Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę wyglądać naturalnie

Pomóżcie!Chcę mieć ładny makijaż - jakie kosmetyki wybrać?

Polecane posty

Cześć! Prosiłabym Was o pomoc.Chciałabym mieć ładny,długotrwały makijaż. Jakie kosmetyki poleciłybyście mi? Na co dzień używam tylko fluidu z lirene matującego i tuszu do rzęs. Polećcie mi jakiś podkład,korektor,fluid? Dzięki którym makijaż nie będzie widoczny na kilometr, chciałabym uniknąć również efekty szpachli :/

efektu* oczywiście miało być

dziewczyny, doradzcie coś- proszę! Jakich kosmetyków używacie? Jaką macie cerę i jaki kolor wybieracie?

Ja Ci mogę powiedzieć, ale to nic nie zmieni. Jednej pani odpowiada podkład za 100 zl, innej za 12. Ja używam podkładu MaxFactora lasting performance (nr 102), bo jestem blada jak ściana. Uzywam też pudru Sensique (nr 106), tam są 3 kolory, mieszam je zaleznie od pory roku i stopnia opalenia skóry. Ten bajciemniejszy stosuje typowo jako bronzer. Ma w sobie brokacik, w ogóle mi to nie przeszkadza. Na policzki róż Inglot (nr 99), trudno z nim przesadzić, jest delikatny i bardzo ładny. Cerę mam suchą, zawsze najpierw nakładam krem nawilżający. Mam tez problemy z naczynkami, więc uzywam zielonego korektora. Jesli chce, by makijaz długo się utrzymał, a cera wyglądala na bardzo gładką, korzystam z bazy silikonowej Dax, wtedy makijaż wyglada spoko nawet do 20 godzin. Żeby uniknąc tzw. maski musisz dobrze dobrac kolor podkladu, nałożyc ogpowiednią ilość, dobrze rozetrzeć szczegolnie przy włosach, uszach i przy szyi.

Nie jestem Pindzia Dzięki wielkie za rozbudowaną odpowiedź.Naprawdę sporo mi pomogłaś. Tym bardziej,że też jestem posiadaczką jasnej karnacji ( blondynka:/).Ostatnio kosmetyczka polecała mi krem naczyńkowy, nie są one widoczne gołym okiem, ale mówiła,żeby lepiej zacząć zapobiegać niż później mieć nieładną cerę.Co dziwniejsze wydawało mi się,że mam raczej cerę mieszaną.:) Znalazłam dużo kosmetyków do kupienia przez internet- ale boje się,że nie trafie z kolorem,żeby nie było różnicy. http://allegro.pl/ingrid-prelude-matujaca-baza-pod-makijaz-primer-30-i2743391347.html Znacie może kosmetyki tej firmy?Cena jest bardzo przystępna, a w razie jakby nie pasował kolor, nie byłoby mi żal:) Chętnie poznałabym opinie innych kafeterianek.

Interesują mnie różnież opinie na temat : MAX FACTORA Facefinity 3w1 Jakie macie doświadczenia, jak długo się utrzymuje i czy faktycznie sprawdza się w roli bazy,podkładu i korektora? A może lepiej kupić wszystkie te kosmetyki z osobna??? Byłabym wdzięczna za rady.

Gość maka paka :)
Kosmetyki nie są ważne, aż tak jak umiejętności, jesli ktoś ma wprawę to zrobi świetny makijaż najtanszymi kosmetykami.

wprawę jakąś mam- żółtodziobem nie jestem. Do tej pory używałam tańszych kosmetyków.Powiem tak- efekt dla mnie jest zadowalający z tym,że krótko makijaż się utrzymuje.Dlatego chciałam poradzić się , dowiedzieć co polecacie- gdyż nie mam doświadczenia z innymi firmami.A wiadomo reklamy kuszą:)

Gość gustavalima
Z moich ostatnich odkryć mogę Ci polecić puder Illuminating Baked z Artdeco.Rewelacyjnie rozświetla cerę, wygląda naturalnie i naprawdę pomaga, jeśli rano wygląda się jak zombie, co w zimie jest dość powszechne :). Tusze, które nie sklejają rzęs są dobre z Bourjois - podkreślają rzęsy bez "dramatycznego efektu". A jeśli chodzi o podkład, to chyba jednak powinnaś wziąć parę próbek w perfumerii i przetestować, bo to dość indywidualna sprawa :)

Gość Mademoiselle Megane
podnoszę

Gość oerside
wiesz dużo zależy od tego jaki masz typ cery, bo moja skora się niestety przetluszcza, dlatego mój makijaż nie wytrzymuje przez cały dzień, ale zauważyłam, że odpowiednie kosmetyki przedłużają jego żywotność. a jeśli chcesz się dowiedzieć jakie będą dla ciebie najlepsze myślę, że warto byłoby sie wybrac na te lekcje http://www.nowekosmetyki.pl/artykul/douglas-beauty-studio-lekcje-makijazu-i-warsztaty-pielegnacyjne-jada-w-polske dowiesz się wszystkiego na temat pielęgnacji i tego, jak zrobić ładny makijaż.

Gość anna kasiak
Kilka marek jest dobrych, ale jeśli już to cena mają bardzo wysokie, na pewno dobre produkty ma Hildegard Braukmann. Kosmetyki naturalne, przy normalnych cenach. Jeśli znacie inne marki przy których za wartościowy kosmetyk mało się płaci, to śmiało - dzielcie się nim ;-)

jeśli masz mieszaną cerę być może przypadnie Ci do gustu podkład bourjois 123 . dwie moje koleżanki go używają i normalnie nie widać, że mają make up! To wygląda jakby miały idealną cerę.. zachęcona kupiłam sama, ale okazuje się, że do suchej skóry nie jest tak dobry ;((