Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ołsiemnastkka

18 lat chyba jestem w ciąży:(

Polecane posty

Gość ołsiemnastkka

Witam, proszę o pomoc jeśli ktoś zna się i może cos sensownego powiedzieć. Mam 18 lat od 4 miesięcy mam chłopaka uprawiamy seks. W październiku kochaliśmy się tylko raz jednak chyba było to w dni płodne lub krótko przed nimi - formą zabezpieczenia był stosunek przerywany. Moje pytanie - Czy mogło dojść do zapłodnienia? Mój chłopak zdąrzył przerwać na czas ale inie jest 100 % pewny czy nic nie wyleciało. Za 4 dni mam termin miesiączki a tu żadnych objawów NIC do tego mam podwyższoną temperaturę 36.8 37.0 coś takiego nie mierzyłam jej codziennie więc nie wiem od jakiego czasu się utrzymuje, jestem trochę ospała i zmęćzona dodatkowo mam jakieś dziwne uczucie w żołądku, mdli mnie troszeczke ( ale może byc to tez spowodowane jedzeniem) Generalnie czuje się troche jakbym przeziebiona była od około 1,5 tyg pojawił mi się taki biały gęsty śluz. Proszę powiedzdzcie czy moglam zajść w ciąże od jednego przerwanego razu??!! Dzięki za wszystkie odp

"Proszę powiedzdzcie czy moglam zajść w ciąże od jednego przerwanego razu??!!" A dlaczego nie?

Gość zdecydowanie nie
Niepotrzebnie się nakręcasz. Poczekaj na okres, jak się będzie spóźniał to zrób test. Nie mogę Ci powiedzieć- na pewno nie jesteś albo na 100% jesteś, ale ni wydaje mi się. Obyś w tej ciąży nie była, a na przyszłość zainwestujcie w antykoncepcję.

Gość zdecydowanie nie
Stosunek przerywany to nie antykoncepcja i dobrze sobie to zapamiętaj! Że też w XXI wieku ktoś jeszcze na tym jedzie:O

Gość ołsiemnastkka
Z tego co wiem zajście w ciąże nie jest taką prostą sprawa tym bardziej jak widze ile osób stara się, probują, czemu ja miałabym zajść przecież nawet nie skończył we mniewięc mogło nie być nawet wystarczającej liczby plemników do zapłodnienia.

1. Stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji. 2. Nie denerwuj się- oczywiście prawdopodobieństwo ciąży jest, ale w obecnych warunkach pogodowych połowa populacji ma podwyższoną temperaturę - pewnie niektóre "objawy" sama sobie dopisujesz. 3. Na przyszłość radzę pomyśleć o prawdziwej antykoncepcji- unikniecie niepotrzebnych nerwów.

"Z tego co wiem zajście w ciąże nie jest taką prostą sprawa tym bardziej jak widze ile osób stara się, probują, czemu ja miałabym zajść przecież nawet nie skończył we mniewięc mogło nie być nawet wystarczającej liczby plemników do zapłodnienia." No i co z tego, że tyle osób się stara i nie mogą zajść? Mają problem z płodnością to nie mogą, Ty nie musisz mieć problemu z płodnością. Skąd Ty możesz wiedzieć czy była wystarczająca ilość plemników do zapłodnienia?

Gość ołsiemnastkka
Martwi mnie ten brak PMS zawsze miałam regularne miesiączki co 29 dni a nabrzmiałe piersi, czy ból brzucha pojawiały się około tydzień przed okresem. Teraz juz wiem ze nie warto ryzykowac i lepiej wybrac inne zabezpieczenie ale to mojego problemu nie rozwiazuje.

Gość jwkadadm+tp
zbieraj na skrobanke albo kup arthrotec tak na wszelki wypadek

Gość ołsiemnastkka
Tak z czego ci uzbieram...poza tym boje się tych konsekwencji - wiem głupia byłam:( jestem tylko ciekawa czy to napewno ciaza czy ktos mial podobne objawy w ciazy?

Gość zdecydowanie nie
Przestań czytać o objawach- to an pewno, bo nagle okaże się, że masz wszystkie, łącznie z tymi które występują po 6 miesiącu( tak to niestety działa, gdy się boisz ciąży). Czekaj na okres, wyluzuj się. Wiem, ze to dobrze brzmi, trudniej wykonać, ale nie ma innego wyjścia. W razie gdyby się miesiączka opóźniła- zrób test. Nic innego nie mogę Ci doradzić.

"jestem tylko ciekawa czy to napewno ciaza" A kto tak twierdzi? Ty? Bo masz podwyższoną temperaturę i jakieś wydumane objawy?

Gość zdecydowanie nie
Kiedyś się bałam, naczytałam się objawów w internecie- uwierz mi, ze miałam niemal wszystkie( dziś chce mi się z tego śmiać, ale wtedy człowiek roił sobie wszystko i dopasowywał każdy objaw) Poza tym zaczął mi się spóźniać okres, to już w ogóle dramat. Zrobiłam test- wyszedł negatywny. Okres pojawił się jeszcze tego samego dnia, jak zluzowałam i przestałam się nakręcać.

Gość ołsiemnastkka
No nie nie twierdzę tsk...tak zrobie poczekam do soboty, ja nie dostane zrobie w poniedzialek test. Chociaz mimo wszystko logicznie rzecz ujmując to nie wiem czy przy jednym stosunku niepełnym można zajść w ciąze.

"Chociaz mimo wszystko logicznie rzecz ujmując to nie wiem czy przy jednym stosunku niepełnym można zajść w ciąze." Oczywiście, że można. Całkiem niedawno dziewczyna w innym dziale opisywała, że tak właśnie zaszła w ciążę.

Gość ołsiemnastkka
No to mnie pocieszylaś:(