Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anetka_

Drugi kierunek studiów, jaki ?

Polecane posty

Witam. Jestem na pierwszym roku filologii angielskiej - tłumaczeniowa z językiem hiszpańskim (proszę bez zbędnych komentarzy że nie ma pracy po tym). Chciałabym zapisać się na drugi kierunek, tylko nie bardzo wiem jaki fajnie łączyłby się z językiem angielskim. Może macie jakieś ciekawe propozycje ?

Gość jednoosobowy głos tłumu
a nie myslalas ze skoro masz wolny czas na drugie, to moze zamiast tego isc do pracy?

Myślałam oczywiście, ale teraz nie mam wykształcenia więc praca do dupy. Poza tym nie potrzebuje pieniędzy, przyjdzie jeszcze czas żeby się utrzymywać, jeszcze jestem młoda dlatego chce się uczyć, bo jak np. wyjadę do Anglii czy gdziekolwiek do pracy, to dostanę tą pracę trochę lepszą prawda ?

nie sadze

Ale będę miała dwa papiery czyli za granicą jak skończę licencjata z czegokolwiek to jest większa szansa że mnie przyjmą do pracy z magistrem z anglistyki !!!!!!

oszukali cie

Gość smutna mossssss
czesc, ja tez na fil ang z hiszp- 2gi rok. Doskonale wiem ze po tym nic specjalnego nie złapie, choc pewne plany juz mam:) wlasnie zaczynam kierunek projektowania graficznego (tylko studium) niesety nie stac mnie na oplacenie 2 kierunkow stuiów. No i praca przede wsystkim, nie wiem jak z czasem sie ogarne:)

Gość smutna mossssss
co do specjalizacji to zamierzam zrobic business english- a po tym połasić się na jakieś MBA, badz zwykła podyplomówkę z zarzadzania. Jesli chodzi o plany w miedzyczasie, to bede prowadziła od grudnia działalnosc gospodarczą i zamierzam skorzystac z wszelkich mozliwych kursów DOFINANSWANYCH Z ue- co ciekawe mają również studia podyplomowe.

Masz świetny pomysł na siebie i życzę powodzenia, ale ja się nie nadaje do niczego co związane z informatyką, myślałam o turystyce i rekreacji, ale niestety u mnie w pobliżu nie ma takiego kierunku, tak więc czekam na inne ciekawe propozycje.

Gość rozne sa mozliwosci
Mozesz zrobic jakis marketing albo zarzadzanie jesli cie to interesuje przyda ci sie to potem gdybys chciala zalozyc firme tlumaczeniowa np albo moze zalozyc doradztwo biznesowe, pracowac w marketingu za granica - kazda firma tego potrzebuje szkoda, ze nie sprecyzowalas swoich zainteresowan, byloby mi latwiej doradzic. ewentualnie moze jakas psychologia? psychologowie tez poszukiwani no i interesujace to dosc jest

Gość ixyyyyyyyyyyy
moze jakis techniczny kierunek? zeby sie wyspecjalizowac w tlumaczeniach

Gość rozne sa mozliwosci
ewentualnie cos z prawa albo finansow - bardzo dobre specjalizacje do tlumaczen:)

Zastanawiałam się nad tym żeby w przyszłości tłumaczyć teksty medyczne, więc może coś z medycyną. Marketing to dobry pomysł,przemyślę, dziękuję.

Gość rozne sa mozliwosci
medycyna tez super, jesli uda ci sie oba kierunki pogodzic. Polecam tez chemie:)

Gość rozne sa mozliwosci
powodzenia:)