Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

motyleczek2788

skurcze w 32 tc

Polecane posty

hey jestem w 32 tc wczoraj opuscil mi sie brzuch duzo lepiej mi sie oddycha itd od rana mam mocny ból kregoslupa prawie taki sam jak podczas pierwszego porodu ale wtedy mialam porod wywolywany kroplowka a i tak zakonczylo sie cc czesto twardnieje mi brzuch i jest to co raz bardziej bolesne i mam ciagniecie w dol nospa dziala maksymalnie na godzine a mozna dziennie wziasc 3 moj lekarz niestety nie odbiera mial miec dzis dyzur w szpitalu ale ma jakos wazna sprawe rodzinna (rozumiem to oczywiscie) byłam tez na izbie przyjec ale szkoda gadac jedna kobieta ma "obslużyć" 3 izby przyjec (ginekologiczna laryngologiczna i dzieccieca ) paranoja czekalam godzine ale nikt nie przyszedl wiec darowalam sobie bo wiecej nerwow stracilam niz to warte i teraz leze i sie martwie troche za wczesnie na porod i sie martwie mialyscie cos takiego?

Gość mama dwóch dziewczynek
ja miałam coś takiego, niestety... poród zaczął mi się w 31tc. Na szczęście udało się wszystko wyciszyć, ale byłam prawie od początku w szpitalu. Po skurczach pojechałam do lekarza, ten po usg i badaniu skierował do szpitala. Tam od razu leki, kolejne usg i obserwowali mnie. Miałam dostać sterydy na przyspieszenie rozwoju płuc dziecka, ale udało się skurcze wyciszyć i nie dostałam. Wyszłam po tygodniu, ale leżałam plackiem do porodu, zresztą wcześniej też prawie cały czas leżałam... Nie lekceważ tego, 32tc to jednak za wcześnie, jeszcze płuca nie gotowe na samodzielne oddychanie, ciężki start dla malucha. Nie wiem, co Ci poradzić skoro taką masz opiekę ;-( u nas w mieście na dyżurze w położniczym zajmują się wzorowo ciężarnymi.

wlasnie dziwne bo w poprzedniej ciazy tez kilka razy lezalam w szpitalu i nigdy nie bylo takiego problemu wszystko bylo super itd a teraz porazka..... jak do jutra sie nie poprawi to znow pojade na izbe przyjec

No coz... na twoim miejscu jednak pojechalabym na izbe i poczekala. dzis ci sie yciszy jutro znow wroci i juz nie zatrzymaja porodu a moze powinna innas ostac sterydy na pluca. ja w 31 tc dostalam kednego skurczu - myslalam ze to braxton a 3 dni pozniej odeszly mi wody. dan mi sterydy i wstrzymano porod na 48 h. urodzilam 9 tyg za wczesnie... gdybym wtedy nie zbagatelizowala sprawy mlody urodzilby sie moze w czerwcu a nie w kwietniu... wracaj n izbe!!!

Gość B.W-G.
Zgadzam się z przedmówczyniami... powinnaś jechać na IP i ŻĄDAĆ badania... i mówię to jako matka i jako lekarz ...