Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zetem

Do mam 3 miesieczniakow.

Polecane posty

Gość Zetem

Ile potrafią Wasze 3 miesieczne dzieci?

Gość mhdbvhjdvv
a twoje ile potrafi?

Gość Ritika
Tylko chwile wodzi wzrokiem za karuzela, za grze4chotka nie chce wcale. gdy wsadze w raczke zabawke, to chwyci, ale sam nie bierze. Przekreca sie z boku na plecki, ale na brzyuszek nie. Na brzuszku trzyma glowe kilka sekund. W pionie trzyma dlugo. I gluzy. To chyba wszystko.

Gość Zatem
To moj nawet tego nie robi. :/

Gość no wlasnie tak
Karuzele to uwielbia, nakręcam ją kilka razy pod rząd i się cieszy. Na brzuszku głowę trzyma nawet do 5 min. Głuży. Nie przekręca się z brzucha na plecy i na odwrót. Bawi się grzechotką, tzn wsadza do buzi, ale jak jej dam do ręki. Sama nie weźmie.

Gość hyhy
Moja już siedzi i je sama łyżeczką:)a wieczorami czyta sobie sama bajki:)uwielbiam takie pytania

Gość natmik
moja już wyciąga rączki po zabawki, ale ich sama nie chwyta tylko jak jej włożę; gada i piszczy cały czas jak nie śpi i się śmieje (ale nie na głos), główkę w pozycji na brzuszku trzyma klika minut, wkłada sobie rączki do buzi cały czas, wodzi wzrokiem za wszystkim co ją intersuje, poznaje mamę i tatę:)- cieszy się na nasz widok i wyrywa się komuś z rąk do mamy/taty

Gość Zetem
To moj niewiele umie...

Gość Jabardzo
W ogóle się nie przejmuj, bardzo dużo umie twoje dziecko. Do Natmik - ta, tańczy, śpiewa, recytuje. Pewnie przypadkiem rączki wyciągnął i już - geniusz :) Mój jak miał 4 miesiące zrobił tu tu tu sroczka kaszkę warzyła, moja matka mało na zawał nie padła. I co - i nic, teraz nie robi :) Autorko kładź jak najczęściej dziecko na brzuszku - szyjka mu się wzmocni i się nie przejmuj, widać że jest sprytny.

Gość Zetem
Klade, prawie caly dzien lezy na brzuszku. Noca sie boje...

Gość no wlasnie tak
Samo kładzenie nic nie da. Trzeba dziecku pomoc. Wziąć położyć go na przedramieniach, pokulać go z boku na bok. Położyć na swój brzuch, tak, żeby opierało się przedramionami o twoja klatkę, będzie mu łatwiej.

Gość natmik
i poświęcaj dziecku dużo czasu, baw się z nim, wkładaj zabawki do rączki, wygłupiaj się, fajna jest karuzela nad łóżeczkiem to wtedy dziecko skupia uwagę. moja jak ją połóżę i nakręce to gada i piszczy do tych maskotek aż nie zaśnie:) tul malucha baw się jego rączkami i nóżkami, żeby poznawał swoje ciało