Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raiders

Samotne mamy nie umieją wybrać odpowiednich partnerów

Polecane posty

Gość raiders

Taka samotna, często skrzywdzona mama myśli sobie, że dla niej najlepszym kandydatem będzie samotny, romantyczny facet, kawaler, bez zobowiązań itd. który pokocha ją i jej dziecko. Bzdura! Czy ucząc się pływać skaczesz od razu na głęboką wodę? Nie! I tak też jest w związkach! Najpierw jest chodzenie ze sobą, potem ślub, za kilka lat dzieci - i to jest naturalne podejście do życia. A jak ma się czuć facet, który od razu zostanie rzucony na głęboką wodę dostając kobietę z dzieckiem? Nie poradzi sobie, bo nie ma doświadczenia! Nie przygotowywał się przez 9 miesięcy na przyjście potomka, nie czytał książek o wychowaniu, nie otrzymał odpowiedniego psychicznego przygotowania do posiadanie dziecka, a co gorsza jeśli to nie jest jego dziecko to trudność sytuacji wzrasta trzykrotnie! Samotne mamy powinny celować we WDOWCÓW lub ROZWODNIKÓW, bo tylko z nimi dadzą radę stworzyć w miarę funkcjonującą rodzinę! Wspomnicie moje słowa!

Gość a takie tam
Swięta prawda ale też są wyjatki, mam kumpla, który od zawsze celował w mężatki lub samotne mamuśki. Obecnie jest z babką, która ma 4 dzieci i mieszkają razem.

Jestem facetem, w zwiazku z kobieta po rozwodzie. Z dziecmi. Sam jestem kawalerem, bez zobowiazan. Pokochalem ja. Dzieci sa dla mnie czescia "niej". Nie jest latwo. Ba, bywa ciezko. Ale warto. Moze to glupie, ale spotykajac tego "kogos" reszta nie jest wazna. Bardziej sie ceni zwiazki ktore nie sa latwe i wymagaja wiele wysilku i samozaparcia. Tym bardziej gdy najblizsza rodzina skresla cie, bo "jak mozna wychowywac czyjes dzieci".