Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiara1_

Ułożenie pośladkowe 38 tydzień pomóżcie

Polecane posty

Gość kiara1_

Witam mam pytanie może któras z was miała do czynienia z takim ułożenie dzidzusia dzis mam juz 38 tydzien i dziecko nie ułozylo sie w dalszym ciągu główką w dół. Dziś byłam u lekarza i powiedziała mi pani dotkor że w opcje wchodzi cesraskie cięcie lub poród pośladkowy ze względu na to że dziecko nie jest duże bo waży ok 3200 i bedzie to mój drugi poród to jak to ujęła szlaki są już przetarte i można by spróbowac rodzic siłami natury. Chciałam zapytac czy któraz z was rodziła tak bo niewiem co mam robić czy upierac sie na cesarkę czy jak to rozwiązac. Boję se poprostu sytuacji ze wezmą mnie bóle bede tam leżec kilka godzin a i tak skonczy sie to cesarka niewiem co o tym myślec pomóżcie prosze dodam jeszcze ze lekarka powiedziala ze dziecko moze obrócic sie i kilka dni przed porodem choc szanse sa małe

Gość zglupialam...
u mnie tak bylo ok 39 t maly nagle tak sie usadowil a wczesniej ladnie glowka w dol. plany cesarki juz byly ale sie obrocil glowka w dol i szczerze nie wiem kiedy, byl taki jeden moment ze sie mocniej wiercil ale nie myslalam ze to przekrecanie. a klopsik byl

Gość kiara1_
a czy była juz cesarka zaplanowana czy kazali czekac az przyjda bóle

Gość zglupialam...
mialam juz termin cesarki ale chyba dzien czy dwa przed sie okazalo ze juz glowka w dol. i sie zaczal porod:)watpie ze beda ci kazali rodzic jak ma takie ulozenie

Gość kiara1_
no wlasnie przez to teraz juz mam stresa bo cesrake planowana robi sie podobno ok 38 tyg to tak jak ja teraz mam a do lekarza ide dopiero jak dochodze w 40 tyg wiec nici z planów jezeli dziecko bedzie chcialo wyjsc nieco wczesniej bo bóle mnie i tak dopadną

Gość zglupialam...
hm nie mieszkam w pl ale tutaj cesarka prawie w dzien terminu mi wychodzila,nie daj sie i powiedz ze tak nie bedziesz rodzic, co z tego ze drugie dziecko kazdy porod jest inny a to ze jest tak ulozone na pewno nie bedzie latwe zarowno dla ciebie jak i maluszka

Gość ojtam ojtam
w 38 tc to ja byłam już po cc z ułożeniem pośladkowym - wg mnie nie ma na co czekać.. chyba że na poród pośladkowy ale to jest kosmos z tego co czytałam - u mnie w szpitalu odrazu cc bez gadania

Gość ale to drugi poród
Ja miałam ułożenie twarzyczkowe i też mi powiedziano, że kobiety tak rodzą, owszem, jak pierwszy poród, to od razu cesarka by była, ale w przypadku mojego drugiego puścili dołem. A miałam dodatkową atrakcję w postaci krwotoku. Znam dziewczynę, której drugi poród z dzieckiem 3800 puścili dołem i urodziła, mała ma się dobrze. Więc to zależy chyba raczej od nastawienia kobiety, czy chce tak urodzić (siłami natury) i będzie współpracowała, czy zaprze się, że nie i koniec. Tylko wiesz, inaczej podchodzą do kobiet histeryzujących, niż do tych współpracujących. NIestety. Ja jadąc z krwotokiem w nocy, byłam pewna, ze do rana mały będzie po tej stronie, a tu zonk - położyli mnie pod ktg i tyle, lekarka tylko szukała miejsca krwawienia, bo była pewna, że to szyjka - znaczy się naczynia krwionośne pękają. A mi łożysko krwawiło. Po ponad dobie w końcu podali oxy, bo skrzepy szły. Monitorowali mnie i dziecko, anestezjolog i inni niezbędni byli przygotowani na szybkie cięcie, gdyby coś nie tak było, od razu miałabym pełną narkozę. Zaparłam się, urodziłam syna sn. A spory był też. Na dzień dobry kichnął:)