Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marianna123456

Mam pytanie czy to nie jest naciągactwo?

Polecane posty

Gość Marianna123456

Hej, znajoma w tamtym tygodniu przyniosła do firmy pudło i powiedziała, że zbiera dla córki nakrętki z butelek i żeby jej tam wrzucać, bo te nakrętki oddają potem firmom a te kupują dla chorych dzieci wózki inwalidzkie??? słyszeliście o czymś takim czy to jakaś ściema? ja pamiętam jak się kiedyś kody kreskowe zbierało te które zaczynały się na 4 (czyli z niemieckich produktów) też mieli za to kupować wózki, ale nie słyszałam żeby ktoś to robił. Wózki za nakrętki?

Gość nic co ludzkie
hm or mh

Gość lolazkola
ja słyszałam jeszcze słyszałam też o zakrętkach że też ludzie zbierają dają do zakonnic te robią z tego różańce (bardzo ładne) i sprzedają a kasa idzie dla murzynków

Gość to ci powiem
dobrze ci znajoma mówi, nic nie sciemnia. To wszystko prawda. Już kupili chyba 1 wózek. Był artykuł kilka dni temu o tych nakrętkach i wozkach. Ja zbieram od kilku lat. Moja córka mieszkająca w UK też zbiera i je tu przywozi. U mnie w rodzinie prawie wszyscy zbierają. Są punkty odbioru tych nakrętek, a jak nie wiesz gdzie to zajrzyj na google

Gość nie jest ściema
zbieramy z córką, rzeczywiście kupowane są za to wózki, zbierają całe szkoły, więc nie oszukują, szczytny cel, zbierajcie w firmie bo warto

Gość tak słyszałam o tym
u mnie np. w pobliskim markecie jest takie pudło postawione pod ścianą a na ścianie prośba o wrzucanie nakrętek po butelkach w calu zakupu wózka dla niepełnosprawnego dziecka plus zdjęcie tego dziecka z przybliżeniem jego sytuacji. Jak kupią wózek to za jakiś czas powtarzają taką akcję ale już dla innego dziecka. Takie coś już od paru lat jest w tym markecie. Ja lubie segregować śmieci i mam taki woreczek do którego wrzucam nakrętki i czasami tam zanoszę, bo po co ma się coś marnować jak ktoś z tego może skorzystać. Denerwuje mnie że tak mało jest w Polsce możliwości wykorzystywania surowców wtórnych a ludzie nie dbają o środowisko. Przy kasie w markecie każdą pieprzoną marchewke się owija w woreczek, sprzedawcy nieraz mimo mojej prośby że nie chcę na siłe wciskają reklamówki i tych niepotrzebnych woreczków potem miliony sie wala albo w domu albo na wysypisku. Rozkładają się 1000 lat.

Gość Marianna123456
a czy zuzyte baterie i telefony też tam mozna wrzucać? Słyszałam, że sa firmy co naprawiają te komórki i wysyłają dla biednych murzynów w Afryce :)

Gość h78h78
skoro taka zakretke i tak byc wyrzucila do kosza, to o jakim naciagactwie mowa?

Gość cha, cha, cha, cha...........
moja rodzina też zbiera, wkładam do pojemnika w osiedlowym sklepiku

Gość a ja przy okazji mam pytanie
Czy zbierane są tylko nakrętki od butelek, czy również inne np nakrętki od chemikaliów [szamponów, płynów do prania]? Może ktoś wie?

Gość to ci powiem
tylko nakrętki od butelek plastikowych

Gość to ci powiem
tylko nakrętki od butelek plastikowych

Gość też zbieram nakrętki
u męża w pracy zbierają więc pieczołowicie zachowuję każdą nakrętkę nawet gdybym miała ją targać z miasta w kieszeni