Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagadkowa alergia pokarmowa?

układ pokarmowy - problemy

Polecane posty

Gość zagadkowa alergia pokarmowa?

Witam :) Mam 17 lat i od jakiegoś roku może dwóch borykam się z problemami związanymi z układem pokarmowym. Od tego czasu obserwuje reakcje swojego organizmu po jedzeniu i szczerze powiem, że choć długo już szukam i dociekam nie jestem w stanie określić co mi dolega. Podkreślam, że byłam nie jeden raz u lekarza, ale też nie bardzo mógł zdefiniować tego co mi jest. Jeśli już coś odczuwam to wzdęty brzuch (okazyjnie, najczęściej po spożyciu jabłek lub nadmiernej ilości surowych warzyw), takie jakby odbijanie się w żołądku, ogólny ból brzucha ( jest to najczęstsze ze wszystkich objawów) no i niestety czasami mam biegunkę :( choć jest ona rzadko i szybko mija. Na pewno takie objawy u mnie występują po spożyciu mleka, dlatego od pół roku go nie spożywam, ale także mam je po zjedzeniu różnych serków czy posiłków złożonych z większej ilości jajek np. omlet i jak już wspominałam po surowych warzywach. Problem w tym, że zdażają się takie dni, tygodnie a nawet miesiące kiedy jem to wszystko (oprócz jabłek, te powodują zawsze to samo) i nic mi się nie dzieje. Zanim to wszystko się zaczęło chorowałam trochę i brałam antybiotyki (o ile się nie mylę na zapalenie oskrzeli x2 w ciągu pół roku :/ ) i NIE BrAłam osłonki...i myślę, że to mogło jakoś spowodować moje teraźniejsze objawy. Ale wydaje mi się, że najbardziej prawdopodobna jest alergia pokarmowa, co o tym myślicie?

Witam. Proszę udać się do specjalisty alergologa, który po badaniu stwierdzi czy wyżej wymienione przez Panią dolegliwości mają tło atopowe. Pozdrawiam, dr nauk med. Marzena Gajewska

Gość Mtgp
Przeanalizuj czy nie masz kandydozy jelit lub nerwicy

Gość Marysia

Ja proponuję Triphalę oryginalną, świetnie mi oczyściła przewód pokarmowy, polecam każdemu. Można kupić czasami tu https://herbapis.pl/triphala-plyn-100-sok-ajurwedyjski?keyword=trip&category_id=0