Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strepsils intensive

Gruba mama. Poradźcie

Polecane posty

Gość strepsils intensive

Jakie sukienki są odpowiednie dla grubej mamy? Chcę kupić jakąś elegancką sukienkę ale nie wiem jakich wzorów szukać. Jestem raczej niska. Sukienka musi mieć rękaw minimum krótki a najlepiej 3/4 tyle wiem, a co jeszcze? Możecie wkleić jakieś linki z allegro bo zupełnie nie wiem na co zwracać uwagę.

Dobre - dziewczyna szuka sukienki na grubaskę a na zdjęciu ładna laska - brawo :)

Gość Leginskja
brik kazda aukcja na allegro czy innych portalach w rozmiarze np 44 zawsze jest piekna modelka w rozmiarze s ;) Ja tylko podrzucam linka z fasonem sukienki,bo one optymalnie wyszczuplaja.

Gość strepsils intensive
Nie taka z odkrytymi calkiem ramionami mi jakoś nie lezy. Taka mi się podoba ale nie wiem jak ja w niej bym wyglądała. http://moda.allegro.pl/elegancka-trendy-koktajlowa-sukienka-koronka-hit-i2761145039.html Myśliecie że taka bylaby ok? A co z sukienkami z baskinką? Baskinka tylko dla bardzo szczupłych prawda? http://moda.allegro.pl/koronkowa-mala-czarna-sukienka-z-baskinka-tu-l-xl-i2752337035.html

Gość ghyyy
To schudnij macioro

Gość strepsils intensive
Lżej ci na sercu teraz? Chudnę ale to potrwa jeszcze zanim będe wyglądac dobrze, a sukienki potrzebuje.

Gość niewiedzacaaa
a ile wazysz i ile masz wzrostu? bo to dosc istotne jest w poszukiwaniach wlasciwego kroju kiecki

Gość strepsils intensive
162 cm i ważę 62 kg

Gość strepsils intensive
mam 150 i 90kg

Gość Leginskja
piszesz ze jestes gruba a wybierasz sukienki mini dla dziewczyn w rozmiarze s ;) Ja nosilam kiedys rozmiar 44,teraz 40 i nie zalozylabym tych sukienek teraz,bo wygladalabym grubo.Napisz jaki masz rozmiar,bo mam kilka fajnych kiecek na allegro upatrzonych...

Gość Leginskja
to ile wkoncu masz?Robisz ludz w balona i sama wymyslasz se wage .... ??

Gość niewiedzacaaa
masz 162 i wazysz 62 i piszesz ze jestes gruba? no kurwa wez sie ogarnij

Gość strepsils intensive
Podoba mi się ta koronkowa czarna ale boję się ze będe w niej nieciekawie wyglądać. No i mam 89 cm w biuście a ona jest max 90 nie wiem czy nie będzie mnie za bardzo tam opinać i spłaszczać.

Gość chcesz kupic sukienkę
bez zmierzenia ? tak to moim zdaniem moze kupować ktoś kto nosi rozmiar 36-38 i to tez nie wiadomo czy będzie dobrze wyglądać a jak ktoś ma nadmiar kg to zawsze lepiej najpierw przymierzyć, zobaczyć czy rozmiar jest odpowiedni, czy fason dobry, sprawdzić "jak leży" i ogólnie czy dobrze wyglądasz wydaje mi się że wiem co mówię bo dosyć niedawno nosiłam rozmiar 46-48, w ciągu roku schudłam 38kg i teraz noszę 36-38 więc mam porównianie ;) ale i tak sukienkę wyjściową, na jakaś imprezę itp kupiłabym dopiero po przymierzeniu no chyba, że byłaby to jakaś dzianinowa, prosta, codzienna sukienka ale i tak lepiej zmierzyć, pomacać i obejrzeć się z kazdej strony ;)

Gość strepsils intensive
napisałam wyżej mój wzrost i wagę

Gość strepsils intensive
Rozmiar mam 38 ale jestem niska i wygladam grubo. Te mini wcale nie bedą na mnie takie mini przy moim wzroscie.

Gość ghyyy
Ale są obcisłe i będziesz wyglądać jak serdelek:)

Gość strepsils intensive
No wlaśnie masz racje lepiej zmierzyć. Ktoś się podszywa caly czas pewnie ta ktoa na początku się wyżyla widać jeszcze jej nie ulzylo. No cóż trzeba i to przetrwać. Jeśli mam byc szczera to się wstydze mierzyc takie sukienki w sklepie. Wiem ze to moze być dla was śmieszne ale mam wrażenie że mnie ludzie oceniają i myślą co za baleron i chce w taką mini wskoczyć i nie zdecydowalabym się iść do sklepu i przymierzyć tą sukienkę. Wolę już kupić przez net i odeslac jakby byla za mała lub zła.

Gość strepsils intensive
Czyli takie odpadają. To jakich szukać w takim razie?

Gość mamanaba
Szukaj takich sukienek które zamaskują Twoje niedoskonałości. Ja np mam szerokie biodra więc wiem że w obcisłej sukience rybce nie było by mi dobrze. Tak samo jak masz brzuszek to sukienki w tym miejscu marszczone to ukryją tak mi się wydaje

Gość strepsils intensive
Taką wlasnie mam i żakiet ale ona jest cieniutka zwiewna taka raczej na lato a ja potrzebuje czegoś do kozaków.

Gość mamanaba
hmm..poczekja może znajde jeszcze taką, ostatnio sobie w f&f kupiłam ale nie wiem czy w necie będzie taka

Gość strepsils intensive
Patrzylam dziś w tesco, ale większość byla na ramiaczkach a ja mam taką budowę ze nawet jak bylam chuda jak patyk to mi takie dwa waleczki wisiały przy ramionach i sukienki bez rękawów odpadają. Wiem, ze można zawsze zalożyć żakiet lub bolerko ale wolalabym od razu coś z rękawkiem.

Gość mamanaba
A na jaką okazję ta sukienka?

Gość masz złe informacje autorko
jeśli jesteś niska, to nie noś rękawów 3/4. Tylko albo krótkie, albo długie, bo taki ''niedociągnięty'' rękaw tylko optycznie jeszcze bardziej skraca krótką sylwetkę

Gość strepsils intensive
Taka impreza rodzinna ale spotkanie w restauracji a wcześniej msza więc musi być do kozaków bo potrzebuje ją za 4 tygodnie więc może już nawet śnieg padać.