Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadcigapokalipsa

Komornik bik zadłuzenia

Polecane posty

Gość nadcigapokalipsa

mam do was pytanie gdzie sprawdzic czy jakis komornik was sciga? tylko za kase w biku? po 2 latach mi przyszla kara za zerwanie umowy z tpsa niestety wlasciciel sklepu ktory prowadzilam nie dawal mi listow i teraz musze placic aa i jeszcze jedna sprawa,wzielam towar od 1 firmy ktora sie zamknela i zniknela z rynku z Austrii nie mam jej nawet jak namierzyc firmy nie ma tel nie ma nikt nic nie wie,co sie w takiej sytuacji robi? bardzo prosze o rzetelne rady dziekuje

Gość nadcigapokalipsa
chcialam podjac prace nowa i boje sie ze odrazu mnie jeszcze jakis duch zlapie,plz pomozcie :(

Gość mike_maruda
napisz na siebie donos :D

Gość wegt
Wzięłaś towar od firmy i teraz nie możesz za niego zapłacić bo firma zwinęła interes? Każda firma (działalność gospodarcza) musi być wpisana do rejestru KRS lub rejestr w gminie. I tam powinien być jej adres. Jeżeli jest nieaktualny możesz złożyć przedmiot świadczenia (np. zapłatę za towar) do depozytu sądowego ma to taki skutek jak spełnienie świadczenia do rąk wierzyciela. Co do komornika nie jestem pewny. Komornicy działają przy sądach rejonowych i mają swoje rewiry więc dowiedz się w którym ty jesteś i popytaj we właściwych kancelariach komorniczych.

Gość nadcigapokalipsa
ale tak jak pisalam ta firma nie jest z polski,zniknela z netu maile zle tel zly szukalam wszedzie boje sie ze mi jeszcze ktos inny jak tpsa wysylali na adres sklepu jakies monity co nie dostalam

Gość wegt
Zagraniczna firma może działać w polsce poprzez przedstawicielstwa które wpisywane do rejestru przedstawicielstw prowadzonym przez ministra gospodarki albo poprzez oddział który wpisywany jest do KRS. ewentualnie zwróć się do ambasady austriackiej żeby w austriackich rejestrach sprawdzili adres tej firmy. Jak nie to jak pisałem depozyt sądowy.

Gość kasia?Czekasia88
mam pytanie,jak sprawdzic czy sie ma zajecie komornicze_ bo ja sie przeprowadzilam i nie wiem tez czy mnie ktos jakas menda nie sciga