Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poooooooolyyyyy

Wysokie 17 OH

Polecane posty

Gość poooooooolyyyyy

Od roku jeżdż po róznych gienekologach z powodu zaburzeń miesiączki ( w ciągu ostatnich 12 miesięcy miałam ją może 3 razy). Lekarka skierowała mnie na badanie hormonów w ty 17 hydroprogesteronu. Przy górnej normie 3,8 mój wynik to 38,08 co to może oznaczać? Chcę wiedzieć wszystko na ten temat.

Gość poooooooolyyyyy
badałam jeszcze trzy inne hormony nie pamietam teraz jakie ale byly w porządku. No a obraz usg, gdy zaczełam jezdzic po ginekologach miałam torbile potem sie wchłoneła... a ostatnia pani u której byłam dwa razy za każdym razem próbowała robić mi usg jajnika i zawsze twierdziala ze prawy w porządku a lewego nie widzi wogóle więc nie wiem... gdy zpbaczyła ten wynik, prawie 10 razy wyższy też nic nie powiedział tylko odłożyła go na bok więc straciłam do niej zaufanie

Najlepiej dź do ginekologa-endokrynologa. Generalnie wynik wskazuje na nieprawidłowości w pracy nadnerczy, ale aż taką specjalistką nie jestem, żeby stawiać diagnozę przez internet. ;)

Gość poooooooolyyyyy
ale myslisz ze moze byc to co powazniejszego? bo z tego co czytam na roznych forach to przy podwyzszoneym 17 OH mówi sie glownie albo o wrodzonym przeroscie nadnerczy albo o raku nadnerczy... myslisz ze to cos z tego?