Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lelup-polelum

Jak sie oblicza (kobiety)

Polecane posty

Gość Lelup-polelum

Ah.. Fajny temat, tak wiem... Nie chodzi o matme, a o okres ;p Ja pierdole za nic tego zrozumiec nie moge (tak moze i jestes w tej kwesti ciemna) no ale wezcie mi to wytlumacznie, jak sie oblicza te dni plodne, owulacje itp. Stara dupa ze mne a wciaz taka ciemna.. ;p Dzieki ;)

Gość Lelup-polelum
Oj.. Mialo byc ze ja jestem ciemna w tej kwesti ;p

Gość Lelup-polelum
Heej no napewno ktos wie.. Prosze napiszcie..

Gość ciekawska xDD
a więc tak- dni płodne oblicz się na podstawie cyklu miesiączkowego. Sam cykl rozpoczyna się od dnia rozpoczęcia miesiączki do dnia przed miesiączką. jeśli na przykład twój cykl trwa 28 dni to owulacje masz w połowi cyklu, czyli tak mniej więcej 14 dnia. napisz ile dni trwa twój cykl to ci powiem. :P Ale oczywiście nie ma konkretnej zasady, kiedy masz owulację. Możesz na przykład obliczyć a na podstawie temperatury ciała, na podstawie śluzu w pochwie albo na przykład na podstawie ilości śluzu.

Gość gdyby to było takie proste
to nie wymyślano by prezerwatyw ani żadnych środków anty :) A na podstawie oblicznek już wiele dzieci nieplanowanych się urodziło :)

Gość Lelup-polelum
Tu nie chodzi o ciaze ani o sex ;p tylko chce to wiedziec bo to czarna magia, a wstyd ;) ale juz mnie kolezanka oswiecila :) dzieki sliczne.