Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgbghgh

DO KATOLIKÓW

Polecane posty

Gość podddałam się apostazji.
jvfk.cl,a co,uwazasz,ze po smierci bedfziesz odczuwała,potrzebowała jesc,spac etc? Weź Ty sie palnij w głowe,jak mózg umiera nic juz nie trzeba i niczego sie nie odczuwa. A dusza ,o której sie tak wiele mówi,to nic innego jak po prostu nasz charakter,nasze postepowanie.

Gość jvfk.cl
a jak zyl Wojtyla? on akurat nie byl hipkoryta i wszyscy o tym wiedza. i Bog nie kieruje naszymi decyzjami bo chyba slyszalas o czyms takim jak wolna wola? rozumiesz w koncu? apostazji dokonuja ludzie niepowazni ktorzy nie znaja Boga bo gdyby znali nie wyrzekali bys sie Go a tak tacy ludzie nawet nie wiedza co odtracaja ale ich wybor tylko wg. mnie najpierw nalezy poznac dokladnie temat aby moc sie wypowiadac bo przeciez nie bedziesz nauczac historii mimo ze znasz pare faktow 🖐️

Gość jvfk.cl
a gdzie ja napisalam z po smierci bedziemy cos odczuwac? jakies zwidy? palnac w glowe to sobie mozesz sama bo marny z ciebie psycholog bo nie znasz poprawnej definicji .... i jestes dowodem na to ze ateisci sa malo kumaci ordynarni i nie maja za grosz oglady i kultury! zegnam!

Wojtyła to był nawjiekszy aktoprzyna swita. Hipokryta,bo był karierowiczem,podrzegaczem. Gdyby był dobry,to wiódł by zycie skropmne w jakiejs beidnej meijscxowosci.,Pomagałby ludziom. Moi rodzice,szczególnie moja matka była watrosciowszym człowkiekiem od Wojtyły. To,ze ten JPII pisał tyle ,szczególnie o bzdurach,ze mówił,ze gąłskał dzeci po głowce nie oznacza,ze był dobrym człowkiekiem. Wiadomo,ze nie był jakims tam złym ,ale doibra tez wiele nie uczynił.

Gość i dare you to kiss his ass !
czlowiek jest tylko czlowiekiem i bedzie grzeszyl. nie rozumiesz co to znaczy byc chrzescijaninem. Pan Bog dal na wolna reke jako czlowiek wykorzystujemy to. nikt do nieba od razu nie idzie tylko dzieci. jezeli nie zabilas, nie kradlas nie pojdziesz do piekla ... kazdy czlowiek idzie najpierw do czyscca aby czyscic swoja dusze. dlaczego sa spowiedzi - po to aby oczyscic nasza dusze z grzechow i potem to odpokutowac- tak samo jest z czysccem musisz tam odpokutowac. musisz starac sie byc dobrym czlowiekiem - nie zawsze sie uda ale starajac sie juz oczyszczasz siebie i dusze- pamietaj jak kuba Bogu tak Bog kubie- ty podasz komus reke pomozesz kto jeszcze inny poda ci 2 rece - bedziesz mieszac kogos z blotem sama potem 2 razy bardziej zostraniej zmieszana . nie rob tego co to bie nie mile .

jvfk.cl,wole byc chamem niz zakąłmanym człowiekiem jakim był JPII.

a z kad wiesz ze Jan Pawel 2 byl zaklamanym czlowiekiem ? po czym to stwierdziles ?

Gość szczypiorekkkk
do osoby ktora wypisuje gowno warte bzdury. ja rozumiem ze twoja matka jest pierdolnieta bo taka pojebana corcie wychowala ale zaczaj to ze wiekszosc ludzi znala Wojtyle i wiedza ze byl ojcem narodow i to dobrym ojcem. wiesz o nim tyle ile swina o kosmosie. w ogole zrob cos z ta swoja debilnoscia bo z takim charakterem pewnie nikt cie nie lubi. przychodzisz tu nie na swoj temat chyba ze jako idioka nie rozumiesz slowa katolik i rozpoczynasz swoje ataki. moze jakis psychiatra by sie przydal?

i dare you to kiss his ass !,jak to SKĄD wiem?Z jego poczynan,z jego autobiografii.Z jego zycia. Przeceiz o nim było,jest głowsno i o jego zyciu ,w najdrobniejszych szczegółach mozna wyczytac. Gdy Wojtyła był wybrany na papieża,płakałam z radosci,aler teraz to dla mnie ten jpii jest nikim.

zgadzam sie ze szczypioreekkk... naprawde malo wiesz o tym Swietym Czlowieku!... kazdy go uwielbial mial dobre przeslanie... zjednoczyl tyle krajow. jak go juz nie ma wszystko sie rozwalilo wiele ludzi przestalo wierzyc ... swiat sie zmienil od momentu jego smierci i taka racja on byl swietym czlowiekiem ... i on byl dowodem na top ze Bog istnieje

szczypiorekkkk dziecko,idz sie pomdl lepiej,bo mózg ci zalewa wiara w głupoty.

i dare you to kiss his ass ! wojtyła był dowodem na to,ze pieniadz żadzi swiatem,kariera,a nie jakis bóg.

Gość zew ryczacej gesi
a słyszeliście o bólach fantomowych ból odczuwany w miejscu nieistniejącej, amputowanej kończyny Niezwykłą cechą fantomów jest realne uczucie istnienia brakującej kończyny. Pacjenci odczuwają w niej bogatą gamę bodźców, potrafią precyzyjnie określić jej położenie i kontrolować ruchy. Wrażenie te są nieraz na tyle sugestywne, że pacjenci próbują stanąć na fantomowej nodze lub sięgnąć po coś fantomową ręką.

Gość szczypiorekkkk
jest dla ciebie nikim bo poddalas sie apostazji kretynko. jakie biografie przeczytalas? chyba pod tytulem Zadne.

posluchaj kazdy czlowiek popelnia bkedy jako mlody czlowiek ich troche popelnil ale zaraz sie oddal kosciolowi i Bogu ... i byl prawdziwy gdzie widzisz zaklamanie?? to co pisza na stronkach roznych to po to aby miec co pisac - ploteczki itp. a ludzie tacy jak ty czytaja to i wierza ... ile bzdur wimisuja na onetcie czy na wp o jezusie ?? byl papierz bylas wielka katoliczka nagle po jego smierci jezdzisz po nim jak najgorzej jeste szaklamana TY!

Gość szczypiorekkkk
a co to ma do tematu?

szczypiorekkkk,dzecko,jestem przed 50 wiec czytałam i czytam duzo. POWTARZAM,DL;A MNEI WOJTYŁA BYŁ NIKIM,mimo,ze keidys płąkałam jak go wybrano na p[apieza. I nie wstydze sie swoich słow i wisi mi co o nim inni mysla.

ZAKLAMANA*

Wojtyła zył w przepychu,a nauczał innych. Za zycia biedy nie zaznał,bo top co w czasie wojny przezył,to nic wielkiego,bo ludzie wiele wiecej od niego nieszczesc prtzezyli.

mowisz ze nie jestes zaklamana ? JESTES NAJBARDZIEJ ZAKLAMANA STARUCHA ! papierz zyl bylas wielka katoliczka umarl i gnoisz go ... WIESZ WIEK NIE MA ZNACZENIA czytasz na internecie bzdury kobieto ... oni to wszystko pisza aby miec czytalnosc ... poknij sie w swoj stary leb i ogarnij ... 50 lat kobieta a pieprzy glupoty jak 16 latka ...

Gość szczypiorekkkk
uuuu 50? kobieto wez sie ogarnij bo jak sie ciebie czyta toczlowiek ma wrazenie ze pisze z licealista.... a nie wstyd ci zachowywac jak debilna dzikuska? teraz wiem ze czlowiek moze sie cofac w rozwoju. a pisac to sobie mozesz dla mnie gowno czytalas i gowno wiesz. i jak taka dorosla kobieta moze tu wchodzic i ludzi wyzywac? naprawde idz do psychiatry to dla twojego dobra

jeden przezyl mniej drugi wiecej podczas wojny ale kazdy ma inna psychike ! jestes kobieta okolo 50 a rozumujesz jak male dziecko i tylko tyle ci powiem ... szkoda ze nie przeczytalas innych ksiazek lub artykulow na jego temat ... tylko obelgi i negatywne wypowiedzi ... szok !

dare you to kiss his ass !,dzecko,gdy papież ejszcze zył,to uwazałam go za hopokrytę. Za jego zycia juz zaczsełam go nie szanowac .

Gość zew ryczacej gesi
PRZEKLEŃSTWA POKOLENIOWE symptomy - przyczyny http://gloria.tv/?media=356492 wierze bo u nas jedna sąsiadka przeklęła swego zięcia powiedziała żebyś sie zabił na zakręcie i nie minęło z tydzień i się zabił na zakręcie

Gość 0132132123132
o matko, matko jak ja nie znosze tych jechowych!

Gość szczypiorekkkk
a i poznaj definicje charakter bo twoja teorie akurat sobie z tej starej dupy wyssalas. myslisz ze masz spora wiedze co widac... ale tak naprawde jestes starym rozwydrzonym tłukiem

0132132123132 nie ejstem jechopwa. NIE WIERZĘ W ŻADNEGO BOGA.

szczypiorekkkk lubei byc starą,rozwydrzoną,tłukiem. Uwielbiam pluc na boga,ksiezy io wojtyłę.

Gość szczypiorekkkk
a ja nie znosze ateistow bo soe wpierdalaja nke na swoj temat i zaczynaja nie wiadomo skad wyzywac ludzi wierzacych. jak widac na powyzszym przykladzie starej baby ateisci sa kretynami do konca ale u was jest to normalne kiedy czlowiek nic nie rozumie a sie wymadrza i nie wie co to kultura. malpy maja wiecej kultury! no ale wiadomo ateisci od nich pochodza :D

posluchaj 50 letnia kobieto ... w komentarzach wczesniej pisalas ze plakalas jak zostal papierzem a teraz piszesz cos innego ... gubisz sie w zeznaniach heheh ... po za tym nie jestem po to aby ciebie nawracac... aale nie wyzywaj i nie rzucaj obelg w strone Boga ani papierza ... nie jestem dewotka bron borze ale jestem katolikiem i bylam wychowywana w tej wierze i tez bardzo duyzo czytalam na temat naszego papierza i napraede nie wiem skad ty wzielas te informacje ktore posiadasz:/ ... jstes zaklamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!