Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pan Marchewek

Jestem rudy i nie mam łatwego życia

Polecane posty

Gość Pan Marchewek

bo ludzie a szczególnie kobiety robią wielkie oczy i patrzą na mnie jak na przybysza z kosmosu.Przecież w Niemczech,UK czy Irlandii jest tyle rudych ludzi i nikt nie robi z tego sensacji :(

Gość Jacek Szafałowicz
Rucham tylko rude! Rude są najlepsze! Brunetki and blondynki und szatynki są obleśne! Tylko rude!

Gość ty toksyczna!
ej tam ja miesxzkam w irl i to kolor narodowy hahahha dsa rudzielce przystoini, to nic ze rudu mi ta m se podoba bardzo:) wazne jaki jestes jak smutny , podly wrednyn to juz zle.

Gość aneta1235
Uwielbiam rudy kolor włosów- i u kobiet i u mężczyzn. Sama mam blond, kręcone włosy i chętnie bym je przefarbowała ale nie chce ich osłabiać farbą a potem malować odrostów :(. Ten kolor jest wspaniały - uwielbiam wszystkie jego odcienie - od miedzianego, przez idealnie rudy , po blond z rudym "połyskiem". Rude osoby mają tez blada cerę - uwielbiam ją ( sama w lecie zużywam tonę kremów aby się nie opalić). Podoba mi się też połączenie rudego koloru włosów z piegami. Ten typ urody stawiam wyżej niż szatynów i brunetów. Jak widzisz na świecie są różne gusta - ja np rudych faworyzuję. Rude osoby często narzekają na krytykę ze strony innych i to że nikomu się nie podoba ich kolor włosów. Taka niestety jest Polska mentalność - trzeba sobie z nią radzić. Mówisz że zwłaszcza kobiety patrzą na ciebie inaczej, więc domyślam się ,że nie możesz sobie nikogo znaleźć i tłumaczysz to kolorem włosów. To nieprawda. Wokół ciebie jest mnóstwo osób, które lubią rudy kolor. Nie wiem jak ci to wytłumaczyć ale chodzi mi o to że jeżeli kobieta, czy mężczyzna śmieje się z cb z tego powody, czy traktuje cię jakoś inaczej to nie jest to wartościowa osoba. Takich ludzi jest dużo w społeczeństwie - są najlepsze najważniejsze wszystko wiedzą najlepiej i chce aby wszyscy mieli takie poglądy jak oni bo tak i już .Np ja nigdy nie podeszłabym do nikogo i nie powiedziała "świetnie wyglądasz - masz super kolor włosów...." Po prostu jestem nieśmiała . Najważniejsze jest to kim jesteś - jeżeli sam będziesz się dyskryminował - inni też będą to robić. Trzeba mieć dużo dystansu do siebie. Bądź sobą, otwórz się wyjdź do ludzi. Kiedy ktoś się z ciebie śmieje nie obrażaj się - potraktuj to z dystansem, sam powiedz coś śmiesznego - wydaje mi się że kiedy ludzie widzą że ktoś przejmuje się ich uwagami, jest mu przykro - robią z takiej osoby kozła ofiarnego , al kiedy widzą dystans do siebie, wtedy taka "zabawa " szybko im się nudzi. Nie znam dokładnie twojej sytuacji i w jakim aspekcie życia masz problem, więc nie mogłam dokładniej Ci doradzić, ale proszę nie popadaj w kompleksy tylko dlatego że kilku ludzi ubzdurało sobie jakieś mity o rudych . To się chyba musiało wziąć z zazdrości - rudy jest pełen życia , jak ogień to taka nasycona ciepła barwa, a nie tak jak ja - zimny średni blond. Tak jak mówiłeś w Irlandii jest mnóstwo osób takich jak ty i właśnie dlatego szukaj wokół siebie ludzi wartościowych , o takich zainteresowaniach jak ty - mając przyjaciół na których opinii ci zależy i którzy cię akceptują nie powinni cię obchodzić inni ludzie. Szukaj znajomych, którzy będę cię wspierać - nie bój się powiedzieć im co ci leży na sercu .