Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maadzialenka20

Leczenie Kanałowe!

Polecane posty

Gość Maadzialenka20

Hej. Jestem nowa. Byłam dziś u dentystki i miałam usuwanie nerwów. Powiedziała mi że ok 5-6 wizyt jeszcze. Czy mógłby mi ktoś przybliżyć jak następne będą wyglądały?

Gość kanałowe to wywalone
pieniądze i naciągactwo dentystów cwaniaków zapłacisz 1000zł jak nie lepiej za kilka wizyt a za kilka lat ząb do usunięcia , daj go od razu usmiercic i załóż porcelane przynajmniej będziesz miała ząb jak z reklamy i nigdy juz nie zaboli

Gość inzynier serwisowy//zablokoo
Ludzie PISAŁEM TO z 10 razy tutaj nie dajcie się w chuja robić i zdrowie marnować. Więc może ktoś w końcu łaskawie zacznie używać wyszukiwarki ale tłumacząc jeszcze jeden ostatni raz. To co ci baba robi to hańba na honorze dentysty podobnie jak kiedyś plomby z amalgatu. Leczenie dawniej wygladalo tak. 1. Przychodzisz rozwierca ci. Często nawet im się czyścić nie chce wkłada tzw trutkę - środek zmiękczający i wynerwiający. Przez co ktoś np ja może rano jechać kartką bo może być uczulony. Człowiek z chorobami psychicznymi czy padaczką może dostać konwulsji itd. TO JEST NIC INNEGO JAK ZABIJANIE TWOICH NERWÓW w sposób chemiczny. W dodatku jak ci nie oczyści dobrze lub nie odpowietrzy. To masz bul zęmba przez tydzień gwarantowany. 2. Po kilku tygodniach najlepiej miesiącu. Rozwierca wyjmuje trutkę. I albo a) zapełnia kanały i robi zdjęcia - koniował jak kurwa mać b) robi ci zdjęcie w gabinecie lub wysyła cię z takim zębem i żebyś wróciła za 2h. Wówczas jak wie że kanały czyste to je zapełnia. W przypadku a masz jeszcze jedną wizytę + możliwość napierdalania. W przypadku b powinno być ok. I na 3 wizytach się skończyć. Jak to się powinno robić?? Powinna być przychodnia z endometrem i RTG. I JEST ZNACZNIE TAŃSZA ok 120 - 240pln. W przypadku koniowałów jak wyżej każda wizyta 80 - 120pln * 3 minimum. Co to jest endometr? Urządzenie do wynerwiania zębów w sposób elektryczny. Rtg - zdjęcie chyba każdy wie. Na czym polega wizyta. Przychodzisz rozwierca ci zęba. Podłącza endometr. WYNERWIA. Po wynerwieniu bardzo malutkim wiertełkiem (niestety mało przyjemne wyglądowo... coś jakby igła 10cm wchodziła ci w zeba) Nie czujesz tego ale lepiej nie patrzeć. I oczyszcza ci tym wiertełkiem kanały. Więc na jednej wizycie jesteś wynerwiona i oczyszczona. A nie po miesiącu!! z spuchniętą mordą jak pies. Następnie zależy czy ma rtg w przychodni. Niestety te tańsze nie mają. Wiec blombuje ci wstępnie wysyła do rtg i jak masz rtg za tydzien czy za ile patrzy czy dobrze oczyścił. I robi stałe. Jeśli ma RTG w gabinecie od razu robi ci foto. Sprawdza czy czysto i blombuje na stało. UŻYCIE ENDOMETRU JEST TAŃSZE, BEZPIECZNIEJSZE, ZDROWSZE, higieniczniejsze i niemal bezbolesne. WYTŁUMACZONE? Może jeszcze zdjęci igły http://www.gophoto.it/view.php?i=http://kavo.pl/img_cpm/global/images/produkte/therapie_instrumente/hand_und_winkelstuecke/gentlepowerlux/intra_lux_koepfe/gentlepower_62ldn_30.jpg#.UJlo6G_6LHU I endometru http://www.gophoto.it/view.php?i=http://www.dent4you.pl/images/endometr.jpg#.UJlo62_6LHU No a teraz czekam na kolejnego bana i narzekanie że mam racje.

A i nie zgodzę się. KAŻDY ZDROWY NA UMYSLE DENTYSTA BĘDZIE RATOWAŁ CI ZEBA!! Ja mam firmowego dentystę. Byłem z 3 razy i ostatnie dlaczego? Zamiast ratować zeba postanowił zrobić jak mówisz bo może wpisać na rachunku ile chce itd. Co się wówczas dzieje z zębami?? ZJEŻDZAJĄ SIE. Z tylko chorej zastąpionej 6 tki po 2 latach leczyłem kilka razy 5 7 8. Raz na rok to minimum. Nawet pękł mi zab chcąc najechać na sztuczny. Sztuczny żab nie ma tak dużego korzenia. W związkuz tym zeby obok chca się zjechać do siebie a nie moga bo blokuje korona sztuczna. A sztuczna korona jest znacznie twardsza. Kończy się to tym że za chwile muszsz mieć zeby obok sztuczne. Itd itd.. A każdy sztuczny ząb tyś pln i więcej.

Gość Maadzialenka20
Dziękuje bardzo. I następnym razem użyje wyszukiwarki. Jak narazie miałam 2 wizyty.. Na pierwszej założyła trutke a na 2 wbijala te igły więc pewnie czyszczenie i założyła mi trutke.

A i jeszcze żaden zrodowy na umyśle dentysta nie zrobi ci licówek. Bo to nic innego jak nadpiłowanie wszystkich zębów. I nakładanie na nie nakładek. CO się dzieje ? Sam sobie uszkadzasz zeby. Po max 10 latach masz wszystkie do naprawy. Dodatkowo potęguje to fakt że pod licówką zawsze jest przestrzeń. NIEMYTA PRZESTRZEŃ!!! A każda taka przestrzeń = kwas. Więc to tak jak z paznokciami na które nakleisz tipsy. Widziałaś kiedyś ładne paznokcie pod tipsem? Tylko paznokcie odrastają i coś z nimi zrobisz... z zebami już nie. Polecam się na przyszłość . I nie pierdolić mi że nie moge mieć wiedzy. Ja znam się tylko na elektronice informatyce i biologii i połaczeniach. Nie poświęcam czasu na czytanie pierdol co on sobie pomyslal itd. 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Idź dziewczyno do innego i to już. Na pierwszej dałaś z 100 na drugiej to samo. I to w dodatku przez jej pomyłkę. Czyściła ci igłami i dołożyła trutkę bo za pierwszym razem zrobiła to źle. Za następnym znajdzie ci jeszcze jeden kanał bo przegapiła sobie i znowu stówa. Potem zamknięcie tymczasowe 80 pln Potem zdjęcie nie wiem ile z 15pln Potem może się okazać że znowu spieroliła i dalej czyścić i tak w koło macieju. Popytaj znajomych gdzie jest dobry tani i z dobrym sprzętem. Niestety do takich zazwyczaj masz czekania od frasa. Ja dziś dzwoniłem do swojej termin na 22 styczeń. Jak lekarz ma terminy na tydzień dwa to jest z załorzenia hujowy. Byłby dobry miałby ludzi. Ja się o tym przekonałem kilka razy.

Gość hhhjjhjhhj
raz w życiu miałem kanałowe i była to jedna wizyta:o nie wiem w jakim stanie sa twoje zeby i może wymagaja dluzszego leczenia a może dentysta jest naciagaczem:o PS metoda z truciem nerwów jest dosyć archaiczna:o

Albo zadzwoń po dentystach i powiedz że jesteś uczulona i możesz mieć tylko wynerwianie endometrem i chciałaś spytać czy u nich jest taka usługa. I będziesz wiedziała gdzie mają choć sprzęt... Bo to czy rtg ma czy nie ma to już druga sprawa jak masz się męczyć pół roku. A różnica będzie max 100pln

" raz w życiu miałem kanałowe i była to jedna wizyta nie wiem w jakim stanie sa twoje zeby i może wymagaja dluzszego leczenia a może dentysta jest naciagaczem PS metoda z truciem nerwów jest dosyć archaiczna" Przejedź się do małego miasta. Tam masz czarne plomby amalgamat. I co drugi truje. Albo wkłada łapy bez rękawiczek. I jeszcze ma ceny jak w Lublinie, Rzeszowie czy Katowicach Wiem bo z takiego pochodzę...

Gość Maadzialenka20
.Chyba tak zrobię..bo coś mi się tu nie podoba 6 wizyt i ciągle tylko trutka, czyszczenie będzie?. A tu jeszcze górna 6 do kanalowego się szykuje....

Gość hhhjjhjhhj
tez pochodze z malego miasta i jak tam mieszkalem to chodziłem do dentysty który mi wiecej zaszkodził niż pomógł przytrafilo mi sie np plombowanie które zakończyło sie zlepieniem dwóch zębów razem:o teraz mieszkam w duzym miescie i różnica jakości kolosalna a ceny porównywalne

Napisałem ci przecież... W dawnej metodzie wyglądało to tak że musiałą ci zmiękczyć nerw. Po prostu zrobić z nerwu mięso więc to musi boleć nie ma uja. I bywało że np tylko pół nerwu można usunąć. Albo że jeden kanał jeszcze żywy. No a jak usunie tylko pół masz dwa typy koniowałów a) założy ci jeszcze raz trutkę. b) weźmie i zacznie wiercić a to może spowodować uszkodzenie nerwów twarzowych. Pomijam fakt bulu i to sadysm kurwa mac za to powinni do wiezienia wkladac. Albo że zapomni jednego kanału i zamiast książkowych 4 kanałów ząb ma 5. Endometr potrafi np powiedzieć że ząb ma 2 3 czy 4 kanały. A jak stara ślepa dentystka to wiesz.. jw. ja bym zajebał takich sadystów. Endometr kosztuje nie wiem 5 tyś taki podstawowoy. Co to jest dla dentysty?

Ja kiedyś płaciłem 100we za piaskowanie. I w dodatku rozjebał mi dziąsło. Bo robił i gadał przez tel. Ten kraj co do dentystów jest chory. W dodatku co chwile musisz szukać dobrego dentysty bo w końcu im odjebuje i robią fuszerkę byle więcej. Ja zmieniałem przez życie conajmniej 6 dentystów. Do jednego chodziłem z 10 - 15lat aż mu odjebało. I za wizyty zarzyczył sobie po 240pln za zęba. Fuszerki zaczoł odstawiać że masakra i ludzie odeszli od niego. Kredyty niepopłacone i pijak sie z niego zrobił. Potem kolejny najpierw robia dobrze a potem byle kasa byle pacjent. I wzrost ceny *2 jak już renoma zrobiona.

Zresztą nie znam kreju który ma coś jak nfz i nie ma dentysty... Nawet usa mają wszystko poza kanałówką. I to też jest dobre. CHODZIĆ KURWA DO LEKARZA CO PÓŁ ROKU. A jak nie myjesz zębów/ zaniedbujesz to płać. A w Polsce ? Nawet jak na kontrole to płać. Więc nikt prawie co pół roku nie chodzi. Piaskowanie na nfz ? pół roku. Chory kraj Dobra bo sie rozgadalem znikam z watku

Gość Maadzialenka20
No dla nich to byle szybko zrobić i jak najwięcej ludzi przyjąć. Bo kasa..

Po co miała ci robić zęba za 200pln jak będzie z ciebie mieć 6* 100 = 600pln

Gość Maadzialenka20
Dokładnie

A no i jeszcze jedno jest ciekawe :) 99% przychodni gdzie masz kontrakt z nfz i chodzisz do nich prywatnie dostaną z ciebie kasę. I dlatego nie ma miejsc. Innymi słowy ludzie przychodzą prywatnie płacą. A ci zapisują ich na NFZ czego ty nie widzisz. Dostają kasę z NFZtu jakieś 20 pln od łba. W zwiazku z czym nie ma miejsc więc idziesz prywatnie. To jest naprawdę norma i nawet w gabinetach gdzie nigdy nie słyszałaś by ktoś zrobił coś na nfz mają limit wykorzystany na maxa. Naprawdę lekarze przy dentystach to jest nic. Chyba że hirurdzy to jest dopiero temat wytrzymałęm przy diatermiach hirurgicznych 2 tygodnie. Bo traktują człowieka jak psa i mięso. Szkoda gadać. Może jakaś pielęgniarka nagra kiedyś operację to będzie w całej polsce głośno.

Gość Maadzialenka20
Pewnie predzej czy później coś wyjdzie....z reszta ten kraj jest chory.

Gość że co że jak???
może i metoda z zatruwaniem nerwów jest archaiczna, ale działa. Ja miałam kanałwoe tylko raz i było przeprowadzone tą właśnie metodą. Ząb już kilka lat się trzyma i nic się z nim nie dzieje. Koszt o ile dobrze pamiętam około 180 zł. Znajmomy robił tą NOWOCZESNĄ metodą pod mikroskopem, efekt taki że ząb nadal boli, koszt 800 zł

Gość że co że jak???
Ja często chodzę na NFZ i z kanałowym to jest tak na NFZ robią tylko jedynki, dwojki i trójki. Chyba że jest się w ciąży wtedy przysługuje bezpłatne kanałowe bez względu na to który to ząb

oj nie, ja bym nie poszła na NFZ na leczenie kanałowe, za bardzo się tego boję. Poza tym wiecie moim zdaniem nie do końca leczenie zębów na fundusz jest opłacalne, za lepsze plomby i tak trzeba zapłacić, czy znieczulenie, więc sobie wolę iść prywatnie do Galerii Uśmiechu, gdzie mam super opiekę, świetnych i miłych dentystów, a co dla mnie bardzo ważne mam pewność, że nic a nic nie będzie mnie boleć.

Gość gość
Orientujecie się może gdzie w Poznaniu można wyleczyć zęby kanałowo? Poszukuję raczej prywatnego gabinetu, bo tych na kasę chorych się boję.

Gość gość
nie wiem do jakiego dentysty-amatora byłaś, ale jestem pewny że gdybyś odwiedziła klinikę www.hercka.pl/ to nie ma szans, że by cię tak naciągnęli. Tak jak piszą tutaj ludzie: lepiej jest uśmiercić zęba

Gość gość
w życiu bym się nie wybrała na leczenie kanałowe z NFZ!:) wole zapłacić, ale mieć gwarancję, że nic nie zostanie spartolone;) Sama chodzę tylko prywatnie do http://www.wojcikclinic.pl/ bo im ufam i wiem, że nie zrobią mi tam krzywdy;)

Gość gość
Leczenie kanałowe miałam raz i oby nigdy więcej. Miałam szczęście, że trafiłam na dobrych specjalistów (sanusdent), zaoszczędziłam pieniądze i chyba częściowo sobie bólu

Gość gość
zna ktoś dobrego stomatologa ze szczecina która robi porządnie kanałowe ?