Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina12121

Czy BHCG moze nie wykryc ciazy?

Polecane posty

Gość karolina12121

Witam! Pisze w takiej sprawie... Ostatnia miesiaczke mialam 9.10 owulacje mialam 22.10 okres powinnam dostac 5.11 Czy jest mozliwe zeby badanie BHCG nie wykazala ciazy? - badanie wykonalam wczoraj i nic... Dodam ze mam mdlosci... ale nie jestem w stanie stwierdzic czy to sa juz wmowione objawy czy nie... Czy ktoras z was tak miala ze badanie bhcg nie wykazala ciazy a pozniej okazalo sie ze bedziecie mialy dzidziusia? :) Prosze o wasze odpowiedzi....

Gość zau
Nie tyle beta nie wykazała ciąży co doszło do pomyłki w lab. O czymś takim słyszałam.

Gość Jabardzo
Niemożliwe jest niewykrycie bety w organizmie. Może być pomyłka, ale ja bym się nie nastawiała.

Gość hdjf
Też się zastanawiam. Okres powinnam dostać 20.10. Pół tyg. Po terminie robiłam test - pozytywny. Na początku listopada robiłam bete - nie wykazała ciąży. Po becie jakieś 2 dni później zrobiłam kolejny test z moczu i wyszedł pozytywny. Mam metlik w głowie jutro idę do giną może czegoś się dowiem

Gość byjutifól
podnoszę - też mnie to interesuje?

Gość byjutifól
nikt nie odpowie?

Gość nie wykrycie jest możliwe
u mnie pomylili sie w lab i miałam bete mniej niz 0,100 po 10 dniach poszlam do innego lab i beta była 1200

Gość do odp powyżej
jest możliwe, że miałaś poniżej 0,01 a po 10 dniach już 1200!!! to nie żadna pomyłka, tylko zrobiłaś test za wcześnie. Beta HCG jest wykrywana we krwi ok tygodnia od zapłodnienia (zależy od czułości metody w danym labie). Natomiast w moczu później. Wynik beta HCG w moczu może wyjść dodatni przy przyjmowaniu niektórych leków. Miałam już taki przypadek u pani 60-letniej. W moczu wyszedł pozytywny,a okazało się że chyba salicylany przyjmowała,ale nie pamiętam.

Gość no to ja podobnie
Owu mialam 25.10 zrobilam 3 testy ( rozne ) na kazdym bardzo slaba 2 kreska a dziś lekkie brazowe plamienie - ciaza czy nie?

Gość do potfora
Taaa, dwa dni po terminie okresu masz już mdłości - puknij się w łeb:o

Gość do do odp powyżej
lekarzem nie jesteś to sie nie wypowiadaj, mnie sam lekarz powiedział,że pomyłka w lab tym bardziej ze na 3 dni po badaniu miałam usg u ginekologa i był pęcherzyk !! beta nie skoczy z nie ciąży na ciąże z 6-7tc! do tego pytałam sie na forach medycznych lekarzy i tez mówili ze nie możliwe.

Gość do potfora
Kobieto ogarnij się, byłaś na najwłaściwszym badaniu, które na pewno by wykryło ciąże gdybyś w niej była. Zachowujesz się jak obłąkana, albo co najmniej jakby ci HIVa wykryli a Ty nie możesz uwierzyć i odchodzisz od zmysłów i wmawiasz sobie "to musi być pomyłka". Podaj jeden powód po którym można by sądzić ze badanie jest błędne. Argument o mdłościach sobie daruj. A tego czy jestem lekarzem, czy nie to Ty akurat nie wiesz....

Gość powtóz betę
to jedyne wyjście bo raczej dwa razy do pomyłki nie dojdzie i będziesz miała pewność

Gość do potfora
zaraz się spyta czy komuś się dwa razy pomyłka zdarzyła i dalej sobie będzie "wciskać dziecko w brzuch" ;)

Gość no to ja podobnie
A mi ktos odpowie?

Gość do potfora
Tobie odpowiem, że skoro miałaś owulację 25 października to chyba cie trochę poniosło z tymi testami... Boże, laski, ogarnijcie się!!!!!!

Gość do do do odp powyzej
To sobie madralinska policz. W dniu badania mialas ponizej 0,100. Na drugi dzen juz pojawil sie pecherzyk i zaczal wytwarzac bhcg.po trzech dniach moglo juz byc kilkadziesiat!i pecherzyk widoczny na usg. Teraz wartosc kilkadziesiat podwajaj sobie co ok dobe,to juz tak mowie orientacyjnie,zebys zobaczyla ze po kilku dniach dojdziesz do wartosci 1000! A poza tym po 10 dniach ciaza jest starsza o 10 dni a dla zarodka to szmat czasu.

Gość no to ja podobnie
Ostatni okres mialam 9.10, owu 25.10 od tego czasu nie wiem czy widzisz minely już 2 tygodnie i testy 3 wyszly pozytywne ( z bardzo slaba 2 kreska ) więc nie wiem o co Ci chodzi?

i oczywiscie wychodzi na to ze w okres którego nie miałam zaszłam w ciąże - puk puk mądralinska!

Oczywiscie,a co za problem??? Owulacja sie przesunela,dlatego okres sie spoznial,wtedy zaszlas i dlatego beta byla ujemna. Nawet jalk cale zycie ma sie regularne cykle to nigdy nie wiadomo jaki bedzie nastepny cykl.

Gość do odp powyżej
lekarzem nie jestem,ale diagnostą laboratoryjnym już tak. Więc tak jakby znam się trochę na rzeczy :O

O kolega/kolezanka po fachu :) pozdrawiam