Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guidddelll

co jest pozytywnego w polsce?

Polecane posty

Gość guidddelll

wiem ze to tez kwestia podejscia i swiadomosci,ale napiszcie mi czy cos i co was tu raduje, lubicie, gdyz ja poza kultura-kino,ksiazka,teatr itp i przyroda niczego fajnego nie czuje.

Gość Goldi 2011
Ale Polska pisze się z wielkiej litery? Jeżeli tego nie wiesz, to nie dziwię się, że nic Cię nie raduje:(

Gość guidddelll
jak sie pisze to kwestia wyboru tak,niewiele mi sie tu podoba

Gość Goldi 2011
Nie, to kwestia wyboru, tylko wykształcenia. A jak Cię nic nie cieszy to, niestety, masz duży problem. Myślę, że nigdzie nic Cię nie zadowoli.

Gość KateMidd
Ładne lasy, galerie, niektóre domy. Ładnie wyglada Nowy Swiat i Stare Miasto w W-wie. Morske Oko i Dolina 5-ciu Stawów w Tatrach. Ładne zimy i wiosny. Poza tym co jest miłe dla oka, mało jest pozytywów w Polsce

Gość guidddelll
lasy-fakt-kwestia czasu jak beda sprzedane

Gość kot rdzawy
Podoba mi się tylko i wyłącznie literatura i częściowo sztuka, krajobrazy np. przecudne Bieszczady, niestety nic poza tym.

Gość gytaqsu
Nic. co moze byc fajnego w biednym kraju. Posepni, nie usmiechnieci ludzie, szarodc na ulicach, zawistne spojrzenia. Brrr!!!

Gość kallaaaaaaaa
Kultura, sztuka, historia, krajobrazy, jedzenie i zwariowani ludzie. Nasza kultura jest ciekawa jesli sie pozbedzie tych krytycznych czarnych okularow i spojrzy na nasz kraj z dystansem. MOj chlopak jest Anglikiem i jest zakochany w Polsce, szkoda, z Polacy czasem nie potrafia zobaczyc swoich wlasnych zalet.

Gość matka polka.......
to jest i zawsze będzie mój kraj i tylko tutaj czuje się w pełni u siebie. i to jest właśnie coś pozytywnego :) szkoda, że nie lubimy ani siebie ani swojego kraju, bo wtedy od razu bylibyśmy postrzegani inaczej na świecie. znam ludzi z dużo biedniejszych krajów, ale oni nigdy tak nie klną na swój kraj i rodakow jak my to robimy.

Gość guidddelll
cieszy mnie to ze czujesz sie tu dobrze. ja nie, czuje sie bardzo zle, i nie czuje sie u siebie.nie czuje sie tu chciana i swobodnie-mam inny styl .czuje sie tu bardzo zaszczuta,pozbawiona szans na samodzielne zycie,realizacje,z jedyna opcja bezrobociem lub nierozwojowa robota za 1500. a jedyne co pozytywne dla mnie to napisalam. polskie zarcie jest dla mnie blee.kiedys owszem bylo dobre ale teraz to lepiej byc na glodowce.

Gość filiponka
to mnie cieszy że jestem u siebie, najpiękniejsze kraje mnie nie cieszą , wszędzie tęsknie za Polską po 4 miesięcznym pobycie za granicą nawet pokrzywy mnie cieszyły :) śmieszne nie? kocham ludzi, najchętniej bym się do wszystkich uśmiechała jestem raczej biedna , nie posiadam majątków ani o nie nie zabiegam , dlatego umiem się cieszyć małymi rzeczami

Gość co jest fajnego?
mój mąż i córka, działka w lesie i niesamowite grzyby, przepiękne plaże w Łebie, Mazury i Pomorze Zachodnie, Mokotów i teraz Ursynów na którym mieszkam, moje mieszkanie, piękny widok gór, których się boję, uśmiech mojego psa (jedyna rasa, która się uśmiecha). Co jeszcze ładnego w Polsce? Właściwie wszystko, oprócz coraz bardziej skłóconych ludzi

Gość ergh
co to za naród co sra na we własne gniazdo :(

Gość drgdrfgh
to ze polska jest piekna to prawda. mamy piekne stare miasta i zwiazana z tym chistorie,mamy morze mamy gory , mamy lasy . no i????? nie tym ludzie zyja!!!! nie napierdal;amy na widoki bo to mi lata...ale na rzad i to ze zyc sie tam NADAL nie da!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość najlepiej mają przeciętni
proponuję przestać się zajmować polityką i od razu świat wyda się piękny :) Zajmij się sobą, zainwestuj w swój rozwój to i Polska ci się spodoba. A nie użalasz się nad sobą i zwalasz winę na rząd. Nie będzie ten, to przyjdzie inny. Wiele już mieliśmy i każdy był nie taki jaki nam by się podobał :) I jak to się ma do twojego samopoczucia? Winnego tego "zła już znalazłaś, więc teraz skup się na czymś innym :)

grzyby z powodzeniem mozna zbierac w uk. to tak apropo jakby ktos tesknil za grzybobraniem (np. prawdziwkow) a jest ich jeszcze wiecej i dorodniejsze bo tutaj malo kto zbiera grzyby takze caly las wrecz twoj :)

Gość miastowy
o rety od czego tu zaczac - morze piekne z kilometrami plaz , jeziora wspoaniale do kajakowania i zeglowania , gory na narty i snowboard , rodzina , znajomi od dziecinstwa , miejsca w ktorych sie wychowalas , pyszne jedzenie ,perspektywy rozwoju zawodowego w duzych miastach

Gość natalka nieduza pralka
mnostwo rzeczy jest pieknych w polsce ktorych brakuje mi tu w uk,sklepy miesne, polski pyszny chleb i bulki!!!!!,polska kielbasa i w ogole wszytsko z zarcia:P:P pachnace lasy aromatyczne grzyby brak zasranej poprawnosci politycznej graniczacej z hipokryzja, wysoki iloraz inteligencji wsrod mieszkancow i bym mogla tak wymieniac i wymieniac:)

Gość drgdrfgh
Jestem rozwinieta wystarczajaco zeby widziec jak tamnaprawde cudnie jest!! POza tym kto sie uzala nad soba :D:D Jestem szczesliwaia osoba,niczego mi w zyciu nie brakuje ;) polityka sie nie interesuje;) niestety taka prawda :D poza urokami przyrody i moze chistori nie ma tam nic co by moglo przyciagnac i zatrzymac ludzi na dluzej ;)))

Gość miastowy
jesli ty nie wiesz jak sie pisze poprawnie wyraz historia to jakim cudem analfabeta ma zarobic jakies pieniadze dobre???

donkapatke --> nie wiem, nie znam anglii! na grzyby tez nie jezdze,ale wiem bo znajomi jezdza i przywoza wlasnie prawdziwki, podgrzybki, maslaki..

Ktoś pisał, że w Polsce tyle ludzi skłóconych ze sobą? To spójrzcie na wpis miastowego, od takich rzeczy się często zaczyna

Gość drgdrfgh
a ty wiesz co oznacza analfabeta :D chybanie bardzo.

si- xa To co z Ciebie za sąsiadka, jak mi nie możesz pomóc kani znaleźć? :-) Za tym tęsknię z Polski i to bardzo.

Gość natalka nieduza pralka
mmmm kanie na patelni w buleczce tartej smazone na patelni mniam.....:(..tu wszytsko ma sztuyczny fabryczny smak:(

natalka, ja bym nawet na takie odrobinę sztuczne się połasiła, tylko że nie trafiłam jeszcze tutaj nawet w sklepie na kanie, najwięcej to tutaj pieczarek i pieczarko podobnych.

Gość mieszkam we angjjjjiiii
brakuje mi w anglii takiej wolnosci rekreacyjnej jak w Polsce.W anglii nie mozesz isc na łąke czy gdzies w krzaki rozpalic sobie ognisko ze znajomymi, nie mozna sie tutaj kapać w stawach , rzekach(nawet jesli jest ku temu pogoda:p) nie mozna sie gdzies prywatnie rozłozyć w krzakach w stylu ala piknik, bo wszytsko jest tu prywatne, nawet krzaki. polskie jedzenie mmmm, włąsnie chleb, sery białe, kapusta kiszona.....(na szczcescie od czasu do czasu odwiedzam polski sklep :) polska pogoda.....tutaj jest przewaga zachmurzenia opadów, pogoda jest zmienna w jednej chwili moze byc gorąco a za chwile zimne wiatrzysko. jeden kran w łazienkach :p domy w polsce ......normalne domy, wybudowane solidnie a nie jka te angielskie domeczki z jakichs płyt, gdzie wszytsko wszedzie słychac, nawet jak nikt sie w domu nie rusza to dom żyje swoim zyciem :p woda w kranie jest nawet lepsza w polsce.....jest...miększa największym minusem dla polski a zarazem wilkim plusem dla anglii...jest łatwośc znalezienia pracy jakiejkolwiek...w Polsce nawet o taką trudno