Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamam 111111

Badanie wzroku u dziecka 20 miesięcznego

Polecane posty

Gość Mamam 111111

Witam, ostatnio zauważyliśmy jak synek patrzy , ze lekko ucieka mu do góry prawe oczko. Występuje to czasami. Idziemy w pt do okulisty, ale strasznie sie obawiam, ponieważ mały ma uraz do lekarzy i u pediatra strasznie płacze. Wiecie jak wyglada takie badanie wzroku?

Gość Mamam 111111
Up

pani pokazuje zabawki w rozne strony itd potem wkrapla krople czekasz z dzieckiem 15 min i wchodzicie jeszcze na chwile bada je

Gość Mamam 111111
Matylda a czy trzeba kropic atropina w domu?

Gość zez a zeza nie było
Lekarz wkropił atropinę i kazał zaczekać. Po 15 minutach było badanie. Kazał wodził oczami za palcem i później zbadał dno oka. Bezboleśnie i bez strachu a byliśmy z 1,5 rocznym dzieckiem. Nasze obawy okazały się niesłuszne ale lepiej było sprawdzić. Także nie martw się. Będzie dobrze a badanie to nic strasznego.

Gość zez a zeza nie było
Kontrola jak pójdzie do przedszkola

Gość mama_mloda bo 26latek
niestety jak bedzie mial badanie dna oka to wspolczuje... moja corka miala w wieku 14mies a zapewne bedzie mial

Gość Mama11111
Możesz napisać jak wyglada badanie dna oka?maly mialmtombadaniemjak miał 3 miesiące i nieciekawie to wyglada, ale myślałam ze u 1,5 rocznego dZiecka wyglada inaczej

Moj maly od urodzenia mail kontrole u okulisty i te wczesniacze to tragedia, ale teraz to pikus. moj maly ma 7 miesiecy a znosi pieknie badanie. zaklapaja oczy, czekaja 15 minut i latarka swieca, to calkiem wystarczy do zbadania dna oka. nie wydaje mi sie by dziwcku inaczej badano wzrok. tylko u noorodkow jest to strassnie nieprzyjemne.

Gość Mama11111
Littel d. Dziękuje. My tez mieliście badanie ze względu na fototerapie i wsadzili mu rozpurki do oka. Mam nadzieje, ze teraz tylko poświęca swiatelkiem, ale i tak tego sie boje, bo młody strasznie nie lubi sie badać. Ma trauma po szpitali ipobieraniu krwi oraz wbijaniu wenflonu