Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GrzecznaAga27

czy spotkałyście się z tym, że test beta HCG może się mylić??

Polecane posty

Czesc dziewczyny okres spóźnia mi się już 11 dni a testy wyszły negatywne, jutro ide robić test w krwi HCG. Boli mnie brzuch od 13 dni jak na @, mam szyjkę macicy wysoko i lekko twardą, zamkniętą . Temperaturę mam 8.30 - przedwczoraj miałam 36,7, wczoraj 36,9, a dzisiaj mam 37,1. Dzisiaj robilam test z krwi Beta HCG i wyszedł powyżej 1. Nigdy mi się okres tak nie spóźniej max 6 dni, ale tak miałam stresa. Dodam że przez starania o dziecko przeszłam udar mózgu, poprzez branie hormonów 2,5 roku temu, a staramy się o dziecko 4,5 roku.

hej, wiesz w moim przypadku było tak,że nie beta się pomyliła ale raczej laboratorium :) w jednym miałam mniej niż 1 a po 10 dniach w innym lab wskoczyła mi na poziom 6tc :).Do tego testy wyszły mi poztywne na @ tyg. po planowanym terminie @

Gość jak długie masz cykle?
regularne? nie nastawiaj się na ciąże no chyba ze owulacje miałaś przesuniętą ale jak beta wyszła negatywna to raczej zaburzenia hormonalne masz niż ciąże. wyluzuj bo sie wykończysz

Gość raczej owulacja się
przesunęła

Gość raczej owulacja się
no jak co oznacza? ze cykl Ci się wydłużył i tyle znasz swój cykl? czy tylko orientujesz się w jego długości?

Gość raczej owulacja się
no a w tym cyklu kiedy miałaś owulację?

Gość raczej owulacja się
i jak wyznaczasz owulację u siebie?

Gość zima idzieeeeeee
GrzecznaAga27 a leczysz sie?

Gość alina1234
Ja np kontroluje bete juz jakies 2 mies. I raz wynosi 20, pozniej 5, pozniej 300,pozniej mniej niz 1, pozniej 20. Ciazy w usg nie widac a ostatni stosunek ponad 2 mies temu. A skad te wahania żaden lekarz nie potrafi mi odpowiedzieć. Mnie to niepokoi.ale to troche inna sytuacja niz Twoja

Gość oj laski laski
beta hcg to marker nowtoworowy gl, wzrasta wraz z przemianami komorkowymi, a ciaza zaczyna sie od komorki kochane, zrob badanie na CA 125 i przeciwciala monoklonowe OC 125 dodatkowo

nie lecze się, leczyłam 2 lata (4 lata temu) i po 2 latach przeszłam udar mózgu od hormonów i wady serca. A poznaje po tym, że jajnik mnie boli...

Gość raczej owulacja się
wybacz, ale to nie jest metoda ustalania owulacji nie daje żadnej pewności, że owulacja się odbyła wiadomo, ze tylko monitoring cyklu daje pewność, ale są metody, które są po prostu bardziej pewne, a ta, że czujesz kłucie, to niestety żadna metoda a w tym cyklu kiedy była owulacja Twoim zdaniem?

hej dziewczyny byłam dzisiaj u ginekologa, stwierdziła że mam rozpulchnioną szyjkę macicy i błonę śluzową grubą tak jak że wcześniej ciąży ale nie wyklucza zaburzeń hormonalnych...i co mam myśleć.... kazała mi jeszcze poczekać 2 tyg.... i zrobić test...