Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chodowczyni

rozmnażanie

Polecane posty

Gość chodowczyni

witam, mam sukie i chcę ją rozmnożyć. Ma ona metryczki, ale rodowodu nie wyrabiałam bo mi sie nie chciało. Tera chce zakupić samca, żeby ją kotłował i będzie na tej samej zasadzie, z metrykami ale bez rodowodu. czy w zwiazku z tym cena za szczeniaka moze byc jak za psa z rodowodem?

Gość chodowczyni
patrzyłam na allegro to skundlone (bez rodowodów) chodzą po tysiaku, a z rodowodem za 2 500. to spora różnica, jakby było 10 szczeniąt to mam 25 000

Gość chodowczyni
można sie dorobic. i jakby suka miała cieszkie dwa razy w roku to nie trzeba by było pracować.

Gość chodowczyni
jesttu jakis chodowca co sie na tym zna?

Gość chodowczyni
halloooo!!!!!

Gość to ja tylko pod innym nickiem
witaj, świetny pomysł. nie znam się na tym, więc ci nie pomogie, ale myślę że możesz sprzedać drożej,nikt się nie kapnie.

Gość chodowczyni
o witaj obcy człowieku miło, że udzielasz mi takich rad, na pewno z nich skorzystam. Także nic tylko kupić samca i dzialać. A nie wiesz może w jakim terminie psy mają cieczki?

HODOWCA, jak już :O jak nie prowadzisz poważnej hodowli, z wielopokoleniowym rodowodem, to nie licz, że znajdziesz kupców na tyle szczeniaków :O rodzice próbowali i się przeliczyli, poza tym u psów rasowych, w pierwszym miocie będziesz miała 1-3 szczeniaki. i módl się, żeby ci chociaż jednego kupili 🖐️

Gość hodowczyni
ale ja mam dużego psa, olbrzymia rasa, więc 19 szczeniakó spokojnie może wejść. A czy dla kupca ma znaczenie pies z rodowodem czy bez? rodzice mają dobre geny wiec to chyba wystarczy? i jakbym np. sprzedawała po tysiaku? to chyba dobra cena?

rany, ludzie, nie mówcie o rzeczach, o których nie macie pojęcia. powtórzę się: naucz się ortografii, to raz. dwa to rasowe psy bardzo ciężko jest zapłodnić, trzy to mają cieczki dwa razy do roku: na jesień i wiosnę, cztery to taki interes nie wypali, ale rób jak chcesz :O

Gość hodowczyni
ja tą sukię kupałam od najlepszego hodowcy w polsce tej rasy, ona za granice spzedaje szczeniaki po dużo euro. także moja sucz ma dobre drzewo geologiczne, było by co wymieniac, wiecie wystawy i takie tam, ale ja z moją suką nie jeżdze bo nie wyrobiłam jej tego rodowodu, ale na wystawy się nadaje, ma dobre umarszczenie i ładnie stoi.

ja też mam dużą rasę, to nie zależy od tego. naprawdę uwierz mi, że się przeliczysz. urodzi Ci maksymalnie z 5 szczeniaków i to jeżeli będziesz OGROMNĄ szczęściarą... o ile w ogóle zajdzie w ciążę, jeśli jest dziewicą to prawdopodobnie będzie potrzebne zapładnianie z pomocą veta (wstrzyknięcie nasienia do pochwy). mało tego, będziesz musiała próbować przynajmniej pół roku.... no i naprawdę nikt CI tego nie kupi, jeżeli nie obracasz się w tym biznesie od jakiegoś czasu i nie masz jakiejś tam wyrobionej pozycji.

Gość hodowczyni
oj tam mialo byc 10 szczeniaKOW. NO I JA WLASNIE PLANUJe ją dwa razy zapladniac, tzn. chce kuoic samca, jak będzie ją czesto kotłował to ją zapłodni, czyż nie? i nawet jakbym opchła p;o tysiaku to dało by sie żyć. A jaką rasą twoi rodzice handlowali? może jakaś kiepska? na moją rasę jest popęd.

Gość hodowczyni
pozycje sobie wyrobie. co ty mówisz, przecież bezdomne suki jakieś skundlone co łażą samopas ciągle zachodzą w ciąże, i dziewice i te łatwiejsze, a ty mówisz ze ona nie zajdzie bo dxziewica? i co jeszcze? może ma zaburzenia chormionalne i nieregularne miesiączki?

Gość Kendi :(((
"chormionalne", "umarszczenie" :D

Gość Kendi :(((
"sukie" :D

Gość bury kot
A jaka rasa to jest?

Gość hodowczyni
nie mogie wam powiedzić co za rasa, ale mogie wam opisac a wy zgadniecie. jak ktos zgadnie to potwierdze.

Gość hodowczyni
ok zaczynam. Jest to duzy kudlaty pies.

Gość hodowczyni
ma zwisające, śmierdzące uszy i duzy nos.

Gość prawictwo pospolite121
uważaj, żeby ciebie ktoś nie rozmnożył

Gość hodowczyni
;ubią bardzo dzieci.

Gość hodowczyni
prawistwo ja bym sie nie pogniewała.

Gość hodowczyni
wystepują we trzech kolorach. nie szczekają. nie lubią samotnoscii.

Gość hodowczyni
co niktr nie wie??????