Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bart simpson

Dlaczego mężatki nienawidzą konkubin/singielek ?

Polecane posty

Tak się zastanawiam ... byłem u rodziny na swięto zmarłych i oczywiscie znów spęd, zauwazylem niechęc mężatek do konkubin i tych bez partnera, widoczna pogarda, tak jakby czuly sie lepszymi bo mają ten papierek z USC i od księdza... Która mezatka mi to wytlumaczy?

eee.....nie jestem juz mezatka ale wytlumacze, polki sa pod wplywem ksiezy, otumanione i jak te barany podazajace za niewiedza....potrzeba rewolucji kobiecej w pl by to zmienic...czyli jakis 50 lat jeszcze

Gość ...marnotrawna
zawsze tak było od zarania dziejów, że mężatka była lepiej traktowana i odbierana jako ktoś bardziej wartościowy. Do dzisiaj w niektórych kulturach kobieta jak owdowieje jest wypędzana i skazana na niebyt. Dlatego często spotyka się praktyki, że żona po smierci smaruje się sokami rozkładowymi męża, by razem z nim umrzeć. W wysokich temperaturach jakie panują np. w Indiach nie trzeba długo czekać na efekt:O:(

Gość ukryta zazdrosc pod pozorem
wyzszosci;)

Gość uyfuj
o tych sokach rozkladowych to ci sie pomieszalo,wdowy sa palone na stosie pogrzebowym ze zwlokami meza, tzn byly,teraz to juz zakazane,ale czasami niestety sie jeszcze zdarza

Gość dhgfdhgjh
bo taka jest kultura i kobiety nieswiadomie są pod jej wplywem, wszedzie kobieta byla ( i nadal jest) traktowana jako ktos gorszy od faceta, wyjątkiem byly daawno temu Amazonki ( o ile faktycznie istnialy)

Gość ...marnotrawna
nie pomyliło się z sokami:O o paleniu nie wspominałam, bo tego się już nie robi, ale smarują się nadal. Tak samo nadal istnieje problem, że po owdowieniu kobieta nie ma nic i nic nie znaczy bez męża. U muzułmanów taka kobieta jest przygarniana czasami przez brata męża.

Gość ww tamtyh kulturach nie znaczy
, bo nic nie ma. za o facet ja utrzymuje cale zycie a wymyslili to oczywiscie faceci dla facetow;) u nas pprostu niektore zakompleksione laski lecza sobie tym kompleksy;)

Gość zdzi.fiona
Zazdrość je zżera, że tamte nie są obciążone facetem :)

w sumie żonaci tez dogryzają kawalerom, rzucają teksty : dlaczego nikogo jeszcze nie masz? Gdzie narzeczona ? (to najłagodniejsze)

Gość Ie prąd
NIe zauważyłam tego Nikt mi nic jako singielce nie okazywał A teraz ja nie zamierzam okazywać singielkom