Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hello elol

Wyniki Morfologii ktos sie zna?

Polecane posty

Gość hello elol

Mam dosc dziwne wyniki badań. Ktos pomoze z interpretacja?

Gość hello elol
Hej dzieki mam nadzieje ze jesszcze jestes W zasadzie wszystkie wyniki w granicach normy oprocz neutrofili mam ich ok 0.4 przy normie 2.5-7

Gość hello elol
moment.juz pisze..

Gość ortoooo90
badania krwi mozna wykonywac podczas okresu ?

Gość hello elol
erytr 4.4 N(3.7-5.1) hemoglobina 12.8 N(12-16) plytki 275 (140-440) rdw cv 14.9 (11.6-114.8) WBC: Neutr- 0.42 Limfoc -1.65 Eozy-0.1 Bazo -0

Gość hello elol
hematokryt 37 (N37-47) MCV 85 N(80-99)

wydaje mi sie, ze masz lekkie zaburzenia w produkcji czerwonych krwinek, ale to moze być błąd laboratorium, bo przekroczenie jest minimalne natomiast neutrofile za niskie moga być z powodu infekcji, najczęściej powinnaś udać sie do lekarza i moim zadniem za miesiac powtórzyć badania, wtedy zobaczysz czy to jest jednorazowy przypadek, czy coś sie dzieje a dlaczego badania robiłaś?

Gość hello elol
Robilam badania bo niski poziom neutrofili utrzymuje juz sie od dluzszego czasu ok- 1.5 roku. Nawet w ciazy mialam je niskie ale nie znaleziono przyczyny. JEdnak nigdy nie byly tak niskie. Powtorzylam je specjalnie w innym labolatorium i wyszlo podobnie. Zbadalam tez hep B i C oraz wirusa hiv - wsyztsko negatywne

Gość hello elol
jak czesto sie zdarza ze neuytr. "ukrywaja" sie w tkankach. W sensie ze nie krazy ich tyle w krwi obwodowej? i jesli tak to ile z nich potrafi sie tak ukrywac?

najlepiej do lekarza, mozesz mieć niedobory genetyczne, albo chorobowe, moze to być jakaś choroba układowa lub inna ale bez paniki, dla wyjaśnienia sprawy przeszłabym sie do hematologa

Gość hello elol
Dzieki - mam miec badania szpiku. To chyba definitywnie da odpowiedz. Bylam ciekawa czy te wyniki jakos na wstepnie groznie wygladaja.Wiecie jak jest jak sie poczyta nt agranulocytozy.... itp

a jednak nie chciałam o tym pisać, bo nie ma co sie denerwować daj moze nzac kiedyś jak tam wynik punkcji

Gość hello elol
Postaram sie. Jestes lekarzem?

nie, prawnikiem hehe ale moje dziecko chorowało na chorobę hematologiczną, więc co nie co łyknęłam w tej sprawie

Gość hello elol
No tak jak pojawia sie problem to nagle wiedza ogromnie wzrasta. Zycze duzo zdrowia dla Twojego dziecka. Dziekuje za poswiecony czas.

a dziękuje, nie był to żaden rak, ale niedobory, również neutrofili młody wyszedł z tego z wiekiem i teraz jest super a Tobie życzę pomyślnego wyniku i zdrówka