Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość passs08

Allegro - co byście zrobili w mojej sytuacji?

Polecane posty

Gość passs08

Zamówiłam na allegro laptopa ok. godziny 9 rano. Chciałam zamówić go na raty, ale coś pokiełbasiłam i wyszło normalne "Kup teraz". Pierwszego maila napisałam do sprzedawcy, że się najzwyczajniej w świecie pomyliłam, że chce na raty, ale coś źle poklikałam i przez pomyłkę jest tak a nie inaczej. Zero odpowiedzi ... O godzinie 16 napisałam, że się rozmyśliłam, że nie chce towaru, ale pokryje koszty allegro. Zero odpowiedzi. Dzisiaj ok 11 piszę ,że towar wysłano :o wtf?! Co teraz moi drodzy powinnam z tym zrobić? Sprzedający nawet telefonu nie podał do siebie, znalazłam jakiś na necie, ale nie działał :o co w tej sytuacji mam zrobić ? :(

Gość bo ja nic
wysłano bez zapłaty?

Gość passs081
pomocy :(

Gość passs081
za pobraniem ...:(

Gość bo ja nic
nie odbieraj w takim razie i napisz do sprzedawcy że nie odbierzesz

Gość passs081
Kurde, ale sytuacja, czemu maili nie czytają :o ! Ja nie poniosę konsekwencji za to co zrobiłam? muszę wiedzieć na 100 % bo nie chce kłopotów :( nie wiem czy pisanie do tego sklepu ma jaki sens...

Gość passs082
podnoszee

Gość znowu udzielaja sie osoby
nie poniesiesz konsekwencji wg mnie, bo pisalas ze w wyniku pomylki zamowienie poszlo i zaoferowalas zwrot za aukcje.

Gość znowu udzielaja sie osoby
i wg mnie pisz, nawet jak nie odpisują, poniewaz to dla ciebie jest dowod. a pytanie czy pisalas przez formularz allegro czy na maila bezposrednio?

Gość napisz raz jeszcze
powiedz,że byłą pomyłka, że pisałaś meila, wklej kopię tego co pisałaś do nich, zrób print screena i do worda najlepiej i że w związku z tym, pokryjesz koszty allegro, za wysyłkę nie powinni wymagać, skoro automastem działają, nie czytając meili. jedyne co mozesz zarobić, to negatyw,który też mozna skomentować.

Za pobraniem czyli nie odbierasz i piszesz/dzwonisz do sprzedającego że chcesz kupić ale na raty. W tej opcji dwa razy płacisz za przesyłkę. Możesz też po prostu nie odebrać i dostać negatywa, na którego mozesz odpowiedzieć wyjaśniając co sie stało. Mozesz też dostać ostrzeżenie od Allegro - trzy taki i wylatujesz

Gość jak sie posmarujesz tam gdzie
😴