Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona_zupełnie..

Wesele... Jakie koszty ???

Polecane posty

Gość rzbecyka911
Planujecie wesele? Nie macie jeszcze zaproszeń, winietek czy podziękowań? Zapraszam do kontaktu ze mną hanna.dziwoki@onet.pl , 535006900 Robię ręcznie zaproszenia, winietki itp. niedrogo i profesjonalnie.

Gość gość
Jestem z pomorskiego i w zeszlym roku slubowalismy,koszta wesela ok 20 tys na 60 osób. Jak sie chce to wiele rzeczy mozna zrobic duzo duzo taniej. Wszystko wypadlo super i kazdy byl zadowolony:)

Gość gość
Hej jestem z dolnego śląska, przyjęcie weselne na 35 osób kosztowało nas ze wszystkim ok 5000zł. W kościele kwiaty, ksiądz, organista 200zł. sukienka 1500zł. Nie mielismy wesela jako-takiego, ale wynajęliśmy salę w takim dworku na cały wieczór, wujek wniósł sprzęt grający -wieża, płyty disco-polo (przy tym najlepiej się bawi, uwierzcie:P). Ciotka upiekła w ramach prezentu ciasta i tort. Alkohol wniesliśmy swój - było wino oraz wódka wyborowa -łącznie ok 1000zł. Co jak co ale % nie moze zabraknąc:p Restauracja podawała tylko jedzenie - rosół, 2 danie, później deski serów i wędlin, do tego ciasta mojej ciotki, no i nasze % . Umówiliśmy się z knajpą na 3000zł to i tak sobie zarobili jak na jeden wieczór, bo zwykle nie mają takiego utargu. Ładnie przyozdobili stoliki białymi obrusami, powstawiali w wazony nasze kwiaty itp A pod wieczór można było sobie wyjść do ogrodu na papieroska, siedzieliśmy do 3 potem wujki się spili:P

Gość gość
nam poszlo(3miesiace temu) 27tys na sali weselnej z obsluga na 100 osob

Gość gość
Wesele to spory koszt myślę że na 100 gości ok 30 tys zł trzeba spokojnie liczyć

Gość jagodowelove
U nas wyszlo 50 tysiecy wesele 2 dniowe na 90 osob. Ale to wszystko zalezy od tego co wybierzecie tak jak ktos pisal na poczatku mozna kupic suknie za 1000zl dj za 1000 i tym sposobem zaoszczedzić. My wydalismy sporo ale i tak z wielu rzeczy musielismy zrezygnowac.

Gość gość
jak macie to robić ze swojej kieszeni, to to się w ogóle nie opłaca , moje wesele ze wszystkim kosztowało 25 000 dostaliśmy 10 000 (60 os lipiec 2012)

Gość gość
powiem jak obnizyc koszty jesli ktos chce. 1. zamawialam zaproszenia z alegro, prote ladne ok1,10 za sztuke 2. winietki sama robilam jedyny koszt to specjalny papier 3. nie bralismy kamerzysty 4.mielismy sale weselno gdzie sie placi od krzesla ale trzeba zadbac o wystroj sali i tu jesli ktos bierze taka sale to najlepeij kwiaty kupowac samemu na sale nie od firmy ktora dekoruje. 5.wlasne kucharki, wlasne produkty - wiecej pracy bo zakupy ale duzo taniej(ok120-130 zl na osobe jedzenie i ciasta) 6. suknie mialam z zakladu krawieckiego, szyta na miare, tam tez kuplam buty, bizuterie, bolerko calosc 2,5tys 7. dj zamiast zespolu koszt 2,5 tys za 2 dni 8. nie robilismy zadnych pokazow fajrwerkow, fontan itp, dj zabawial ludzi roznymi zabawami

Gość gość
ja miałam na wynajętej sali,zaproszonych było 180 osób,wesele trwało 3 dni,koszt produktów ,obsługi kelnerskiej i kucharek to 20 tys,

Gość gość
60 osób 45 tys zł

Gość gość
wesele sierpień 2013, duże, 220 os, 2 dniowe (poprawiny dla wszystkich gości), wliczone wszystko skrupulatnie każdy wydatek: 50000 zł

Gość gość
dziewczyny gdzie kupujecie alkohol? chodzi mi o wódkę, wino, likier? w supermarketach? hurtowniach? Ostatnio głośno na forach o sklep-wina. pl Czy ktoś miał tam okazję już kupować?

Gość gość
2dni wesela, 140osób 50tysiecy

Gość gość
najlepiej oszczędzać na tym ,czego nie widać!!!!!!!!!! byłam u koleżanki,która jak się przyznała sporo zaoszczędziła ,ale na samochód weselny nie żałowała ,bo był nieziemski-powiem szczerze w pierwszej myśli przyszło mi do głowy skąd ona ma tyle kasy na wesele,ale przyznała się ,że było to jej marzeniem pojechać tym autem,A WSZYSTKO WYGLĄDAŁO JAKBY IMPREZĘ ROBILI LUDZIE Z KASĄ-WYSTARCZYŁ TYLKO SZCZEGÓŁ......nie oszczędziła na aucie ale na tym ,czego nie dostrzeżono,do tego będzie to widać na zdjęciach!!!!!oszczędzać też trzeba umieć robić tak ,byśmy nie czuli się i wyglądali jak biedaki

Gość gość
Ja myślę że wszystko zależy od naszego podejśćia do sprawy ...jeśli jest kasa można zrobić bal i się wykosztować ale kiedy kasy nie mamy też idzie zrobić fajne wesele kosztem ciut tańszym .Warto się zastanowić czego chcemy i jakim kosztem ;/

Gość gość
a ta wszędzie włazi z tą szpetną firanką zamiast sukni

Gość gość
240 os koszt 60 tys. ślub odbył się w czerwcu ( koszta bez obraczek, sukni oraz dodatków, garnituru, i kwiatów )

Gość gość
Ja niedługo będę brała ślub i obliczyłam, że na ok. 60-70 osób wydam ok. 20 tyś.

Gość gość
50tys juz ze wszystkim, a dostaliśmy w kopertach 30tys

Gość gość
70 os ok 27 tyś

Gość gość
Moje. Zaplacone bylo za 120 osob, znany ladny lokal, jedzenie full wypas, wiejski stol, jednodniowe, zespol, kamera, foto, samochod, zespol, obraczki, ksiadz, organista, ubranie mlodych, makijaz, chyba w sumie wyszlo nie wiecej niż 35 tys,

Gość jukej
Okolo 30 tys na 40 osob, slub byl w czerwcu. Oszczedzalismy raczej na nas niz na gosciach tzn. pojechalismy wlasnym samochodem, nie mielismy fotografa ani kamerzysty, z suknia tez nie wydziwialam. Obraczki z tytanu na zamowienie, nie bylo tez przesady w wystroju sali bo sama w sobie byla piekna. Zaproszenia zamowione przez neta, winietki i male prezenciki zrobilismy sami, dj zamiast orkiestry. Wesele 2 dniowe. 190zl od osoby plus nocleg dla kazdego, dla niektorych gosc**placilismy za 2 noce bo z daleka no i sie uzbieralo. odkladalismy 2 lata ale z glowa, nie zostawialismy tez wszystkich kosztow na ostatnia chwile, za niektore rzeczy placilismy zaliczki juz na ponad rok wczesniej.

Gość Anula S
Wesele można zrobić w restauracji na 100 osób za 35tys. ale tak samo dobre wesele można zorganizować samemu za koszt 15 tys. jest to realne jestem kucharkę i wiem co mówię.

Gość ememem
Wesele na 110 osób... 40 tysięcy.. szkoda i nie szkoda..

Gość gość
ah chcialabym wyjscza maz no na serio no tak no facet moze ciebie potem latwo zostawic jak inna tez to bedzie robiuc tutaj sa takie przyklady 👄 www.youtube.com/watch?v=D4wB8NNwA-c

Gość gość
liczymy,ze na 100- 120 osób w restauracji wyjdzie 40 tys ( bez kamerzysty fotografa, samochodu, strojenia koscioła, suknie mam tanią, bez poprawin), za to z czescia noclegow

Gość śbubujemy we wrześniu
a ja polecam Wam w takim razie założyć fundusz oszczędnościowy :) będziecie mieli motywację, aby regularnie co miesiąc wpłacać tam pieniążki :) najmniej można wpłacać 100zł, ale jak planujecie wesele to chyba trochę za mało. Wpłacajcie średnio po 200-300zł miesięcznie. A jeżeli chodzi o koszty wesela to naprawdę bywa różnie :) my z racji tego, że mieszkaliśmy od kilku lat w mieście (cała moja rodzina pochodzi ze wsi, męża znowu z miasta) to wesele robimy u mnie na wsi :) Rodzina męża jest zachwycona, bo nigdy nie byli na typowym wiejskim weselu :) moja rodzina zachwycona bo uroczystość w naszej miejscowości :) Wynajęliśmy już remizę (na szczęście odremontowana) :) wszystkie dekoracje będą pochodzić z pola i ogródka :) będzie dużo świeżych kwiatów, jabłek, kłosów polnych, liści - bo wesele we wrześniu, będzie piękne oświetlenie, a sala weselna stylizowana na las - po obu stronach na ścianach będę gałęzie z lampionami :) dekoracja wyszła nam w planach genialnie :) za dekoratorkę zapłaciłam naprawdę sporo bo prawie 4000zł - ale zależało mi na tym, żeby było elegancko. Całe wesele będzie nas kosztować 30tysi

Gość gość
Mój dzień jest za 2 tygodnie.Wszystko zaplanowane ;) *Jedzenie na 140 osób -30800 po 220 zł na osobę.W to jest pięć posiłków.Dużo mięs wychodzi po 1,5 porcji na osobę .Jest 8 gatunków mięs.Ciast też wychodzi sporo ;) *1400 zł wiejski stół. *Tort 300 zł *Sukienka,buty,biżuteria 5000 zł *Bukiet 140 zł *Limuzyna 3000 zł *Alkohol 3500 zł Dlaczego tak dużo ?Barman będzie mieszał drinki.Koszt co najmniej u mnie 500 zł + dajesz alkohol. *Opłaty związane ze ślubem 900 zł *Pokaz fajerwerków ok 250 zł *Fotograf 1900 zł *Garnitur ,buty itp 800 zł *Kwiaty do kościoła 180 zł *Przystrojenie limuzyny 150 zł *Owoce,cukierki 130 zł *Zespół 6000 zł *Obrączki 1600 *Fryzjer kosmetyczka umówiliśmy się na 450-500 zł To wszystko ;) Razem wyniosło nas : _56_450_tys_______________

ok 60 tys. W tym wcześniej ślub cywilny z obiadem na 25 osób we Włoszech (ślub mieszany). Ślub kościelny w Polsce. Dużo kasy idzie na hotel dla przyjezdnych i transport gości. Ale bez tego ok 4o tyś na wesele dla ok 120 osób.