Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaaklopotana21

GRZYBICA/ ZAPALENIE POCHWY!!!

Polecane posty

Gość zaaklopotana21

Mam do was dziewczyny wielką prosbe, czy znacie moze jakies dobre srodki/ tabletki itp dopochwowe pomagajace w zwalczeniu grzybicy pochwy. Od tygodnia odczuwam bol, uczucie pelnego pęcherza, robie siku kilka razy w tygodniu(przy tej czynności odczuwam silny ból) niesety jestem poza zasiegiem ginekologa(jako ze wyjechalam) czy znacie jakies dobre środki na zapalenie/grzybice pochwy?? BLAGAM pomozcie!!! zaraz ide do aptek!!i....

Gość Aniela, Amnezja
nie ten dział

Gość matko maravila naprawde
ale nie bardzo rozumiem... pelny pecherz to pelny pecherz a nie zapalenie pochwy

Ja mam właśnie zapalenie pęcherza:( Biorę urosept, urofuraginum i piję herbatkę żurawinową z cytryną. Na szczęście już trochę mi lepiej.

Gość ottaviani
niby mówią, ze maść clotrimazolum pomaga.ze 2-3zł kosztuje. Kup sobie tantum rosa, powinno przynieść ulge

Gość Perw w przelocie XV
Bez leków na receptę nie wyleczysz grzybicy.

nie musisz isc do ginekologa wystarczy lekarz rodzinny ewentualnie pogotowie ewentualnie izba przyjec gin szpitala,no chyba ze jestes za granica ale w takim wypadku powinnas miec ubezpieczenie albo tego kraju albo swojego z ktorego wyjechalas ( no chyba ze jestes nielegalnie to klops) bo grzybicy nie wyleczysz lekami bez recepty jak ktos slusznie wyzej napisal

masz zapalenie pęcherza/cewki moczowej. Możesz kupić leki na to, ale jeżeli utrzymuje się już od jakiegoś czasu to lepiej idź do lekarza.

Gość Bananaaa
"robie siku kilka razy w tygodniu" rzeczywiście, to bardzo dziwne :D

Gość matko maravila naprawde
ale co wy mowicie kobiecie ktora cewki od pochwy nie odroznia. mam nadzieje ze usta i odbyt chociaz odroznia.

16:27 [zgłoś do usunięcia] Bananaaa p dobre :D p fakt autorko objawy wskazuja na zapalenie cewki moczowej,z domowych sposobow zurawina lub tabletki z zurawina i wbrew pozorom duzo wody zeby wysikiwac bakterie mimo bolu i dyskonfortu no i trzymac duupsko w cieple,nasiadowki z rumianku lub lipy tez nie zaszkodza

dokładnie. masz zapalenie pęcherza a nie grzybicę. kup sobie kapsułki żurawinowe, witaminę C, lacibios femina, zioła np. rumianek albo nagietek do podmywania, apap, ogrzewaj brzuch termoforem. po kilku dniach powinno przejść a jak nie przejdzie, to do lekarza i zrób badanie ogólne moczu.

Gość xxxxxxxxvvvvvvvvvvvv
to mi wyglada raczej na chorobe zwaną "choroba nocy poslubnej" z zapaleniem pecherza nie chodziła bys bez leków, na ostry stan kilku dniowy furagin nie pomoze, ani żurawina! tylko silny antybiotyk

Gość xxxxxxxxvvvvvvvvvvvv
od razu dodam, ze to bardzo podobne obiawy z tym ze silniej w pochwie odczuwasz! róznica jest taka... zapalenie pecherza moze byc od zwykłego przewiania, choroba nocy poslubnej, jest po sexie, gdy długo nie masz bkiskosci fizycznej!