Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

STOKROTKA156

DAYLETTE

Polecane posty

WITAM. Mam do was pytanko w związku z tabletkami daylette. Dostałam je na 3 miesiące ponieważ miałam problemy z nieregularą miesiączką. Teraz kończę trzecie opakowanie i nie wiem czy powinnam zrobić przerwę czy kontynuować. Do ginka mam troszkę daleko więc chciałam tu czegoś się najpierw dowiedzieć . Z góry dziękuję

Odkad pamietam miałam nieregularną miesiączkę nawet po pare mięsięcy się spózniała więc gin dał mi te tabletki.

Wydaje mi się że powinnam je brać jeszcze następne trzy miesiące ale akurat te tabletki bierze sie bez odstępów wie nie wiem co dalej. proszę więc o poradę

I obraz usg był w porządku? Według mnie powinnaś się zgłosić do ginekologa-endokrynologa, który zleci badania hormonalne. Całkiem możliwe, że będziesz brać tabletki aż do czasu kiedy będziesz chciała zajść w ciążę. Tabletki w tej chwili jedynie maskują problem, natomiast nie wiadomo co jest przyczyną tak poważnych zaburzeń miesiączkowania i to trzeba zbadać. Ja na Twoim miejscu dalej brałabym tabletki do czasu wizyty u gin-endo, który pokieruje Cię dalej.

Po usg powiedział że wszystko jest w porządku. rozmawiałam z nim tez o ciąży o która też bezskutecznie się starałam i stwierdził że lepiej będzię narazie załatwić problem nieregularnych miesiączek a potem pomyśleć o ciąży.

Ale tabletki nie załatwiają problemu nieregularnych miesiączek. Tym bardziej polecam ginekologa-endokrynologa. Jeśli okaże się, że masz zaburzenia hormonalne (a prawdopodobnie masz) to pomoże Ci zajść w ciażę.

Gość goscjgut
po 3 opakowaniach daylette stracilam 1/3 wlosow, plus duza suchosc i lamliwosc. wiem ze reakcje moga byc rozne.. ja nie polecam. one szkodza!! ps. cera ladniejsza, ale tez w strone suchosci..