Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mała czarna kawka 22

Pijecie soki z sokowirówki? Jakie robicie?

Polecane posty

Kurde 219 zł a całkowicie odmieniło mi a) codzienne posiłki b)perystaltyke jelit na plus:) i brak zgagi bólu brzucha c)samopoczucie. Kupiliśmy z mężem sokowirówke i od tygodnia robimy sobie soczki:) Juz po 3cim dniu czułam sie dużo lepiej-myslaam ze nie odczuje jakijś wielkiej różnicy. Sokami ze sklepu to sobie moge teraz spłukać kibel :D Robię soki z: marchewka+jabłko+gruszka w proporcjach 3/2/1 Grejfrut ze śliwką 1/3 . Marchew+jabłko+banan 3/2/1 Macie jakies sprawdzone receptury na soki??:)

Gość a ja mam zgagę po tych sokach
.

ooo w sokowirówce robisz te milkshake?:) na to nie wpadłam :) dzieki za podpowiedz. Słyszałam że buraki są zdrowe. Muszę wypróbowac. Też mam taką S że ani obierać nie musze ani kroić warzyw.

Gość pierwszy raz mama
little.d polec jakas dobra sokowirówke

http://www.emarket.pl/sokowir%C3%B3wki-wyciskarki-do-soku/sokowir%C3%B3wka-moulinex-smith-xxl-1000w-stal-nierdzewna-czerwona-ju650g3e/p-c7615021 Ja mama ta tylko inny kolor. dobre jest to ze ma wejscie xxl i nie trzeba kroic owocow. Do tego nie trzeba wycinac ogryzka co jest jeszcze zdrowsze. niemniej to moja druga sokowirowka i nie mam za bardzo porownania. pierwsza to totalny stary badziew byl. Na tego moulinexa byly promocje w media markt. moze jeszcze sa.

Gość dla niektorych buraki sa
Bardzo wskazane. Ja powinnam je pic ze wzgledu na zelazo,ale jakos nie moge sie przelamac. Do tego moj organizm wlasnie nie lubi zbyt zakwaszajacych potraw wiec burak bylby jak znalazl. Na razie robie tylko jablko marchew. Czasem dodaje tez gruszke,banana nie probowalam,daje sie wycisnac?? Pozniej w sezonie zimowym robie duzo z pomaranczy,mandarynek,ananasa. Nigdy nie trzymam proporcji,zawsze na oko i zawsze ma inny smak.kiedys dodalam kiwi ale srednio mi smakowalo. Grejfrutow w ogole nie nawidze.

Dla mnie jabłka i marchewka, dla syna samo jabłko lub sama cytryna (oczywiście tak do pół szklanki)

Ja mam SENCOR. Jest ok. Szybko sie robi i szybko sie myje 700W mocy. Co sie okazało. To samo co bosh i elaktrolux czy inne tylko w tych drugich sie placi za firme. Tak nam powiedziala pani w sklepie.A kosztowała ponad 200zł a nie 500 tak jak inne.

Ja robie : z pomidorów z jabłek z marchewki jabłko, marchewka z pomarańczy warzywny ( cała włoszczyzna) bez pora śliwki grejpfrut z pomelo pycha :P brzoskwinie morele Robię ze wszystkiego z czego sie da :).

Kiwi zdradz sposób na dobre pomelo :D jakie kupujesz i gdzie? bo mnie cholera bierze już czwarte z rzędu i mam suche jak wiór :( Właśnie też obieram nawet jabłka bo te skórki sa takie lepkie i nie wiadomo czym to pryskane było

Lepkie jablka nie sa od pryskania tylko taka ich natura. szczegolnie tera one pokrywaja sie takim jakby tluszczem i samesobie tworza warstwe ochronna przed zimnem. tez myslalam ze to sypane jest ale mi tytlaczono o c chodzi. przypomnial mi sie jeszcze super pomysl. pomarancz plus awokado. poslodzone miodem. kiedys pilm w jakiejs knajpce i zima czesto robie

litle jak smakuje pomarańcz z avokado ? ciekawa jestem :D oryginalne to . Mam avocado a pomarańcze mi sie skonczyły musze dokupić i zrobić dzisiaj

Ja cytrusy obieram, bo inaczej skórka mieli się na miazgę, część wpada do soku i sok jest gorzki. Pozostałych owoców nie obieram, tylko kroję na kawałki, bo moja sokowirówka jest dość mała i nie mieszczą się całe owoce.

Gość ja czesto dodaje
seler do sokow owocowych, albo ten w bulwie- korzeniowy albo naciowy.

Gość heniutaa od bolaa
Powiedzta mi czy do sokowirowkie wkladacie cytrusy??? Czy tylko twarde warzywa? czy jak wkladacie cytrusy o kt wczesniej pisaliscie to do wyciskarki do cytrusow. Nabylam niedano sokowirowke i nie wiem czy moge wkladac do niej cytrusy???

Gość gość
Nie nie robimy z sokowirówki ponieważ wolimy wyciskarke jest zdowosza niż sokowirowka :D

Gość gość
wyciskarki są dużo zdrowsze... tzn sok z nich ale są też o niebo droższe.

Gość gość
Sokowirówki to juz przeżytek powiedzmy sobie szczerze ten kto teraz sokowirówkę kupuje nie jest zbytnio rozgarnięty

Wiecie co poszukajcie soków np z jabłek ja kupuję takie 5l za 20zł Pan od którego to biorę ma sad, małe dzieci i soczki sa bez konserwantów:) i pyszne. Jedyny minus jest taki,ze trzeba je trzymać w chłodnych miejscach;/ lodówka , piwnica.Ale oszczędzicie czas na robieniu soczków , a można je spokojnie dawać maleństwom :) wystarczy wyjąć z lodówki i dolać ciepłej wody, bo jednak dzieciaczkom warto takie soczki rozcięczać:)

Gość heniutaa od bolaa
no wqrwilyscie mnie mamuski.

Gość heniutaa od bolaa
Powiem wam, ze robie soki, rowniez z cytrusow i jest pysznie.

Gość Mężatka1980rok
Ja tez niedawno kupilam sobie sokowirówke i czesto robię soki z marchewki ,jabłek + pomarańcza:.

Gość Przezytek
czyli kupowanie roweru zamiast auta to tez przezydek....??? czy moze wybor wlasciciela? hmmm , kupilem 2 dni temu, rewelacja, marchew, jablko, cynamon... pyszota

Gość gość
Uwaga na naganiaczy "wyciskarkowych". Np ten powyżej - gość wpisał 4 posty pod rząd w tym samym klimacie. To firma która eujuicers pewnie sie pozycjonuje. Wyciskarki mają swoje też bardzo poważne wady : np. sok z nich to bardziej mus lub pulpa - jest dużo bardziej gęsty, nie każdemu to odpowiada.

Gość gość
my robimy z marchweki , jablka, pomaraznczy, banana ostatnio z marchewki i burakow bo mam niskie zelazo a maz lubi z marchewki, selera i jablko

Gość gość
Soki z sokowirówki są dobre ( zachowują wszystkie walory zdrowotne ) jeśli są wypite w ciągu 15 - 20 minut .Później już tracą wartości odżywcze .

Gość yellow45
To też zależy jaka wyciskarka do soków. Akurat dobre wyciskarki kosztują np. huroma w www.sklep.puregreen.pl ceny zaczynają się od ponad 1000 zł i juz za taką cene sok powinien być bardzo dobry. Z drugiej strony taka "miazga" jest często uzyskiwana na masową produkcje i sprzedawana w sklepach.

Gość gość
ja albo decyduję się na soki nfc takie jakie produkują w http://www.tab.pl/ albo robię soki z cytrusów w domu, zawsze piję zdrowe soki

Gość gość
witam, ja polecam soki, które są robione bez konserwantów – ostatnio bardzo mi zasmakowały te pakowane w kartony z kranikiem, bo 2 tygodnie je można trzymać się nie psują i nie mają konserwantów. Poczytałam trochę o tym i okazuje się, że to za sprawą tych specjalnych opakowań, tu przykład takich maszyn i tego jak działają http://maszynypakujacelublin.pl/ Mam obsesję na punkcie zdrowia więc nie kupuję byłe jakich soków, bo one zamiast dostarczyć witamin mogą zaszkodzić. Dlatego warto kupować te jednodniowe albo takie pakowane specjalnie, pozdrawiam

Gość gość
my pijemy tylko z cytrusów - grejfrutowy i pomarańczowy, cytrynowy tez ;:)