Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleczko jak dawac pytam

Mleko krowie- jak zachęcić dziecko do jego picia.

Polecane posty

Gość mleczko jak dawac pytam

Synek skończył 15mscy. Mleko z kaszą manną wcina i mu ewidentnie smakuje /dodaję ciupkę soczku z malin zamiast cukru/. Natomiast czystego mleka z butelki nie tknie. Próbowałam rozcieńczać z wodą, herbatą i nie chce. A jakbym dała parę kropelek soczku z malin czy to byłby grzech i krzywda dla dziecka tak robić?

Gość l.,
A po co zachęcać do pica takiego syfu ? Jesli chcesz mieć koniecznie chore dziecko to zachęcaj, bardzo proszę,.

Gość eefwe
Ja daję córce mleko z miodem i ona to uwielbia (ja też). Co ciekawa, ani córka, ani ja nie lubimy miodu podanego w jakikolwiek inny sposób.

Gość ciągle to samo
przeciez małym dzieciom do 3 roku zycia nie poleca sie mleka krowiego,po co karmisz dziecko takim syfem?

Nie rozumiem dlaczego chcesz zmusić maluszka do picia mleka?Je kaszke niech je, to wystarczy.Mój mąż jako dziecko był zmuszany do jedzenia zup mlecznych i tak się zraził,że teraz wogóle nie je nabiału.

Gość jefrvgnhwiofn
Zmuszac czy zachecac nie polecam. A te bzdury, ze dziecko nie moze pic mleka krowiego do 3 r.z. to tylko wymysl, by firmy produkujace mleka modyfikowane mogly zbijac kase. Ja dawalam dziecku budyn na krowim mleku-robilam taki rzadszy do picia.

Gość jefrvgnhwiofn
Ja bylam wczesniakiem od poczatku karmionym mlekiem krowim (mieszanki z apteki nie chcialam tknac)-i rozwijalam sie dobrze. Wiec to bzdura, ze mleko krowie to syf.

Gość teraz może rozwija się dobrze
bo ma młody organizm, który sobie radzi z dziadowstwem bez większych problemów ale w wieku dorosłym często zaczynają dawać o sobie znać choroby i wtedy zaczyna się łażenie po lekarzach. A prawda jest taka że najgorsze cholerstwo od którego mamy schorowane społeczeństwo to: gluten z pieczywie i makaronach, cukier w słodyczach i napojach i kazeina w mleku krowim