Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Dziewczyny, Powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz ... Mianowicie , jesli lekarz stwierdzi , ze byla owulacja ( poprzez obecnosc płynu w zatoce Douglas'a , to okres powinien przyjsc mniej wiecej po 14 dniach ( jesli nie ma ciazy ) . To wiem. Ale czy i tak moze sie przesunac ( spoznic ) , ze wzgledu na odstawienie tabletek? Lekarz stwierdzil , ze owulacja sie odbyla i pekł pecherzyk, wiec jak to bedzie z miesiaczka? powinna przyjsc +/- 14 dni po owu ? nawet mimo odstawienia hormonow. ?

Jesli odstawilam tabletki i zaraz po odstawieniu tabletek w pierwszym cyklu , lekarz stwierdził , ze odbyla sie owulacja i pekniecie pecherzyka, to okres powinien sie pojawic regularnie - +/- 14 dni po owulacji? Czy moze i tak sie spoznic przez zaburzenia hormonalne?

Gość birmingham
tak sądze

Teoretycznie miesiaczka powinna juz wystapic,ale biorac pod uwage,ze odstawilas tabletki anty,to nie wiem czy warto sie tym sugerowac.Najlepiej bedzie jak pojdziesz na bete hcg lub nawet do ginekologa

czyli mimo odbytej owulacji , okres moze sie nie pojawic ze wzgledu na odst. tabl. ? aha rozumiem. Dzieki

Gość pamparapammukk
tak możliwe ze przez odstawienie tabletek okres nie przyjdzie bo możesz mieć w fazie lutealnej niedomogę ciałka żółtego stąd progesteron nie będzie odpowiednio wysoki co by mogło zapoczątkować nowy cykl. Co do owulacji w którym dc miałaś robione to USG w dzień po owulacji? bo płyn w zatoce douglasa nie ma prawa być dłużej jak do doby po owulacji.

Jak mialam robione USG , to ginekolog stwierdzil , że owulacje mialam 2-3 wstecz , czyli przypadaloby to na 12-13 dzien cyklu. 3 dni przed ową owulacja wspolzylam bez zabezpieczenia , stad moje rozne pytania o okres, owulacje i ciaze , bo boli mnie ciagle brzuch , mam duzooo sluzu melcznego a okresu brak. Na forach internetowych kilka dziewczyn pisalo , że mialy male ilosci lub sladowe ilosci płynu w zatoce Douglas'a , a byly w ciazy lub przed okresem .

Chyba wlasnie dlatego , że jak zrobie Bete, to bede miec 100% a tak to mam mala nadzieje , ze moze jednak , skoro nie ma okresu... Wiem , ze to troche smieszne jak na moj wiek, ale... W przyszlym tygodniu ide do ginekologa - moze on mi cos powie konkretnego.

Ja go pragne chyba za bardzo ... niektore pary staraja sie bardzo dlugo o maluszka , a dla kogos moze to sie wydawac dziwne , ze u mnie jest to pierwszy cykl , a ja rozpaczam , ze raczej nic z tego.. tylko poprostu bardzo pragne tej ciazy :( i dopoki nie dostane okresu lub ginekolog stwierdzi , ze ciazy NIE MA , to bede miec te iskierke nadziei , chociaz raczej nie powinnam...

Gość gość
Pomógł nam Ovu Control w staraniach o dziecko, gdyby nie test to pewnie wciąż byśmy się irytowali że nic z tych naszych starań nie wychodzi. Wbrew pozorom zajście w ciążę jest trudne, trzeba trafić idealnie w konkretny dzień cyklu...ogólnie to skomplikowany i szeroki temat, który dane nam było dość porządnie poznać przez ostatni rok ale tak czy siak – udało się! ;)

Gość magda

Podłączę się do tego co napisała pani powyżej. W naszym wypadku też Ovu Control bardzo pomogło żeby wyznaczyć dni płodne i trafić ze współżyciem perfekcyjnie wtedy kiedy trzeba ;) Nie ma co ukrywać, że jeśli będzie się naprawdę starać o dziecko ale na chybił trafił to się można nie doczekać...A tak – poszło jak z płatka ;>