Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwóch dziewczynek

jaka zabawka dla dwulatki? co polecacie w prezencie?

Polecane posty

Witam drogie mamy oraz wszystkich, którzy mogliby mi podpowiedzieć, co podarować dziewczynce na drugie urodziny. Jestem mamą dwóch dziewczynek. Starsza jest już duża, mała w grudniu skończy 2 latka. Mamy mnóstwo zabawek, właściwie wszystko na pierwszy rzut oka. Niektóre rzeczy małą interesują, np. ostatnio bawi się figurkami petshop i buduje lego duplo, wiele leży nieruszanych, chociaż były przemyślanym zakupem... Córka lubi gry, książeczki, ma tego sporo. Powiedzcie proszę, czym najchętniej bawią się Wasze dwulatki. Po co sięgają? Myślałam o koniu na biegunach, laptopie edukacyjnym, domu lego... wypowiedzcie się, co o tym myślicie?

Gość ja mam synka ale mysle ze to
co dla niego planuje kupic to dla dziewczynki tez byloby fajne :) cche mu kupic mikrofon z dzwiekami swiatlami i dyktafonem, dyktafonik pozwala na odtwarzanie glosu, a modulacja zapewnia rozne barwy glosy itp. mysle ze mu sie spodoba, a Twojej tez, taka zabawka fajna pod kazdym wzgledem, dodatkowo pan mikrofonik uczy literek

moja dostała dużą kuchnie, ale nie pamiętam czy wtedy miała 2 latka bo juz ma ponad 4:P ale kuchnia do tej pory jest używana :P ale chyba miała wtedy 2 lata :).

Gość lubię Jabłka
moja kocha książeczki,książeczki i jeszcze raz książeczki,ostatnio wciąż dokupuje jej nowe np.z cyklu Obrazki dla maluchów w biedronce takie były po 12.99 za jedną tam są różne tytuły np.kolory,przedszkole,wieś,miasto.Super rzecz,mała się wiele uczy.

Gość Miliana23
kiwi1988ldz też właśnie moja też a juz w miare wszystko ma więc tez się zastanawiałam co wybrać a ta kasa to u nas bomba a mała ma ponad 3 lata już i nadal pstryka i kasuje mamie chlebek heeh pomysłowo z bajerami i dużo rzeczy dodatków jest.Cena jak za taki zestaw myślę że przyzwoita.

mikrofonik miała agatki i zepsuł się... a powiedz, jakiej firmy jest ten, który chcesz kupić? może jakiś link? cieszyłaby się... co do kuchni i kasy to już mamy - wprawdzie po starszej, ale w pełni sprawne ;-) A co myślicie o koniu na biegunach? Moja starsza uwielbiała się bujać, ale mała jest bardzo żywa i trochę się boję o bezpieczeństwo...

Gość TakaSobieMama;)
U nas w wieku 3 lat krolowala ciastolina, zestaw "maly lekarz" i zestaw do gotowania (mamy taki ponad 80 sztuk) :) Kuchni nie kupilismy bo mloda ma maly pokoj i nie chcemy jej zagracac ale i tak swietnie sie tym bawi do dzisiaj (ma ponad 3.5 roku)

Gość lubię Jabłka
moja ma konia a raczej kucyka,jest świetny,uwielbia go,ale wybieraj takiego grubszego i niższego niź te chude wysokie cienkie konie,mój jest naprawdę rewelacyjny,gruby,masywny,dostała go od kuzynki mojej.

Gość kurka bez pazurka
ja właśnie kupiłam dwuletniej siostrzenicy domek dla lalek- w jej przypadku dla zwierząt;). od miesiąca w tym celu używała kartonu po butach. myślę, ze to będzie hit:)

Gość ja dla kupuję lalki
mała ma bzika na ich punkcie, teraz na Mikołajki dostanie Dorę tańczącą i Dorę na dobranoc :D kuchnia to też fajny pomysł

właśnie ten koń/kucyk mnie korci, właśnie patrzyłam na takie masywniejsze, solidne. Ciastolinę moja starsza uwielbiała, myślałam, że mała za mała, ale może faktycznie jakiś zestaw ? dobra myśl ;-) domki też patrzyłam takie typowe, ale moja starsza ma dom barbie i petshopów 3 i teraz mała się bawi tymi do petshopów, więc chyba nie będę zagracać... Chyba, że taki dom rodzinny duplo... ma dużo duplo i chętnie buduje, ale domek wygląda ciekawie: http://allegro.pl/klocki-lego-duplo-dom-rodzinny-domek-5639-kurier-i2762509203.html książeczki też lubi, ma dużo, tylko ja jej kupuję bez okazji a na urodziny i święta chciałam coś większego... na mikołajki najwyżej. U nas to się kumuluje w grudniu - mikołajki, urodziny, święta... staram się bez okazji nie kupować za dużo a mądrze wybrać na okazję. I tak już mamy przedszkole w domu, bo starszej kupowaliśmy co wymyśliła ;-( Lalki też patrzyłam, jest taka nenuco mniejsza, bo te baby born itp. ledwie dźwiga ;-( dory moja nie zna, raczej unikam telewizji, jest zafascynowana Minnie i kitty na ten moment, bo mam całą kolekcję gazetek starszej z tymi bohaterami... Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi, już mi się klaruje ;-) wielkie dzięki ;-)

u mojej hitem na dwa latka była tablica na stojaku: z jednej strony do rysowania kredą, z drugiej magnetyczna

Gość kurka bez pazurka
Jak autorko masz tyle domków to pewnie zakup kolejnego nie ma sensu. A myślałaś o czymś innym niż zakupie kolejnej zabawki? Widzisz- ja też mam dwójkę dzieci. starszy ma tyle gratów, że głowa boli. w dzień urodzin przychodzi do nas tyle gości, że młody wzbogaca się o około 15 kolejnych bzdetów. I ja sobie pomyślałam, że koniec z kupowaniem zabawek. teraz będę dawać dzieciom jaką pierdołę- albo i nawet to nie- a za to zamierzam organizować im coś fajnego. wypad do kina, na lody, na basen czy co tam dziecko lubi a czego nie robi na co dzień. podczas takiego wypadu można dorzucić właśnie jakiś badziew, który dziecku wpadnie w oko;)

właśnie też chciałam kupić tablicę, ale myślałam, że za wcześnie... może faktycznie wezmę pod uwagę... dziękuję. Co do innego prezentu niż zabawki... moja starsza córka ma tyle zabawek... nie chwalę się, bo nie ma czym... po prostu zawsze miała, co chciała mimo, iż my za wiele nie kupowaliśmy. Kilka razy w roku z okazji urodzin, świąt, Dnia Dziecka, dziadkowie pytali co chce dostać i wujek, ciocia i inni i lista była realizowana. Ja w pewnym momencie ustaliłam, że prezenty typowe są tylko na Boże narodzenie i wielkanoc/drobny zając/, pozostałe okazje właśnie wyjeżdżamy, wychodzimy gdzieś wspólnie... trzymamy się tego i jest fajnie. Mała chyba jeszcze nie zrozumie takiego prezentu, pomyślę ewentualnie nad jakąś atrakcją urodzinową. Ale Mikołaj chyba powinien przynieść zabawkę ;-) tylko jak znaleźć taką, żeby się przez święta zajęła i dała poświętować ;-)

Gość kurka bez pazurka
No Mikołaj to inna bajka:) Ja też mam ogromną rodzinę i arsenał zabawkowy moich dzieci rozrasta się w niesamowitym tempie. dlatego kiedy mogą to zabawkę zastępuję czymś innym:)

Gość pierdl serdel
Moje dziecko ma moim zdaniem za duzo zabawek, My nawet tyle nie kupowalismy, ale tu gwiazdka, tam urodziny i jest tego cala masa (od znajomych i rodziny). Dlatego wole prezenty teraz typu wyjscie do zoo czy do jakiegos miejsca rozrywkowego, albo ksiazki. Kuchni zadnych ani kas nie chce, bo to jest zabawa na 5 minut, a potem lezy w kacie albo porozwalane na srodku pokoju

Gość ameliaicamelia
ja zawsze się modlę, żeby nie kupowali kolejnych klocków, bo oczywiście zazwyczaj trzeba je gdzieś trzymać a większość producentów nie pomyśli o tym, żeby ich klocki były funkcjonalne.. no nie ważne, ja zawsze się cieszę z ciuszków, szczególnie, że spodnie mojego synka są prawie, że jednorazowe :)) boje się, że zmarźnie od tych dziur :) ale np jak najbardziej jestem za zabawkami edukacyjnymi, wielofunkcjonalnymi i kreatywnymi! np kupiliśmy ostatnio stolik, który ma mnóstwo schowków, jest z dobrego materiału i ma nieśmierdzące kolorowe pisaki i już zamówiłam taki drugi, ale dla chrześniaka na gwiazdka :) http://sklep.btoys.pl/product.php?id_product=36 moim zdaniem warto kupić coś z czego sami byśmy byli zadowoleni :)

Gość Gosiak38
Wiesz co myślę że bardzo dobrym rozwiązaniem jest zakup domku dla lalek. Taka niby prosta zabawka, a świetnie pobudza wyobraźnie. My kupując zrzucaliśmy się z dziadkami małej ponieważ dobry domek niestety swoje kosztuje my daliśmy około 600zł, teraz mogę z całą pewnością powiedzieć, że był to świetny zakup i nie wyrzuciliśmy pieniędzy w błoto. W 100% posłuży jeszcze kilka albo nawet i kilkanaście lat. Tutaj jest świetny domek, który znalazłam wczoraj http://tree-house.pl/pl/p/Drewniany-domek-dla-lalek-z-tarasem-3-/633

Gość wueska
Sprawdzaj sklepy internetowe, bo teraz mają duży wybór. Ponadto są też sklepy "tematyczne", gdzie możesz kupić np. modele kolejki w sklepie www.modelarstwo-kolejowe.pl albo jakieś lalki w sklepie stricte dla dziewczynek.

Gość gość
Warto też sprawdzić tę stronę http://jokomisiada.pl/ Oni mają bardzo duży wybór zabawek. Moje dzieci mają bardzo dużo zabawek od nich

Gość gość
Ciekawym pomysłem mogą okazać się zabawki z drewna. Inne niż wszystkie, angażujące dzieci i dostarczające wiele wartości edukacyjnych. Ciekawe propozycje można znaleźć na blogu http://laszabawek.pl/

Gość Kropelka01
Zabawki edukacyjne dla małych dzieci to na prawdę dobra rzecz. Ostatnio postanowiłam nauczyć córeczki godzin i w sumie rozmawiałam z nią długo na ten temat ale jeszcze miała problemy np z tym ,że nie odróżniała godziny drugiej po południu czyli 14;00 i tej 2;00 w nocy. Postanowiłam zakupić jej właśnie taki zegar do pomocy , dzięki któremu mogłaby lepiej przyswoić tą wiedzę. Osobiście jestem zadowolona bo efekty przyszły stosunkowo szybko. Mam na myśli ten zegar http://www.niczchin.pl/drewniane-zabawki-edukacyjne/563-pilch-110033-drewniany-zegar-do-nauki-godzin-dla-dzieci.html dzieki któremu nawet łatwiej jest jej już omawiać czas w godzinach i minutach. Według mnie warto kupować zabawki tego typu dzieciom.

Gość gość
U nas w tym wieku hitem była tablica do pisania i rowerek biegowy

Gość gość
Jeśli będziecie szukać czegoś fajnego dla siebie to polecam odwiedzić też ten sklep https://txm.pl/niemowlak/odziez Moim zdaniem na pewno coś uda sie Wam tutaj znalezc.