Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto.......,

Kto z was leciał samolotem? Mam pytanie

Polecane posty

Gość kto.......,

1. Czy moge do b.podręcznego zabrać obcinac do paznokci? 2. Czy zawsze bagaz pndreczny wazą? Co gdybym chciała wszystko na sile upchać do plecaka lacznie z butami i tylko z nim leciec? 3. Czy moge zabrać alkohol (do rejestrowanego) ? 4. Jak sie mam porozumiec z celnikami przy odprawie i stewardessami jesli znam tylko polski i rosyjski? 5. Moge na pokład zabrac picie i jedzenie??

Gość asdfghyukil;
1. NIE 2. TAK, więc upchaj tylko tyle, by nie przekraczał wagi określonej przez przewoźnika. W bagażu podręcznym nie wolno mieć żadnych płynów, żywności, ostrych przedmiotów itd. 3. TAK 4. Nie ma potrzeby się dogadywać, jeżeli nie masz nic do oclenia. W innym przypadku znajdzie się tłumacz, jeżeli coś zrobisz nielegalnie. 5. NIE

Gość jdadamamjp
w tanich liniach zazwyczaj wazą, w innych roznie.. Bagaz musi sie zmiescic do takiego szablonu koszyka. Moj kolega leciał kiedyś air france z samym podrecznym upchał wszystko na chama do torby i go puscili, ludzie tez na siebie zakładają wszystkie ciuchy zeby miec wiecej miejsca na inne rzeczy :D obcinacza nie mozna miec, tzn ostrza pow.6cm ale i tak ci pewnie zabiorą. Alkohol mozesz ale zapakuj go dobrze w folie bąbelkową, gazety bo ci potłuką w walizce :D Jedzenia nigdy nie brałam wiec nie wiem, picia na pewno nie, zadnych plynow poza tymi w torebce max litr w pojemnikach po 100ml. Z celnikami nie musisz gadac:D a stewardessy zrozumieją cie, nie martw sie

Gość a takie tam
1 nie, chyba że chcesz remament w torebce robić z pomocą SG lub celników 2 tak, sprawdź ile jaki bagaż może ważyć - strona internetowa przewoźnika 3 alkohol dobrze zapakuj - nawet nie wiesz jak bagażowi traktują walizki 4 z nimi się nie gada bo i po co 5 picie absolutnie nie, ja bez problemu jadłem swoje jedzenie w samolocie

Gość a można zabrac do podrecznego
leki ?? mam jaskre i musze brac krople do oczu o okreslonych godzinach

Gość a takie tam
a tego to nie wiem ale zawsze można tyrknąć na informacje na lotnisku

Gość ja swoje krople
musiałam zostawić, ale to było w LA. W Stanach mają totalnego świra na punkcie bezpieczeństwa.

Gość RanyJulek!!
zadzwoń na infolinię :o