Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xaaaaata

ciąża a praca

Polecane posty

Gość xaaaaata

hej dziewczyny! jak wygląda u Was sprawa z ciążą i pracą ? Kiedy macie zamiar wybrac się na l4 ? Boicie się powrotu do pracy po macierzyńskim ? Macie umowy na czas okreslony/nieokreslony ? Ja mam umowę na czas określony ..... Wrócę w lutym 2013 roku a umowę mam do marca....... strasznie się martwię czy mi wtedy tej umowy nie przedłużą.. praca małozarobkowa ale kasa jest przynajmniej.. a to dopiero początek ciąży (7 tydzień)

Gość nbvcxsaertyujkmhnbgfv
hej, ja mam własna firmę i nie mam co liczyć na l4 - jak pójdę na macierzyńskie to od razu mogę firmę zamykać :o dlatego mogę maks mieć po porodzie przerwy ok 1-2 miesiące - potem od razu szukam opiekunki....

Gość xaaaaata
o kurcze to niezle .... fajnie jest miec własną firmę , ale w takim przypadku jak ciąża trzeba się nieźle namęczyć . powodzenia :)

Ja też miałam umowę na czas określony, tylko kończyła mi się jeszcze przed porodem więc miałam przedłużoną do dnia porodu i później macierzyński. Szef dzwonił do mnie i powiedział, że mnie chętnie przyjmie jeśli chcę wrócić ale nie chciałam. Zdecydowaliśmy z mężem, że zostanę z synkiem aż pójdzie do przedszkola i właśnie w tym roku poszedł - ma 3,5 roku. Ja narazie pracuję na pół etatu ale myślę intensywnie, żeby otworzyć coś swojego.

Gość nbvcxsaertyujkmhnbgfv
moge "po prostu" zamknąć firmę ale wtedy ostatnie 4 lata cieżkiej rpacy pójda się walić, a po odchowaniu bym musiała zaczynać od 0 :o