Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a pffff

Co o tym sadzicie ? Czy to złe,że nie ustępuje miejsca starszym ?

Polecane posty

Gość a pffff

Dojezdzam do szkoly zatloczonym rydwanem 40 km,czyli okolo godziny drogi. Ci co wsiadaja na 10 min przed koncem ok, niech ustepuja. Sama ustepuje gdy widze ze ktos sie slabo czuje np ale nie z racji tego ze maja 30+. Nie wyobrazam sobie rano sie meczyc i po poludniu gdy prawie spie po zajeciach ( wstaje po 5, spac chodze okolo 24) stac tyle czasu.

Skoro ustępujesz tym, którzy na prawdę żle sie czują to nie widzę w tym nic złego.

Gość a pffff
Dobrze wiedzieć, już myslalam ze jestem taka straszna ze nie ustepuje :)

Gość annia.....................
matko współczuję.taki kawał do szkoły??

Gość efererg
twoja postawa zmien i sie wraz z wiekiem, bedziesz chciala by ci ustepowana ale nikt tego nie zrobi bo ty pokazujesz mlodszemu pokoleniu swoj brak kultury

Gość a pffff
Takie gadki że nikt mi nie ustapi kiedyś bo teraz ja to robię sa co najmniej śmieszne :D Pozatym ustepuje osobom które maja 70lat czy mlodszym ktorzy sie slabo czuja, ale nie bede ustepowala tym ktorzy maja po 30pare lat. Bez przesady. Sama mam 18.Tak dojeżdzam do wiekszego miasta, trzeba sie poswiecic :)

Gość a pffff
I wiekszosc tych osob jedzie od wioski do wioski, czyli kilka minut, prawie nikt nie jedzie całą trasę, 99% wymienia się w czasie jazdy.

Gość znów pomarańczowo
Nie ma potrzeby ustępowania zdrowym osobom, jeśli są od ciebie starsze. Co innego ktoś, kto się źle czuje, jest o kulach czy lasce, osoba z małym dzieckiem czy w podeszłym wieku (60+). Ja mam 54 lata i czuję się niezręcznie, gdy ktoś ustępuje mi miejsca, bo bez problemu mogę postać kilka lub kilkanaście minut. Co innego, gdy mam ciężkie bagaże czy problemy zdrowotne. No, ale wtedy wiek nie ma przecież takiego znaczenia, jeśli widzę że ww takiej sytuacji jest osoba młodsza ode mnie, to też jej ustąpię miejsca.

Gość Moniczka2i2312313
Nie widze w tym nic złego , jakbym dojeżdzała taki kawał drogi to też bym nie ustąpowała chyba ,ze ktoś by sie słabo czuł wlasnie . Kto pierwszy ten lepszy , jak widze babke co ma nawet te 60 lat ,ale wyglada zdrowo i sie twardo trzyma na nogach to dlaczego mam jej ustepować?.

Gość Moniczka2i2312313
rozumiem jeszcze jakiejs babulence 80-letniej o kulach np ale niektore osoby zupełnie zdrowe i silne sie tego domgaja bo sa starsze i tylko z tej racji

Gość oioiooo
pierwsze słyszę żeby osoby co mają po 30 pare lat chciały by im ustępowano miejsca

Gość enwwfewfewf
Ja raczej nie ustepuje choć jestem młoda ( 24 lata) bo jak pare razy stałam dłużej to mi sie słabo robiło generalnie jestem zdrowa ,ale mam chorobe lokomocyjna wiec nie moge stac

Gość enwwfewfewf
No chyba ,ze ktos by sie bardzo słabo poczuł to bym się poświęciła ,ale tak to niech inni ustępują. Dlaczego ja mam przez to zemdleć ,albo ma mi być niedobrze ?

Gość v n.l mc;li
"nie bede ustepowala tym ktorzy maja po 30pare lat. " ???? a kto ci kaze??? pierwszy raz w zyciu slysze o tym zeby 30sto latkom ustepowac

Gość v n.l mc;li
no chyba ze dla ciebie 30 to juz starzy ludzie gowniarko

Gość oioiooo
wygląda na to że tak:DJeszcze 6 lat i będę staruszką zdaniem autorki

Gość v n.l mc;li
no to 50 to juz musi byc dinozaur a jak widzi 60 latka to pewnie nie moze wyjsc z szoku, jak taki czlowiek moze jeszcze zyc

Gość enwwfewfewf
Nie no 30-latkom to bez przesady :P ani 40 , 50 moim zdaniem... Starszym ludziom czyli takim 65 , 70 , 80 lat ... az mi sie chciało smiać jak jechała taka na oko 35 latka berdzo elegancka i ładna zreszta ,a jakas może 18 latka jej chciała ustąpić :D Rany ,ale ta babka miała wtedy głupia mine,.. w sumie nie dziwie sie tez bym się dziwnie poczuła

Gość enwwfewfewf
Nawet jako 30-latka sie mogła poczuc urażona ( ja bym sie poczuła) bo tzn ,ze wyglada sie staro.. Albo facetom silnym po 30-stce tez bez przesady to nie dzisdkowie przecieżz

Gość lalalalalalalalalal
niedoinformowane gowniary 18 letnie same sobie wkrecaja jakies bzdury a potem maja pretensje do calego swiata. Poczytaj dzieciaku, a dopiero potem wysuwaj wnioski, nikt ci nie kaze ustepowac 30 latkom

Gość xzcsdc
a pffff masz jeszcze mleko pod nosem dziecko i sie osmieszasz 30 latkom ustępować:O

Gość TERAZ JEST SŁABE POKOLENIE!
Zupełnie mnie nie dziwi że młode osoby nie chcą ustępować miejsca starszym.Już sam ich wygląd mówi za siebie że to są chorzy ludzie.Mnie osobiście najbardziej wkurza jak widzę mamusie stojącą a jej bachor w wieku okolo 5 lat siedzi! To jest dopiero wychowanie!!!! 😠 Szlak mnie trafia.Czy ta matka nie może zająć miejsce siedzące,wziąć swojego szczyla na kolana! Będziecie starzy i zobaczycie i przyjdzie czas że kiedyś wam nogi wejdą w dupe i nikt wam nie ustąpi miejsca.

Gość erfgthyj
tepotko zrozumialym jest fakt iz dziecko siedzi bo w siedzeniu jest bezpieczniejsze. Tramwaje jezdza na wariackich papierach, dziecko latwo moze sie uderzyc wiec twoje pierdolenie o dzieciach mija się z celem debilcze nasienie \ P.S. mam nadzieje ze nie studiujesz bo pisze się szlaG!!! tepa istoto