Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ennnnenenene

żółte jajo w kale? :|

Polecane posty

Gość ennnnenenene

przez kilku dni miałam straszne zaparcie. Dzisiaj wzięłam czopka i trochę poluzowało. Wyszedł mi taki mały kawałek kupy. Zrobiłam to na papier, wzięłam ten papier do ręki i chciałam się przyglądnąć temu czemuś, a tam w środku takie jakby żółty jajko wielkości kukurydzy było. Wiem, że to brzmi jak jakieś nędzne prowo, ale naprawdę. W przyszłym tygodniu mam skierowanie na badanie kału i się zastanawiam co to mogło być. Po "wymacaniu" tego jajka (oczywiście przez papier) wylał się z niego żółty płyn. Masakra aż mi się niedobrze robi jak myślę, że mogło to być jajo jakiegoś pasożyta omg. ..

Gość Santa maRYJA
jajo płodowe :classic_cool:

Gość tygfhyr
Jezus Maria, ja własnie miałam wypić kawę i coś takiego przeczytałam :o :o :o

Gość Delikatny Mietek
wszystkie kobiety badają swój stolec? :(

Gość ennnnenenene
kurde. Ja jestem totalnie załamana. Mam nadzieję, że to jakiś niestrawiony pokarm czy coś tego typu. Jeżeli to było jajo to muszę mieć w organiźmie jakiegoś wielkiego pasożyta:(( omggg. Teraz czytam w necie, że jaja pasożytów nie są widoczne gołym okiem. Fuj :((

Gość ixyyyyyyyyyyy
tobie sie naprawde nudzi nie dosc, ze robisz swoj kal na papier, ogladasz go to jeszcze macasz :o

Gość ennnnenenene
nie, bo miałam dziwne przelewania w brzuchu i zaparcie i takie inne objawy wskazujące na jakieś pasożyty. No i poczytałam w internecie, że czasami widać w kale gołym okiem robaki. Teraz żałuję. W przyszłym tygodniu po badaniu kału stwierdzili by jakie to pasożyty, dali lekarstwo, a ja bym się nie stresowała..

Gość zaeerinaa
up

Gość a ja wiem, że prawdopodobnie
to był obcy

Gość gość
I co to było? Bo ja też to zauważyłam u siebie.

Gość gość
Podpinam się moje dziecko to ma a pomocy z ni nad laboratoria rozkładają ręce i nic nie ma stwierdzają obszukalam calego neta i wkurza mnie jak ludzie robią sobie jaja z takich rzeczy a na scislosc to sami musimy być lekarzami dla siebie w tych czasach piszecie jak coś wiecie blagam

Gość gość
Najgorzej ze wczesniej widziałam takie coś psa, a był zarobaczony. Teraz jż tego nie ma, z tym ze odrobaczałam go długo. I weterynarze tez takich objawów nie widzieli. Sparwdziłam w internecie po polsku i po angielsku. Czasem człowiek , czasem pytają o psa ale tez nie wiadomo co to. Wystarszyłam się ze chodzi o bąblowca- a ten tasiemiec nie jest wykrywany w kale, a innymi metodami i jest bardzo groźny, u zwierząt łatwiej go wytępić, u człwieka operacyjnie i moze być długo utajony. Tylko ze nie znalazłam takich objawów do bąblowca w necie. Robiłaś badania kału w laboratorim czy tego czegoś? Jakis lekarz z zagranicy sgerował aby tę "kukurydzę " dać do laboratorium. W każdym razie ja ostatnio nie zawazyłam, u psa też. Ale u niego to czasem bywało, czasem nie.Piję profilaktycznie piołun, nawet mi smakuje po przyzwyczajeniu, ale nie wiem czy nadaje się dla dzieci. Moze to jakaś nowość ? GMO czy coś :)

Gość gość
Myślę różnie dawałem i pisali nie wykryli jak można nie wykryć czegoś takiego to już drugi raz jak się pojawi trzeci oddam do sanepidu to ale zajęć o głowę najpierw w pierwszej kupie był robal i tę czysty ze al jak zwał i też napisali że nie wykryto najgorsze jest to że wiem że coś jest tylko nie wiem jak to ugryźć i to podejście laboratorium

Gość gość
No mówię w kale nie wykrywalny jest tylko ten bąblowiec , do tego są inne badania, a cholera starsznie niebezpieczna. mam nadzieję jednak ze to nie to :(

Gość gość
mam nadzieję ze nikogo nie wystarszyłam. Ja ostatnio nie mam tego, ale gdy miałam tez az wyjmowałam to coś z kału. Jakby kukurydza, albo pestka, tylko miękkie, w srodku akurat puste - ale tylko jeden zbadałam .Nic takiego nie jadłam, naprawdę jakies obce czy co ? :)

Gość gość
mam nadzieję ze nikogo nie wystarszyłam. Ja ostatnio nie mam tego, ale gdy miałam tez az wyjmowałam to coś z kału. Jakby kukurydza, albo pestka, tylko miękkie, w srodku akurat puste - ale tylko jeden zbadałam .Nic takiego nie jadłam, naprawdę jakies obce czy co ? :)

Gość gość
Kurczę nie straszysz lepiej iść w jakimś kierunku niż stać i nic Noe robić zawsze to jakiś trop jeżeli patrzą już jak na wariatka to co mi tam