Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania R....

Arabski chlopak, mam juz dosc :(

Polecane posty

Gość Ania R....

Na poczatku bylo wszystko normalnie, on studiowal, ja rowniez, spotykalam sie ze znajomymi, robilam co chcialam, decydowalam o wszystkim sama, do chwili gdy zamieszkalismy razem i jego bratem, szczerze sie nie nawidzimy z bratem ale on tego nie widzi, nie rozumie ze nie chce z nim moieszkac, ze chce zebysmy byli sami, ze dziala mi na nerwy. Ale ilektoc naskocze na jego brata to sie odgrywa, jest opryskliwy i niemily. Bromni go za kazdym razem i nie widzi jego win bledow. Z ograniczaniem kolezanek tez sie zaczelo, nagle wszystkie staly sie najgorsze z najgorszych, a wczesniej z nimi mieszkalam i bylo ok. Wszystko zaczyna sie komplikowac. Jestem osoba bardzo niezalezna i nie moge zrozumiec takiego zachowania... nie tak sobie wyobrazalam swoje zycie :(

Gość ZAWSZE TAK JEST Z ARABUSAMI!
Dla nich ich rodzina jest najważniejsza, Ty zawsze będziesz na dnie.Nie rozumiem na co czekasz.Zostaw brudasa w cholerę, bo będzie jeszcze bardziej przykro jak zacznie Cie bić to w ich stylu!!

Gość Uroczy Szymuś
Bo niezależność nie wystarczy, trzeba być jeszcze obytym ze światem. Nie rozumiesz arabskiej mentalności chyba. Może jednak poświecisz swoją niezależność w imię miłości. Czytałem w gazetach, Polki są w stanie poświęcić cały swój świat w imię miłości do chłopca z Bliskiego Wschodu. Z resztą jak kochasz to zrozumiesz, gdzie jest Twoje miejsce w arabskiej społeczności.

Dziewczyno, w cos Ty sie wpakowala? Odejdz od niego poki nie jest za pozno,bo bedziesz tego szczerze zalowac. Polecam Ci ksiazki: "Souad zywcem spalona", "Oddaj mi moje dzieci","Z milosci do dziecka","Sprzedane". To sa ksiazki na autentycznych wydarzeniach,z ktorych dowiesz sie jak traktowane sa kobiety.Radze je przeczytac i zastanowic sie powaznie czy chcesz takiego zycia

Gość no to będzie ciekawie
weź ze sobą środki przeciwbólowe, bo wycinanie łechtaczki boli jak cholera

Gość Uroczy Szymuś
Przeżyjesz to jakoś. Twoje życie może wywróci się do góry nogami ale przyzwyczaisz się. Polki to twarde kobiety. Zniosą trudy życia w arabskiej społeczności.

To dziwne, że wchodząc w taki związek nie zapoznałaś się z obyczajami i kulturą swojego wybranka. Nie chodzi tu o uprzedzenia, ale wiadomo jak jest. Dla mężczyzny z krajów arabskich najważniejsza jest rodzina. kobiety są na końcu. Nawet jeśli wychował się w Polsce jego bliscy mają na niego wpływ. Arab przy kobiecie jest inny, a w rodzinie zawsze stanie po stronie bliskich. był nawet kiedyś film na faktach o takowym scenariuszu. Na twoim miejscu jeszcez bym się zastanowiła, różnice kulturowe są czasem nie do pogodzenia.

Gość [zgłoś do usunięcia]1
Nie masz co narzekać, w Polsce mogłabyś trafić na jakiegoś bydlaka co chlałby i znęcałby się nad Tobą. To może w takich okolicznościach Arab będzie lepszy.

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
olej kolesia zanim ten zwiazek przerodzi sie w koszmar

Gość no to będzie ciekawie, jak
nic się nie martw, jak się znudzisz swojemu habibi, to sprzeda cię do burdelu w Arabii Saudyjskiej, zwiedzisz świat, same plusy i zalety, a Polska pozbędzie sie kolejnej idiotki.

Wystarczy kawałek śniadej skóry zobaczyć a już typowej Polce rozum odbiera :) a teraz nie wybrzydzaj, MASZ CO CHCIAŁAŚ. Mało to się trąbi o takich związkach w telewizji, w prasie, w internecie? Ale KAŻDA Z WAS kieruje się takim samym schematem: mój ukochany to na pewno jest inny niż wszyscy. A każdy potem okazuje się taki sam :D bo to nawet nie jest kwestia charakteru, tylko WYCHOWANIA w określonej kulturze, biorąc faceta z innej kultury, musisz być tego świadoma.

Gość no to będzie ciekawie, jak
bo Polki myślą, że oni to szejki naftowe, a oni okazuje się to szelki przy spodniach poganiaczy wielbłądów.

Gość to T-mobile
Myls e ze to tylko chwilowy kryzys on napewno cie kocha i chce dla was dobrze, mysle do ze dobrze by bylo gdybys na "zgode" urodziła mu dziecko, potem wyjedz do jego kraju.......i tam juz zostan ;) i nie wracaj nie potrzeba nam przyglupów