Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki jeden facet 28

odruchy wymiotne przy nie których daniach

Polecane posty

Gość taki jeden facet 28

Mam 28 lat i w zasadzie przez całe życie na niektóre potrawy dostaję odruchów wymiotnych. Żeby było ciekawiej są to potrawy które smakują 99% ludzi których znam. Chodzi o to ,że powszechnie wszystkimi znany chleb smakuje mi tylko na słodko z wszelkiego rodzaju dżemami powidłami , miodem , nutellą ipt ..jeżeli jest to natomiast kanapka z czymś "normalnym" tj "pomidor , ogórek ,ser ,twaróg itp to przechodzę wręcz torturę spożywając to/muszę walczyć sam ze sobą żeby nie mieć tego odruchu/ ...no chyba ,że zagłuszę smak sporą ilością keczupu ..za dzieciaka byłem totalnym niejadkiem obecnie jadam w miarę normalnie jeżeli chodzi o dania obiadowe. Ktoś zapyta w czym problem ? taki gust Problem w tym ,że na większości spotkań czy to domowych czy firmowych są kanapki z różnymi "dziwactwami" i ja się wtedy strasznie męczę i to co dla 99% ludzi jest pyszne dla mnie jest torturą. Nie wiem dlaczego tak jest ..ja chyba po prostu lubię konkretne smaki tj albo czuję ,że jest słodkie , albo ostre ..jak potrawa jest taka jakaś nijaka np mizeria to "haft" po prostu moje podniebienie drażnią takie smaki lekkie bo nie wiem jak to nazwać Ktoś tak ma ? to się leczy ? ..pytam poważnie bo głupio mi odmawiać nieraz potraw które każdemu smakują ,a niestety strasznie się przy tym męczę i dodatkowo stresuję

Gość Dieta Grup Krwi
koniecznie upirasz sie żeby zrobic z siebie kurwa leminga?

Gość bluesky888
tego się chyba nie leczy, nie słyszałam o tym, aczkolwiek też tak mam, może nie w przypadku aż tak popularnej rzeczy jak chleb, ale jesli czegos "nie lubie" to dla mnie jest rownoznaczne z odruchem wymiotnym, a inni "nie lubia" czyli nie do konca im smakuje, wola cos innego, ale zjedza

Gość Pomocna dłoń :)
Robiłeś badania w kirunku pasożytów ? to typowe objawy przy zarobaczonym organimzie. Poczytaj też o zakwaszonym organimize.