Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona'a

guzek w piersi

Polecane posty

Gość ona'a

Mam pytanie otóż w styczniu tego roku wyczułam pod statkiem taki guzek wielkości ziarenku grochu który przy dotyku i tak jakby się przesuwa ... Zrobiłam usg lekarz powiedział że nic tam nie mam węzły chlonne mam nie powiększone no i powiedział mi że to co że boli..;/ więc niczego się nie dowiedziałam a jak boli to bolało i jest ten cholerny guzek teraz też boli mnie pod pachą i wgl jakby lewa ręka.. Co to może być ? Dodam że mam 19 lat i zauważyłam również że lekarz mnie zbył i uznał za histeryczke , czytałam dużo w internecie o torbielach i wgl boję się że to coś poważnego niewiem do jakiego lekarza mam teraz iść..

Gość yyyrrr
Do innego.

Gość też tak miałam dokładnie
w tym miejscu co ty , nie poszłam od razu do lekarza tylko po paru miesiacach bo wyczułam to tylko dwa razy ,lekarz nie wykrył tego , rozeszło się , zrobiłam badania nie ma nic nie panikuj

nie panikuj ale zmien lekarza, ja i moja siostra mamy to samo, ja trafila pod dobra opieke i juz guzki mam powycinane, u niej nie zrobili nic przez rok i okazalo sie ze ma ich juz 6 :/ tez jestesmy w Twoim wieku i tak samo sie zaczelo.

Gość ona'a
do niewiemcowpisać a co to jest co ty miałas jakis torbiel czy co? No pójdę chyba jeszcze raz na te usg wolałabym mieć mała blizne i mieć to wycięte niż ten bol

Gość ona'a
Miało być pod sutkiem

Gość że co że jak??
Ja powiem tak też miałam guzka w piersi, byłam wtedy trochę starsza od ciebie. 2 leakrzy to zbagatelizowało, powiedzieli że taka budowa piersi. Mimo to poszłam na USG i okazało się że to gruczolakowłókniak. Takie guzki bardzo często pojawiają się u młodych dziewczyn i kobiet. Charakteryzują się tym że ma się wrażenie przesuwania pod palcami. Niestety sam nie zniknie, ja miałam wycinanego na onkologii, blizna niewidoczna praktycznie. Ostatnio byłam na USG i lekarz powiedział że gdybym nie wycieła to 20% szans na to że w przyszłości przerodziłoby się to w zmianę rakową.

Gość ona'a
20% to naprawdę dużo.. Ten lekarz u którego robiłam usg również mnie zbył mówiąc że nic nie ma .. Dzięki za odpowiedź :-)

Gość kobieta cafeee
Jesli na usg nic nie widać to pewnie tak jest, pod warunkiem że lekarz zna się na rzeczy. Myślę że nie ma co panikować, ewentualnie jeśli chcesz się upewnić możesz się wybrać do innego lekarza

Gość ona'a
No właśnie jak się zna na rzeczy moje usg było według mnie nie zbyt dobrze wykonane może z3 min mu to zajęło ..