Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość argue

ceny przesyłki na allegro co o tym sadzicie?

Polecane posty

Gość argue

wiem, że dużo sprzedawców na allegor zawyża ceny przesylki. Rozumiem także, że jest to spowodowane np. doliczeniem kosztów opakowania ale do cholery żeby cena za przesyłke była zawyzona 2 krotnie? Zauwazyłam na allegro fajna koszulke. Zwykła cieniutka koszulka która zmiesci sie do niewielkiej koperty babelkowej. która kosztuje 1,50 koszt wysylki bedzie eynosil ok 5 zł za list polecony zwykły nie priorytetowy bo taki podal sprzedawca. wiec za przesylke MAKSYMALNIE to koszt 6,50 w porywach do 7 zł wiec dlaczgo sprzedawca chce 14 zł? Postanowilam zapytac o koszta przesylki wiec dostalam odpowiedz od sprzedawcy ze sie w tym nie orientuje i strzelila te koszta na gape ze moze i mam racje ale ona do biznesu dokladac nie bedzie. nie jest to zaden sklep na allegro odrazu mowie...potem napisalm jej ze nie mam zamiaru jej niczego narzucac tylko jestem zainteresowana aukcja i postanowilam zadac to pytanie. I nie dostalam zadnej odpowiedzi co wydaje mis ie niegrzeczne. Co o tym sadzicie?

Gość glonojadka
no to nie kupuj u chciwej krowy, co za problem?

Gość argue
ale czy ja twierdze, ze mam jakiś problem? Tylko zastanawiam sie jakie wy macie do tego podejscie czy może ja poprostu zrzędze;p

Gość niestety tak bywa na allegro
rozumiem tez doliczenie za koperte, opakowanie, nawet symboliczna zlotowka za fatyge na poczte, ale bez przesady

Gość Perw w przelocie XV
Nie lubię zawyżonych kosztów przesyłki, ale nie lubię też jak klient chce dostać paczkę na następny dzień, dobrze zapakowaną, płacąc za to 2 zł. I jedni i drudzy przesadzają.

generalnie jesli widze ze jest zawyzona przesylka to po prpstu szukam innego sprzedawcy. np z tego powodu bym nigdy nic nie kupila z japan style, bo tam licza duzo za przesylke, a wliczajac to to za te cene moge miec cos lepszego. patrze na laczny koszt. jak sie nie oplaca to wole polazic po sklepach, jak sie oplaca to nawet przymkne oko na zawyzona cene przesylki.

Gość 222311allegrooo..
Ale na tego Twojego ostatniego maila nie musiała odpisywać, bo co niby miała odpisać? Do przesyłki dolicza się też zawsze prowizje od sprzedaży bo przecież nie będzie się płacić ze swoich. Ale to nie zmienia faktu, że 14 zł to przesada i to duża.

Gość glonojadka
ja nie kupuję u takich i tyle, proste :)

Gość Perw w przelocie XV
"Do przesyłki dolicza się też zawsze prowizje od sprzedaży bo przecież nie będzie się płacić ze swoich." Ja nie doliczam i wiem, że dwie zaprzyjaźnione firmy też nie doliczają.

Gość glonojadka
ja keidys kupowalam japan style jak przesylka byla jeszcze 15 zl, ale potem jak zrobili 25 :O to nie, dzieki, dziadostwo i tyle. a najlepsze ze za każdą kolejną rzecz każą dokladac chyba 10 zl. czyli co jak sie zamowi jedną ciężką rzecz to sie placi 25 zl, a jak sie zamowi 2 leciutkie to juz 35 zl? nielogiczne to jest. widac ze sprzedawca cwaniak i zarabia na takich co kupują.

Gość argue
ale chodzi ot o ze ja nie mam wyboru :) poprostu ktos wystawił taka sztuke akurat mój rozmiar:D i sie okazuje ze przesylka az tyle:D gdzie bede zamawiala tez koazaki z allegro ktorre wiadomo juz nie beda wysylane w kopercie babelkowej tylko w pudelku jako paczka i tam za przesylke mam zaplacic tyle samo:D? i zastanawiam sie bo zalezy mi na tej szmatce

Gość 222311allegrooo..
chodziło mi o osoby prywatne bo dla większej firmy raczej nie jest to żaden koszt.

jak ci zalezy to nie masz wyboru :) aczkolwiek ja bym szukala alternatywy. a jesi chodzi o buty - radze uwazac z zamawianiem na allegro, jednak buty trzeba przymierzyc

Gość argue
ale dlaczego nie ma placic ze swoich za prowizje ? to jest jej sprawa ze postanowila cos wystawic na allegro ktore pobiera za takie rzeczy prowizje no halooo??????? co ja mam do tego???

Gość argue
a co odpisywania na maila mogla chociaz powiedzieć zy zgadza sie na obnizenie kosztow przesylki, przeciez moze sobie sprawdzic na cenniku poczty polskiej czy nie i zostaje te 14 zł? a tak to ja siedze jak idiotka i nic nie wiem?

Gość Perw w przelocie XV
Ona Ci tych kosztów nie obniży. Gdyby była skłonna to zrobić to raczej już by to zrobiła.

Gość vbfghh
to ja jeszcze lepsze cos mam jedna apteka na allegro, mnostwo klientow sprzedaje towar i za kazde 4 rzeczy w paczce liczy 14 zl- kurier( nawet jak to sa male kremy pod oczy 15 ml) moja koelzanka zamowila 12 rzeczy i zaplacila 42 za przesylke malej paczki!!!!!!! tylko ze ona ma kase i to olala

jak nic nie wiesz? wiesz, ze przesylka jest za 14 zl

Gość AveeeMarieeee
Możecie kupić u tego co ma wysyłkę za free ale wtedy 20zł będzie doliczone w towarze. Jaka to dla was różnica czy płacicie w przesyłce czy w towarze ? Sprzedawcy musi się zwrócić wystawienie, wyróżnienie (19zł) prowizja od sprzedaży, droga na pocztę, koperty .. Każdy by wszystko chciał za 1 zł :)

Gość argue
ludzi porabalo ja wieksze rzeczy wysylalam w paczce za 5 zł a ona takie cos i 14:o pogieło ją:o

avvve marie przeczytaj ze zrozumieniem i dopiero sie wypowiadaj 🖐️

Gość argue
jezus maria ludzie juz nie przesadzajcie nie chce wysylki za 5 zl! sama swego czxasu duzo sprzedawalam na allegro i takze doliczalam za koperte i nie bralam za list polecony 14 zł!!!!!! bo to jest nonsens?! 14 zl kosztuje wyslanie paczki anie listu poleconego! nie nic nie wiem bo mi babka nie odpowiedziala!!!!! tzn wiem ze nie obnizy ale widocznie skoro nawet na maila nie odpisze to nie zalezy jej na sprzedazy

Gość argue
niestety tak bywa wiem ze buty trzeba przymierzyc ale ja z tej firmy mam wiekszosc butow i wiem ze na 98% beda dobre;p

nawet jesli... tez kiedys tak zrobilam, do tej pory odczuwam skutki, gdybym wtedy w sklepie przymierzyla to bym ostatecznie nie kupila (mialam juz tej firmy i znalam rozmiarowke) a przez net jak kupilam to juz nosilam, i to byl w sumie moj blad :O

Sądzę, że w tym przypadku cena rzeczywiście jest zawyżona, ale jest widoczna dla kupujących i każdy może zdecydować czy mu odpowiada czy nie i jeśli nie nikt nie zmusza do kupna :) i za żadne skarby nie zrozumiem ludzi, którzy wystawiają z tego powodu negatywa :o przecież wiedzieli co kupują, za ile i ile sprzedawca sobie życzy za wysyłkę :o

Gość Perw w przelocie XV
"przecież wiedzieli co kupują, za ile i ile sprzedawca sobie życzy za wysyłkę " Masz rację w połowie. Nie zawsze kupujący może ocenić ile dany produkt waży, a od tego uzależnione są koszty przesyłki. Ja miałam taką sytuację, że kupiłam płacąc za przesyłkę w kwocie takiej jaką pobiera Poczta Polska, a wysłano mi towar in postem. Przy czym nie dostarczono mi listu tylko zostawiono awizo i pół miasta dymałam, żeby to odebrać. :o Zapłaciłam 8zł, a w in poście jak spytałam to mi powiedzieli, że wysyłka takiego listu kosztuje ok. 3zł. :o

Gość argue
z kokarda za zawyzenie ceny moge zadac zwrotu roznicy rozumiesz? to nie jest takie chop siup. jezeli ona chce za przesylke to ok niech to bedzie pieknie zapakowana przesylka w pudelku. Natomiast jesli ja place 14 zl za koperte babelkowa w ktora ona to wcisnela to wybacz.

Gość argue
niestety tak bywa...weź mnie nie strasz bo tak sie na te buty napalilam:D

nie strasze a ostrzegam, przez uciskajace buty mi paznokiec zaczal wrastac a potem zrobila sie na tym ziarnina :( strasznie boli takie cos :(

Gość argue
za male napewno nie beda ale dzieki za rade do jutra mam czas zeby sie zastanowic:)