Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulka13405

pręży i pojękuje

Polecane posty

Gość anulka13405

drogie mamusie, mam córeczkę, która skończyła 6 tygodni, od jakiś 2 tygodni bardzo się pręży i stęka jest to codziennie o tej samej porze zazwyczaj miedzy 5 a 8 godziną. Wydaje mi się, że ma problem z oddaniem gazów. Do tej pory robiła też kupkę po każdym karmieniu, teraz tylko jedną dziennie i bardzo sie przy tym męczy. Byłam z nią u pediatry, kazał podawać Dicoflor 30 ale to nic nie pomaga. Jak ulżyć dziecku, co to może być, czy tak małe dziecko, powinno robic jeszcze kupkę po każdym karmieniu, serce mi pęka jak widzę, że tak się męczy:( po za tym przy karminiu strasznie jest niespokojna, widać, że jest bardzo rozdrażniona i ma kłopoty ze snem

Nie musi po każdym karmieniu robić kupy, kto Ci tak powiedział? :o Wodę, herbatkę koperkową jej podajesz? Może spróbuj jej masować brzuszek.

Gość mmamnmmaaaa
kolka? u mojej corki pomagalo oklady na brzuszek z cieplej wody i masaz. i przechodzilo. ale miala to doslownie ze 2-3 razy w zuciu. jak przeszlam z mleka nan na bebiko. bebiko jak sie okazalo bylo za tluste i corka nie trawila. potem pszeszlam na bebilon i po bolach ani sladu. karmisz piersia? to moze jesz cos co dziecku nie sluzy?

Gość anulka13405
tak podaje jej wodę koperkową masuje, kładę na brzuszek ale dzień w dzień jest to samo, nie wiem czy ona nie może zrobić kupki i tak pojękuje czy nie może oddac gazów

Gość mmamnmmaaaa
brzuch ja boli. jesc cos co malej nie lsuzy. przyjzyj sie temu co jesz. moze to pomoze.

Gość Mikiwiki
Jeśli karmisz piersią to może Twoja dieta ma wpływ na maleństwo ? Moja córeczka miała kolkę. Wtedy nie tylko prężyła się ale i płakała niesamowicie i wszystko to powtarzało się o tej samej porze. U nas działo się to koło 18-tej. Pediatra przepisała czopki Viburcol bo stwierdziła, że to kolka. Po pierwszym "użyciu" jak ręką odjął. Maleńka już nie cierpiała :-D

Gość anulka13405
karmię piersią uważam na to co jem, ale przyjrzę się dokładanie swojej diecie, moja mała nie płacze przy tym tylko strasznie się preży i stęka

Gość Mikiwiki
Gdyby miała kolkę to by płakała a właściwie krzyczała przeraźliwie. Może skonsultuj swoją dietę z lekarzem, powinien Ci powiedzieć czego masz nie jeść a jesz, a co powinnaś jeszcze do diety wprowadzić.

Gość ZaniedbanaMama
Mam tak od 6 tygodnia - teraz jest 10. Nie pomaga bobotic, infacol, espumisan. Lekarka mowi aby przeczekac. pory te same. Teraz dostalam debridat i sie powoli normuje - steka tylko od 5 - 6. Tylke, ze zdarza jej sie zwymiotowac. Lekarz mowi, ze tak reaguje na kolke. Minie. U nas mija.

Gość ZaniedbanaMama
Jak karmisz piersia to kupka moze byc nawet raz na tydzien. U nas jest co okolo 3 dni.

Gość ZaniedbanaMama
Aaaa i ja poltora tyg temu odstawilam wszystko co ma laktoze - a nawet chleb czy wedlina moga ja miec. Moze po tym jest coraz lepiej. Dzis np stekala tylko pol h. Wczoraj rowniez. Przedwczoraj wcale.

Gość anulka13405
położyłam maluszka na brzuszek i zasnęła chyba przynosi jej to ulgę zaostrzę swoją dietę i będę obserować mam nadzieję, że pomoże dziękuje za wszytskie rady i pomoc

Gość mamaama
moja miała identycznie. Samo minęło po 2 m-cach

Gość ZaniedbanaMama
Moja na brzuszku spi cale noce, bez tego jeczy po kazdym karmieniu. SA najwieksza ulga to brzuszkiem do brzuszka z tata :)