Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiki_345

Demakijaż wrażliwych oczu ?

Polecane posty

Gość Wiki_345

Używacie jakiś preparatów do demakijażu lub mycia twarzy/powiek nie drażniące skóry? Mam bardzo wrażliwe powieki większość kosmetyków powoduje ich jeszcze większe zaczerwienienie, a czasem nawet świąd.. Co mogę na to poradzić?

Gość napiszę dziwną radę
ale od zawsze zamiast preparatów do demakijażu oczu używam odżywkę do włosów nakładam na zmoczoną twarz/oczy potem lekko masuję i spłukuję zimną wodą wszelkie mleczka, olejki, preparaty dwufazowe albo powodowały zaczerwienienie oczu i szczypanie albo zostawiały tłustą warstwę albo nie zmywały do końca tuszu odżywka sprawdza się za każdym razem i zawsze mam ją pod ręką

Gość martulkaaaa_________
spróbuj demakijażu olejem albo oliwą z oliwek

Gość Karolcia8666
blephosol jest bardzo delikatny zgadzam sie

Gość do demakijażu i mycia
twarzy używam olejku do mycia z Rossmana - jego się używa tak jak mydła. No ale jeszcze zależy, czy możesz myć twarz wodą.

Gość spróbujnierafinowanych
Ja zmywam makijaż dwufazowym olejkiem własnej roboty(zgapiłam patent z bułgarskiej firmy). Wylewam w zagłebienie dłoni hydrolat różany i dodaje kilka kropel olejku jojoba rafinowanego. Dlaczego rafinowany, ano jest łagodniejszy niż nierafinowany, a właściwości pozostają prawią takie same, jednocześnie do minimum spada ryzyko podrażnienia, czy alergii, co nie jest bez znaczenia dla nadwrażliwca. A co do tłustej warstwy pozostającej na skórze, zostawić. Nie potrzebujesz kremu na noc. Jest oszczędność z pożytkiem dla oczu, które unikną ryzyka podrażnianie przy nakładaniu kremu.