Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wizzairlot

Czy ktos lecial wizzair na nowych zasadach dotyczących bagazu podrecznego?

Polecane posty

Gość no tak, bo 30 to koniec
a jakie to nowe zasady? coś się zmieniło?

za darmo wniesiesz na poklad bagaz o wymiarach 42/32/25 a za ten ktory byl do tej pory darmowy zaplaci sie 10F...

a waga taka sama? w sumie się nie dziwię, bo czasami ludzie odtro przesadzali pakując jako podręczny ogromne walizy, no ale nie będę Ci zaśmiecać tematu :), miłego lotu

Co do wagi to sam nie wiem bo raz pisza ze nadal 10kg a raz ze teraz co do wagi nie ma znaczenia tylko by wymiary byly takie jak podaja i z tym wlaznie mam problem bo moja walizka jaest identycznych wymiarow tylko wyzsza o 3 cm bedzie troche wystawala z tego kosza.. latam dosc czesto ale po ustaleniu nowych zasad jeszcze nie latalem i chcialbym sie dowiedziec czy tak strasznie restrukcyjnie sprawdzaja wwymiary czy wystarczy ze mi walizka wejdzie w ten kosz a co do wysokosci nie beda sie juz czepiali? jak sadzisz/sadzicie?

zawsze jak latałam, to sprawdzali tylko wybiórczo większe bagaże, wydaje mi się że z 3 cm nie zrobią problemu

No wlasnie wiem ze zawsze tak sprawdzali... w sumie to nie sprawdzali.. ale boje sie ze po tych nowych ustaleniach czepiac sie beda wszystkiego nawet tych trzech cm zeby tylko wyciagnac wiecej kasy... mierzylem walizke bez kulek i kurde to byl moj blad a specjalnie kupowalem dla tych smiesznych nowych zasad nowy bagaz...

Gość a mi szkoda
nie wiem, jak jest w Wizz., w czerwcu leciałam EasyJetem, no i koleś na lotnisku musiał wepchnąć swoją walizkę do takiej jakby skrzynki wzorcowej;) no i tak ją tam starał się upchnąć, że potem przy wyjmowaniu rączka mu się urwała :( jak to bagaż podręczny, to po prostu nawet jakąś zwykłą torbę, byle - wymiarową sobie kup, aż tak droga nie będzie, a po co się denerwować

Moja walizka mi na luzie wejdzie w ten kosz ale bedzie wystawala reszta wymiarow jest mniejsza niz podane na stronie... z kupnem to wlasnie jest taki problem ze specjalnie kupilem walizke odpowiadajaca ich dziwnym ustaleniom a takich niskich w ogole nie bylo... w pl dojazd do domu zajmuje mi okolo 5 godzin duxzo chodzenia itd nie chce tego calego bagazu dzwigac na ramieniu wygodniej jest ciagnac ten balast za soba dlatego wybralem walizke...

Odpowiadam sam sobie na pytanie... Nie sprawdzaja niewiadomo jak... wiadomo bagaz musi wejsc do koszyka wiec tylko na wysokosci moga byc odchylenia tak jak to jest w moim przypadku... bagaz bez problemu zmiescil mi sie pod siedzeniem nie mialem zadnych problemow z wejsciem na poklad nawet w koszyk mi nie kazali mojej walizki wkladac ale sam to zrobilem i powiedziano mi ze jest ok... ale pobierznie patrzyli i jak im cos nie pasowalo to kazali wkladac... jak wystawala z koszyka to kompletnie na to uwagi nie zwracali wazne ze sie miescila w koszyk. Bylem nawet swiadkiem jak jedna kobieta wkladala walizke do gory "nogami" bo normalnie kolka jej wadzily i nie chciala walizka wejsc do koszyka oczywiscie do gory nogami weszla ale kolka wystawaly nic na to nie bylo powiedziane... przepuscili ja bez problemu... ludzie wciskali ciasno wchodzace walizy i tez byli przepuszczani... pracownicy lotniska nie przywiazuja wagi do bagazu tak samo jak nie przywiazywali...:) wiec to tylko strachy na lachy by ludzie z wielgachnymi walizami sie nie pchali jak to bylo do tej pory ale jak masz mala walizeczke z niewielka roznica na wysokosci to przejdziesz bez zadnego problemu...