Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ladymakbett

ponad roczne dziecko-koszmar w nocy

Polecane posty

Gość ladymakbett

witam. mam 13-miesięcznego synka. od 3 m-ca zycia przesypiał mi całe noce, wiadomo- w okresie gdy wychodziły pierwsze zabki bywalo gorzej ale zawsze smoczek i spał dalej. spał 11-12h ciągiem bez zmiany pieluszki i jedzenia i picia. i nagle od ok 3-4 tyg koszmar. dosłownie co godzinę budzi się z wielkim rykiem, staje, wyrzuca smoczek, wstaje, klade go, glaszcze, tule ale nie zasypia. na chwilke cisza i znów ryk, muszę trzymać go przez szczebelki aż zaśnie a po godzinie znów to samo. ma 8 zębów- dziąsła napuchnięte. zaczął spać w dzień tylko raz- prawie 2h ale mam wrażenie, że więcej nie potrzebuje- nawet gdy probuje go polożyć nie zaypia. od urodzenia mamy wieczorny schemat, staram się żeby nic go nie zaburzyło. nie wiem co się dzieje ale każda kolejna noc jest koszmarem. dodam że pare razy wzięliśmy go z mężem do nas i koło nas był dużo spokojniejszy- chyba błąd, że go w ogóle wzięłam :/ pomocy :(

Gość ladymakbett
nikt nie miał takich doświadczeń?? czuje sie całkowicie bezradna...

My spaliśmy z córeczką od urodzenia. Karmiłam ją i było wygodnie, poza tym wierzę, że taka bliskość jest maleństwu potrzebna. Od niedawna (mała ma rok i miesiąc) udało nam się ją przyzwyczaić do spania we własnym łóżeczku (nie było wcale tak strasznie). Ostatnio mamy "problemy" z zębami - wychodzą czwórki, córka trochę gorączkuje, więc znowu wylądowała u nas. Może warto, żebyście jednak brali przez jakiś czas synka do wspólnego łóżka, może teraz szczególnie potrzebuje Waszej bliskości. Nawet jak się przyzwyczai, to przecież można wrócić do starych przyzwyczajeń (czasem jest bunt, ale wystarczy trochę cierpliwości). Może w Twoim przypadku to też są zęby - czwórki i trójki (wychodzą po czwórkach) są podobno najgorsze.

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
ja mysle ze to zabki,daj mu dzis przed spaniem ibufen i zobaczysz jak bedzie, jak bedzie oki tzn ze zabki go męcza i dlatego sie przebudza

Gość hyj
Każde dziecko ma taki okres ze zaczyna się buntować gorzej spać czy przestaje lubić to co do tej pory uwielbiał...to całkiem normalne...daj na noc troche nurofenu i może czopek z viburcolu,moim zdaniem to ząbki.