Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blansa Ansa

NieWiemCzyRobicPrezentyNaŚwiętaWszystkimDzieciomZRodzinyCzyTylkoChrześniaczce?

Polecane posty

Gość Blansa Ansa

U mnie w rodzinie nie ma dzieci, bo mam małą rodzine i jestem jedynaczką. Za to rodzina mojego męża jest wielodzietna, mąż ma kilkoro rodzeństwa i każdy z nich ma już po kilkoro dzieci w sumie teraz jest 9 dzieci w wieku od 2 mies do 13 lat. My jestesmy świeżo po ślubie i nie mamy swoich dzieci. W tamtym roku robiliśmy prezenty wszystkim, niby po pare złotych ale wydalismy dużo pieniędzy bo jednak dzieci jest dużo. A w tym roku nie stac nas na to i nie wiem jak to rozwiązac. Czy naprawde trzeba robic prezenty wszystkim dzieciakom z rodziny? Czy nie moglibyśmy zrobic tylko naszej chrześniaczce która jest w tej grupce ? A reszcie przecież teaz robią rodzice, chrzestni, dziadkowie więc na pewno kazde dziecko coś dostanie. Prezenty sa pod choinką i nikt i tak nie wie od kogo dany prezent. A musimy jeszcze coś kupic dla naszych rodziców no i pewnie dla siebie nawzajem. Myślałam o tym żeby zrobic małe paczuszki ze słodyczami ale przecież dla 2 miesiecznego dziecka nie damy czekolady, a jest tez dziecko 8 mies i 9 mies. Więc sporo maluchów i słodycze odpadają. POradzcie jak wy byscie postąpili?

Gość kup wszystkim :P
wiesz to święta i gest się liczy nawet jeśli to jakas pierdółka. kup wszystkim :)

Gość Blansa Ansa
no dobrze ja wiem ze gest ale jaką pierdółkę teraz kupisz za 10zł? nawet przeznaczyc 20zł na jedno dziecko to już 160zł plus dla chrzesniaczki coś za 50zł dla czwórki rodziców i dla siebie nawzajem to 5 stów nam pojdzie na same prezenty:O a kasy nie ma

Gość kup wszystkim :P
może pomyśl o czymś hand-made - albo co do tych pierdółek to się nawet to zjedź z 20 do 5-7 złotych, ja jak byłma biedniejsza na studiach to kupowałam ludziom prezenciki wlasnie po 5 czy 7 złotych i nikt nie narzekał...

Gość vfyjufukgkgfdf
ja bym nie robiła wszystkim bo to kupa kasy

Małym możesz kupić grzechotkę czy gryzak za 5zł. Bez problemu znajdziesz. Ja zawsze kupuję wszystkim. Wyznaczam budżet i dzielę go po równo na liczbę osób.