Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tuuuuuuuuuuuu

bezmięsny obiad dla roczniaka

Polecane posty

Gość tuuuuuuuuuuuu

witam. pierwsze pytanie to czy roczne dziecko musi co dzień dostawać mięso na obiad? czasem po prostu nie chce mi się nic gotować tak jak np. dziś i na obiad mam pierogi z paczki ale muszę dać coś do jedzenia synkowi. jaki szybki i bezmięsny obiad mogę mu zrobić?

Gość kmnbvcxsdfghjk,mn b vcdfghjk
ziemniaki jajko i szpinak moi uwielbiaja albo ziemniaki z gzikiem(serek twarogowy z cebulka lub szczypiorkiem )

Gość lookoflove
pierogi z paczki? no ja bym nie dala zrob jakies kluseczki leniwe albo kopytka i podaj z maselkiem

Gość tuuuuuuuuuuuu
pierogi są dla nas a dla synka właśnie muszę coś innego zrobić.

Gość Killme
Mój je mięso od wielkiego dzwonu bo zwyczajnie go nie lubi. Najbardziej lubi jeść gotowane warzywa z jajkiem. Gotuję warzywa(marchew, brokuł, kalafior, ziemniaczek, fasolka ) w osolonej wodzie. 10 minut przed wyłączeniem "wpuszczam" całe jajko do warzyw,tak jak bym gotowała jajko w mundurku. Potem odlewam wodę, dodaję trochę masełka i rozdrabniam.

a ,a na pytanie ci nie odpowiem bo sama nie wiem ale mnie sie zdarza np wczoraj mialam rosół z kaszki ale mieso bylo cienkie wiec nie dodalam do zupki za to wlozylam wloszczyzne i podalam z ryzem wcinal az u sie uszka trzesly.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Naleśniki z serem

Ja codziennie mięsa nie podawałam bo i by nam zbrzydło :D Można zrobić omlet z warzywami , makaron z sosem pomidorowym,rybę z warzywami,kluseczki,naleśniki.

Gość tuuuuuuuuuuuu
a jajko smażone czy gotowane? jajka gotowane i formie jajecznicy lubi ale nie wiem jak będzie ze smażonym.

Gość ziemniaki , jajko
i sos musztardowy

Gość tez mama roczniaczki
Mój awaryjny bezmięsny obiad jak już nie mam kompletnie co zrobić: gotujesz ryż Na masełku podsmażasz jabłuszko (możesz dodać odrobinę brązowego cukru, zależy jak podchodzisz do tego tematu ;) ). Możesz trochę podlać przegotowaną wodą jak jabłko nie chce się rozpaciać. Jak już jest miękkie- dodajesz szczyptę cynamonu i dajesz na ryż. Moja córka uwielbia.

Gość tuuuuuuuuuuuu
dzięki za pomysły. coś z tego wybiorę i mu zrobię:)

ja robie podobnie jak jajecznice ale tylko na masle bez dodatkow typu cebulka szynka czy pomidor mozesz zrobic drobny makaron z sosem pomidorowym to chyba wiekszosc dzieci lubi:) albo kluseczki z serka homogenizowanego na słodko jak cos napisz dam przepis, kluseczki sa delikatne jak chmurki moje dzieci nawet te duze je uwielbiaja.

Gość tuuuuuuuuuuuu
a możesz podać przepis na te kluseczki z serka homogenizowanego? sama chętnie bym ich spróbowała.

te kluseczki to takie bardziej jak kopytka czy jak makaron?

serek homogeniowany jedno jajo i mąka szczypta soli i troche cukru.serek przekladasz do miski wbijasz jajo dodajeszsol i cukier i make mieszasz i dodajesztyle maki zeby ciasto odchodzilo od lyzki nie wiecej bo beda twarde wrzucasz na delikatnie osolona wode i po wyplynieciu sa gotowe moje dzieci jedza je z cukrem i jogurtem naturalnym lub smietana.

kurcze nie wiem ale chyba blizej kopytek delikatne i na slodko

wrzucasz znaczy nabierasz ciasto na lyzke i kladziesz na wrzaca wode ja robie takie srednie wielkosci mniej wiecej malej lyzeczki.

Gość tuuuuuuuuuuuu
spróbuję zrobić na podwieczorek te kluseczki. dzięki za przepis:)

lepiej zeby sie troche ciasto kleilo do lyzki niz mialoby byc za twarde takze maka ostroznie:)smacznego:)

Mmmm brzmi fajnie :) Też chyba wypróbuję :)

Gość kjhggf
kluseczki, miesko, maselko, ziemniaczek, jabluszko... az sie rzygac chce od tego ciumkania...

Gość pieprz sie :P:P:P
ty pewnie mowisz bachor i zasraniec:O na pupe dupa na rece lapy powodzenia w zyciu!

Gość rg3gr
a moze ..... sloiczek ?