Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgbghgh

DO KATOLIKÓW

Polecane posty

Gość fgbghgh

czasem sobie czytam różne strony dla chrześcijan i niekiedy odechciewa mi się tam wchodzić bo się potem okazuje, że człowiek jest potwornym grzesznikiem i skonczy w piekle albo na wieki w czyśćcu... więc chciałabym się zapytać jakiegoś mądrego katolika czy faktycznie jest tak jak twierdzą niektórzy jezuici , że łamiąc jedno z przykazań automatycznie łamie się pierwsze? czyli wychodzi na to, że łamiąc jedno przykazanie dodatkowo czci się innych bogów?

Gość jednoosobowy głos tłumu
oczywiscie. gdzie byles na lekcjach religii? zbawienie i niebo gwarantuja tylko i wylacznie platne odpusty

Gość fgbghgh
ahh zapomniałam dodać... tylko poważne komentarze

Gość iojojp
nie wiem jak jest ale wydaje mi się że jak człowiek ma lekkie grzechy to nie idzie do piekłą tylko grzesznicy z b.ciężkimi grzechami tam trafiają

Gość takich
co żyją ściśle według przykazań to chyba niewielu jest. Trzeba być dobrym człowiekim i wierzyć, że jakoś to będzie. Być grzesznym nie przeszkadza wierzyć w boga.

Gość fgbghgh
ale jest też inna wcale nie pocieszająca opcja, można trafić do czyśćca na wieki :O

Gość mam nadzieję,że trafię do
nieba, bo przez całą wieczność w towarzystwie katolików w piekle, razem z innymi jehowcami i mormonami, to za duża kara jak na mnie. Może Bóg okaże sie miłosierny i mnie wysłucha

Gość jednoosobowy głos tłumu
z tego co czytam na razie jestem najblizszy prawdy

Gość fgbghgh
heheh to musisz jak nawięcej grzeszyc :)

Gość zawikłać wszystko
tak żeby jak najwięcej ludzi odeszło od kościoła a potem grzmieć o potępieniu. Nie wiem czy o to chodziło Panu Bogu.

no i ciekawa też jetem na jakiej podstawie owi Jezuici twierdzą to co twierdza:)

Gość monsignore papież Kaczyński
pax, pax, pax, między chrześcijany

Gość gkvgl.ck
ktos madry mi powiedzial ze lepiej nie czytac tych chrzescijanskich stronek bo moga namieszac w glowie. wszystkie odpowiedzi na pytania sa w Bibli

Gość czupakabraefgty
n a portalu Frondajest wywiad pt Czy jedno dziecko to grzech? i zakonnik debil mowi ze tak-no jak ktos ma jedno dziecko to nie ma czego szuakc w KK bo KK gówno obchodzi z e jednodzietnosc wynika z braku finansow na kolejne dizeci , ciasnego lokum slabego zdrowia , traumy porodu itp tylko kaze rodzic jak anjwiecej

Gość gkvgl.ck
bo to sa wlasne przemyslenia ksiezy i jezuitow:* na swojej drodze spotkalam tylko kilku bardzo madrych ksiezy w tym ś.p. proboszcza wiedzieli co mowia az sie ich chcialo sluchac a ten proboszcz w tym swoim rygorze byl udany bo gdy jeszcze zyl innych ksiezy przysylali do naszej parafii za kare :D

Gość gkvgl.ck
nie wiem skad mi tamten buziaczek wyszedl:P

Gość zew ryczacej gesi
trzeba żałować za grzechy jak mówi Jezus do Faustyny Napisz: Jestem święty po trzykroć i brzydzę się najmniejszym grzechem. Nie mogę kochać duszy, którą plami grzech, ale kiedy żałuje, to nie ma granicy dla mojej hojności, jaką mam ku niej. Miłosierdzie moje ogarnia ją i usprawiedliwia. Miłosierdziem swoim ścigam grzeszników na wszystkich drogach ich i raduje się serce moje, gdy oni wracają do mnie. Zapominam o goryczach, którymi poili serce moje, a cieszę się z ich powrotu. Powiedz grzesznikom, że żaden nie ujdzie ręki mojej. Jeżeli uciekają przed miłosiernym sercem moim, wpadną w sprawiedliwe ręce moje. Powiedz grzesznikom, że zawsze czekam na nich, wsłuchuję się w tętno ich serca, kiedy uderzy dla mnie. Napisz, że przemawiam do nich przez wyrzuty sumienia, przez niepowodzenie i cierpienia, przez burze i pioruny, przemawiam przez głos Kościoła, a jeżeli udaremnią wszystkie łaski moje, poczynam się gniewać na nich, zostawiając ich samym sobie i daję im, czego pragną. więcej słów http://www.misje.diecezja.kalisz.pl/Faustyna/Slowa.htm

Gość miggia
jak ktos kocha Boga ale chce lub moze miec tylko 1 dziecko a nie chce zyc z malzonkiem w celibacie dozywotnim jak nakazyje ten madry inaczej zakonnik to musi sie wymiksowac z religii

Gość zew ryczacej gesi
wieki w czyśćcu czyściec to stan przejściowy co czeka nas po smierci http://www.taw1.republika.pl/horak.html „podszepty demonów Czasem są to myśli bluźniercze, samobójcze, sprośne sugestie zmyśłowe, seksualne, a nawet mordercze. W konsekwencji mogą one doprowadzić swą ofiarę do rozpaczy, popełnienia samobójstwa, wyśmiewać ją, lub wmawiać, że nie ma już dla niej nadziei, a jedyne wyjście widać tylko w zakończeniu swego „jałowego życia. Nie wolno zapominać, że diabeł stara się zawładnąć człowiekiem. Jednak jego głównym celem nie jest ciało, ale dusza człowieka. Działanie szatana, które jest szczególnie eksponowane przy opętaniu, jęst jedynie wyrażeniem tego, co dokonało się w duszy. Jeśli więc dusza jest odpowiednio pielęgnowana i mieszka w niej Bóg, nie musimy się obawiać tak groźnej interwencji szatańskiej. i jak sa takie mysli to trzeba odmawiac egzorcyzmy np w imię Jezusa duchu nieczysty odejdz

Gość zew ryczacej gesi
także „podszepty demonów Czasem są to myśli bluźniercze, samobójcze, sprośne sugestie zmyśłowe, seksualne, a nawet mordercze. W konsekwencji mogą one doprowadzić swą ofiarę do rozpaczy, popełnienia samobójstwa, wyśmiewać ją, lub wmawiać, że nie ma już dla niej nadziei, a jedyne wyjście widać tylko w zakończeniu swego „jałowego życia. Nie wolno zapominać, że diabeł stara się zawładnąć człowiekiem. Jednak jego głównym celem nie jest ciało, ale dusza człowieka. Działanie szatana, które jest szczególnie eksponowane przy opętaniu, jęst jedynie wyrażeniem tego, co dokonało się w duszy. Jeśli więc dusza jest odpowiednio pielęgnowana i mieszka w niej Bóg, nie musimy się obawiać tak groźnej interwencji szatańskiej i trzeba egzorcyzmy muwic np w imię Jezusa odejdź duchu nieczysty

Gość jvfk.cl
mylisz sie zew. odnoszac sie do cudow Fatimy kiedy Maryja ukazala sie trojce dzieci to powiedziala ze jedno z nich skonczy na wieki w czysccu

Gość lululililulu
Ostatnio słyszałam bardzo mądre słowa (jeśli oczywiście Bóg istnieje, tego nie wiem) " Szatan wchodzi do naszego życia nieproszony, a Bóg czeka aż zdecydujesz się go zaprosić" Do niedawna byłam zagorzałą ateistką, ale w moim życiu podziały się rożne przykre rzeczy. Nie mam się do kogo zwrócić po pomoc, bo wszyscy to mają gdzieś i tak z nudów i poszukiwania rozwiązania, postanowiłam się pomodlić tak na próbę. Zrobiłam to parokrotnie i zauważyłam, że w czasie modlitwy czuję dziwny pokój jakby ten żal ze mnie schodził. To dziwne uczucie. Nic takiego nie zrobiłam, a ogarnął mnie dziwny spokój. Nie potrafię tego wyjaśnić.

Gość jvfk.cl
lulu... zainteresuj sie bardziej Bogiem. Twoje modlitwy to pierwszy krok w Jego strone. kazdy kto nie wierzy w Boga jest poprostu slepy. a wiara to nie nadzieja w Jego istnienie tylko pewnosc. przybliz sie do Niego a zobaczysz jaka bylas na niego slepa i nie dopuszczalas Jego do siebie. Szukaj Boga duzo czytaj proponuje zaczac od Nowego Testamentu bo Stary moze Cie zniechecic. Zycze Ci abys nie bronila dostepu Boga do siebie

Gość zew ryczacej gesi
Maryja powiedziała az do końca świata a nie na wieki Ona również wskazała na istnienie czyśćca, a nawet podała wymowny przykład biednej duszy już wyratowanej od piekła, która jednak będzie musiała oczyszczać się w ogniu czyśćca aż do końca świata. Z badań przeprowadzonych przez ks. Sebastio Martins dos Reis wynika, że Amelia zmarła w okolicznościach związanych z hańbą w sprawach czystości. Dla o. Thomasa McGlynn OP jeszcze bardziej szokujący jest fakt ujawniony później przez siostrę Łucję, która przypomniała, że jeszcze bardziej tragiczny los spotkał dusze, które na zawsze muszą cierpieć ogień piekielny, ze względu na choćby jeden grzech śmiertelny! i reszta inych faktów http://www.fatima.pl/wiadomosci/wiadomosci/2011/dziesiec_zapomnianych_faktow_o_fatimie_dlaczego_powinnismy_je_poznac

Gość jvfk.cl
wiec jakie grzechy musialo popelnic dziecko zeby konczyc w.czysscu na wieki? zwazajac na fakt ze Maryja po dwojke dzieci przyszla jak sama powiedziala juz niedlugo po objawieniach wiec nie mogly wiele dojrzec.

Gość podddałam się apostazji.
Co nam z nieba,co nam z piekła?Będąc martwym nic nie bedziemy czuc i niczego nie bedziemy potrzebowali,wiec smażenie się w piekle czy błogio stan w niebie można sobei w pupę wsadzic. Dlaczego papieże,księza nie zyją w skromnie?Przeceiz na tamtym swioecie bewda miec lepiej,wiec po co napychaja brzuchy,mieszkają w luksusach ?

Gość jvfk.cl
przepraszam nie na wieki tylko do konca swiata :)

Gość jvfk.cl
ale to nie wina Boga ze ksieza tak postepuja. ci ktorzy tak robia bo nie kazdy ksiadz zyje w luksusie sa poprostu obłudnikami. zrozum to sa ludzie a nie istoty boskie mimo ze od Boga pochodzimy wiec nie warto patrzec na Boga przez pryzmat ksiezy i biskupow kiedy co niektorzy popstepuja zle. a to co napisalas o smierci to skad masz takie wiadomosci? przeprowadzilas badania ze masz taka pewnosc? :)

Gość podddałam się apostazji.
jvfk.cl,zrozum,ze jakby bóg istniał,to na pewno księza,a przede wszystkim papieze,szczególnie ten hipokryta JPII Wojtyła nie zyli by jak zyli ,zyją.