Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natmik

poradzcie prosze- nocne karmienie!

Polecane posty

Gość natmik

moja córeczka ma 3 miesiące, od tygodnia nie karmie jej piersią:( Do tej pory karmiłam ją na żądanie również w nocy średnio co 2 godziny. Teraz przeszłam na mm i czytałam, że nocne karmienia należy ograniczać. Próbowałam małą nakarmić po kapieli, żeby spała długo zjada 120 ml i najdłuższą przerwe na sen ma 4 godziny a potem nadal budzi się co godzinę, co dwie. Nie wiem czy mam ją wtedy karmić mm?? pierś zawsze wtedy jadła przez sen, a teraz to nie wiem czy jej dawać czy oduczac, oszukać?:( jak wy sobie z tym poradziłyście? czy wasze 3 -mies. dzieci tez tak często budzą sie w nocy?

Myślę, że skoro postanowiłaś ją oduczać to w nocy nie przystawiaj do piersi. Ile zjada jak sie obudzi w nocy? Całą butelkę?

Gość natmik
no właśnie nie zjada tak po 30 ml więcej nie chce, ale potem budzi się po godzinie znowu. strasznie to męczące. nie wiem czy tak jej dawać po te 30 ml co godzine czy jakoś oszukiwać? smoczek ssie ale po chwili wypluwa i chce jeść

Gość dziecko ma prawo jeść w nocy
aż do ukończenia 6-go miesiąca życia więc jeśli twoje dziecko nadal chce jeść, to powinno to jedzenie dostawać

tez uważam że nierozsądne jest oduczanie jedzenia tak malutkiego dziecka :/ Wiem że to męczące ale takie jest macierzyństwo.

a dawalas jej mm na noc ? Moze jak dostaje piers w nocy to jej nie wchodzi juz po prostu. Jak przyzwyczajasz do mm to zazwyczaj dziecko przyzwyczaja sie do mm. Może cycek jej nie pasuje, dlatego się nie najada. Daj jej butelke mm na noc moze zje cala i dluzej będzie spać, bo się naje, skoro Twoim mlekiem się nie potrafi najesć. A raczej nie chce go jesc.