Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wciazyjestem

podpowiedzcie, czy dobre ubranka na wyjscie ze szpitala przygotowalam?

Polecane posty

Gość wciazyjestem

Hej :) Rodze za 3-4 tyg. Torba juz spakowana, ale ciuszkow na wyjscie ze szpitala jeszcze nie przygotowalam. Mysle o: body z dlugim + spioszki welurowe + sweterek welniany do tego skarpetki, na to kombinezon i czapka smerfetka i welniana zimowa. Przykryje kocykiem spiworkiem i do auta :P Bede rodzic po raz pierwszy, wiec nie wiem czy nie za cienko ?

Gość ojtam ojtam
ojeju chyba przesadzasz.. po pierwsze body dla noworodka to chyba najgorszy pomysł - chyba że masz wprawę w ubieraniu - ale przez głowę to jest kosmos plus drażnią pępek - mój synek urodził sie 2 lata temu i ubrany był w koszulkę, kaftanik welurowy, welurowe śpioszki, skarpetki ale tylko dlatego że śpioszki 56 mu spadały mimo 55cm długości, i czapka welurowa, i takiego włożyliśmy do kombinezonu ale też się topił w nim więc ani rąk ani nóg nie miał wlożonych na miejsca tylko tak leżał w środku - kombinezon do foteliku samochodowego, na glowe kaptur jeszcze - cały fotelik przykryliśmy kocykiem na czas przejścia a w aucie już cieplej więc nawet go lekko rozpieliśmy.. patrz funkcjonalnie, jak to ubrać bo bez wprawy na początku bywa ciężko- u mnie przez głowę zaczęłam ubierać koło 2-3 m-ca dopiero

Gość mama dwóch dziewczynek
ja rodziłam w grudniu, mróz był duży -17 stopni kiedy wychodziłyśmy z kliniki. W klinice nie można swoich rzeczy, a małą ubrali w komplecik: koszulka, kaftanik, śpioszki i czapeczka i na to komplecik polarowy: półśpioszki, bluza i czapeczka. Tak ubrane dziecko do rożka i do gondoli. Nakryłam jeszcze kocykiem na samo przeniesienie... Z tego co pamiętam to dziewczyny w szpitalu jak leżałam na patologii wybierały miękkie kombinezoniki/kompleciki polarowe lub misiowe i na to rożek lub koc. Pod spód dowolnie, body, pajac albo śpioszki.

Gość mama dwóch dziewczynek
body ja osobiście używałam zapinane na całości albo kopertowe, koszulkę miała na sobie tylko podczas powrotu ze szpitala ;-) Przez główkę rzeczywiście może być trudno przy pierwszym dziecku, chociaż ja starszej zakładałam...

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaa
A według mnie dobre, pamiętaj tylko aby body i pajacyk były rozpinane na całej długości.

Gość wciazyjestem
no to moze zamiast body to kaftanik? ale slyszalam ze sie podwija i ze lepsze sa body.