Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozrzutka

Przestałam czuć ruchy dziecka

Polecane posty

Gość rozrzutka

Jestem w 21 tc i cały dzień dziś nic nie czuję. Wczoraj też było bardzo leniwie, dopiero wieczorem czułam może 3 małe fikołki i to wszystko. Od godziny leżę i nadal nic. Pierwsze ruchy poczułam w 19 tygodniu, a teraz taka dziwna przerwa. U lekarza byłam 3 dni temu i było wszystko dobrze.

Gość zau
Dziecko ma dużo miejsca więc może ułożyło się inaczej a ty nie czujesz. Zjedz coś słodkiego.

Gość cieżaróweczka
A próbowałaś zjeść słodkiego? Jak nie to spróbuj, jak się nic nie zmini to pojedź na IP niech Ci KTG zrobią

na tym etapie ciąży tak sie moze zdarzac. dziecko jeszcze nie jest duze, wiec moze tak sie ulozyło, ze kopie w łożyko - a tego nie poczujesz ;) tez miałam takie przestoje w okolicach 20-21 tygodnia, ze caly dzien nic, albo dwa dni nic a potem szalenstwo nie martw sie ;) a jak sie martwisz to podejdz do szpitala

Gość vdveefrefr
ja zazwyczaj mocniej naciskalam brzuch, tzn w tym miejscu w ktorym wiedzialam ze jest np raczka albo nozka, dziecko mi zazwyczaj odpowiadalo, ale zdarzalo sie ze nie, i dlatego zawsze pod reka mialam monitorek bicia serca dziecka, bez niego bym chyba latala na pogotowie co tydzien..

Gość rozrzutka
Właśnie czekam na męża, który przywiezie coś słodkiego. Sprawdzimy go podstępem. Mój lekarz ma dziś nocny dyzur więc jak do wieczora nic się nie pojawi to pojadę do szpitala. Nie chcę za bardzo naciskać brzucha, bo jest twardy i biorę leki. Może faktycznie ma dużo miejsca jeszcze. Dziękuję za odpowiedzi.

Gość moj maly tez dzis ospaly
To chyba przez pogode taka senna i deszczowa ;) zaczynam 22tc a ruchy czuje od 18,ostatnio to bylo szalenstwo,wlacznie z wczorajsza kilkunastominutowa czkawka. A od wczoraj wieczorem spokoj i tez sie martwilam. Chociaz jak zjadlam dzis cukierka to go troche rozbudzilam,na moment. O ale na szczescie zaczal brykac ;) chyba poczul,ze sie martwie i dal znac. Moze sprobuj sie poprzewracac z boku na bok?to tez czasem pomaga.

Gość ///././
Mój zaczyna najbardziej "brykać' gdy położę się na plecach, leżę spokojnie i położę rękę na brzuchu. Po pewnym czasie zaczyna się wiercić.

Gość ///././
Nie martw się. Wyczytałam gdzieś, że taki maluch śpi 20 godzin na dobę. Może w nocy "hasał". a teraz śpi...

Gość przyszla mama :)))
Eee tam, ja dopiero pierwsze ruchy poczulam w 22tyg ciazy i tez nie do konca widzialam, czy to to. A Ty w 21tyg jestes i panikujesz? Wyluzuj kobieto :P bo szkodzisz dziecku i sobie :P

Gość moj maly tez dzis ospaly
Ja sie jej ni dziwie. Sama poczulam przed pelnym 18 ale pewnosci nie mialam,ale pierwszego dnia 18tc jak mi dowalil kopniaka to az podskoczylam ;) od tamtej pory ruchy sa bardzo czeste i wyczuwalne,a od 20 tc to moj maz nawet czuje i sie bawia razem w odbijanego jak ja to mowie ;) takze taki spokoj moze niepokoic. Ale na pewno wszystko bedzie w porzadku,w koncu i dziecko sie zmeczy tym ciaglym hasaniem :)