazylo sie to juz kilka razy. nie moge tego zaakceptowac. ale nie rozumiem tez tego, ze potem chyba dojdzie do niego co zrobil, przeprasza, a kilka razy nawet plakal. autentycznie. on wie, ze nie wolno mu tego robic, ze to zle, a mimo to tak sie zachowuje. on i jego cala rodzina mieszkaja juz od 15 lat w Niemczech. jego rodzice bardzo mnie lubia i pomagaja, nie moge o nich zlego slowa powiedziec. nie ogranicza mnie w niczym, nie chce tylko zebym chodzila np.z kolezanka na dyskoteke. mysle, ze to z zazdrosci. wiem, ze oni sa bardzo zazdrosni,podejrzliwi... ale ze maja tez mnustwo dobrych cech. jestem teraz w polsce i waham sie czy do niego wrocic. pomozcie w podjeciu decyzji.

o ile to nie prowo,a stawiam ze tak to dziecko do ksiazek :classic_cool:,skoro mieszkalabys w DE nie wypisywalabys podobnych dyrdymalow roznice kulturowe w wypadku zwiazkow z Turkami sa tam oczywistoscia i zadna,normalnie myslaca kobieta nie pcha sie w taki uklad 🖐️ ))

nie chodzi w tym wypadku o alkohol,tylko o to co mowi islam a islam mowi ze zona ma sluzyc i byc poddana mezowi,a jak nie jest to moze ja np tak jak u cyganow pobic i to jest w tej spolecznosci norma

a raczej nie islam sam w sobie jako religia ale zasady Koranu,sciagnij sobie angielskie lub polskie tlumaczenie o ile jest( bo angielskie na bank) i poczytaj

Gość Antesiaaaaaaaa
Mam wrazenie ze nie moze odnalezc sie do konca we wspolczesnym swiecie.Znamy sie krotko wylalam "rzeke" przez jego postepowanie wobec mnie i innych kobiet.Zaczelam wiec szukac przyczyny jego postepowania w ten sposob znalazlam sie na tej stronie.

tak jak wyzej napisalam o ile to nie prowo,to zupelnie nie rozumiem kobiet,albo nie powinnam sie kobieta urodzic bo jak czytam takie posty jak twoj to mnie zwyczajnie po ludzku "trzepie" p jakiej ty chcesz odpowiedzi dziewczyno i co ty chcesz drazyc wpisz jak ci wczesniej napisalam Koran w doktorka i badz uprzejma poczytac

poza tym tez jednej rzeczy nie zrozumiem co kieruje wiekszoscia kobiet,ze chca szukac przyczyny? skoro ten zwiazek nie daje ci satysfakcji tylko frustracje to po jakiego grzyba sie w to dalej pchac? chcesz sie w masochistyczna pielegniarke bawic? p no to baw sie dalej szczescia zycze

skoro tutaj napisalas to w takim razie instynkt samozachowaczy jeszcze ci nie zanikl,wiec przenies go z krocza lub serca do mozgu zrobisz sobie duza przysluge :classic_cool: 🖐️ ))

Kurrwa za 5 lat będziesz zapierdalała w burce niezależnie od pory roku, czego serdecznie ci życzę głupia, niemyśląca sikso :o tyle razy był wałkowany i tu i w różnych innych miejscach temat związków kobiet-niemuzułmanek z muzułmanami 🖐️

Gość jonashxxx
dlaczego tepe polki tak latwo nabieraja sie na tych brudasow? powie kilka milych slowek i juz lecicie do lozka i chcecie brac slub. Zrozumcie,ze to sa islamisci i po slubie skonczy sie zycie jak z obrazka... Pozniej juz tylko bedziecie myslaly jak uciec,ale to juz nie bedzie takie latwe.

Może i łatwiej trafić na dobrego Turka, niż dobrego Araba albo Pakistańczyka (ci to dopiero mają nasrane we łbach!), ale nie zmienia to faktu, że to muzułmanin, a więc uległość żony wobec męża jest wpisana w jego religię. A później i twoją, bo żona zazwyczaj przyjmuje islam. Przed ślubem jeszcze musi liczyć się z twoim zdaniem, ale po ślubie może robic z tobą praktycznie co mu się podoba, bo religia mu na to zezwala, a wręcz go do tego zachęca. Więc skończ myśleć kroczem, zacznij głową.

Gość Spacy__21
Jesli jest ortodoksyjny to bedziesz miec problem. Jesli nie sprobujesz - nie dowiesz sie. nie zakladaj z gory ze bedzie zle. ja jestem po slubie z obcokrajowcem. jest akurat europejczykiem. ale tez kazdy mowil ze bedzie zle, bo rozne jezyki, z jego rodzina nie porozmawiam, ze kraje i takie inne bzdury, dzis jest bardzo dobrze. i ciesze sie ze nie posluchalam wszytskich tych zazdrosnych małp ktore mi zazdroscily mojego obcokrajowca :) nikt ci sie nie kaze z nim zenic juz, badz NIEZALEZNA FINANSOWO ( jak nie bedziesz to nawet polak cie zmiesza z blotem) wstrzymaj sie ze slubem i dzieckiem. Niech sie nikt do was nie wtraca. A pytanie do wszytskich innych tu obecnych - no to co ze turek???? A polacy nie bija swoich zon? nie morduja dzieci ??? nie katuja swoich rodzin ??? no to moze najpierw popaytrzcie u siebie w kraju. potem komentujcie reszte swiata. Ja osobiscie znam turkow, bo mieszkam w niemczech. Sa i ci ktorzy maja kobiety za gowno i sa ci ktorzy sa dobrymi mezami i ojcami. tak jak w polsce. wszedzie znajda sie dranie i ci dobrzy :)

Gość Antesiaaaaaaaa
otulona_kotami - moim zdaniem nie mieszkasz w DE. Spacy__21 - jestes z Turkiem?

Gość Antesiaaaaaaaa
?

Gość uciekinierkauciek
Chcialam poznac kulture turecka ... Jako studentka antropologii chcialam nawet pojechac badania tam na doktorat robic. Ale nie znalazlam nic pozytywnego w tej kulturze. I obawiam sie, ze szerzylabym "zgorszenie" i nie przezylabym dlugiego czasu... A to mowie z powazna obawa. Jeszcze nigdy nie slyszalam inteligentnych ludzi (kilku doktorantow) mowiacych o zabijaniu kogos w ramach zemsty w tak naturalny sposob jakby rozmawiali o sniadaniu. Mezczyzni tam rzadza, jest im wygodnie byc panami i wladcami wszystkiego co ich otacza. Kobiety wychowane w tej kulturze akceptuja swoj los...